Categorized | Oradea

Anul viitor, orădenii vor putea merge la mare cu avionul!

Începând cu 27 aprilie 2017, Oradea va beneficia de un zbor direct Oradea-Constanța și retur (un zbor pe săptămână), operat de Blue Air. Noua conexiune este foarte importantă pentru dezvoltarea turismului, în ambele direcţii, atât în perioada sezonului estival cât şi în perioada de extrasezon, Oradea putând deveni o destinaţie de city break, beneficiind de resursele apei termale, istoria oraşului şi de o agendă de evenimente atractivă.

Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune (APTOR), cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, anunţă noi zboruri pe aeroportul din Oradea, începând cu luna aprilie a anului 2017.

Introducerea de noi zboruri interne face parte din strategia de atragere a turiştilor în Oradea – Băile Felix pe care Asociaţia o are în implementare.  Deschiderea acestei noi rute este o premieră, în ultimii 25 de ani singurul zbor direct intern fiind cel către Bucureşti.

„Pregătirea acestui proiect a început cu un an în urmă, când, alături de Asociația Litoral Delta-Dunării, am inițiat discuții concrete, pentru deschiderea de noi zboruri interne care să susțină dezvoltarea turistică, cu Tarom și Blue Air.

Apreciem și ne bucurăm de cooperarea și deschiderea conducerii Asociației Litoral Delta-Dunării în acest proiect, și ne bucurăm că începând din aprilie 2017, drumul spre litoralul românesc va fi mult mai scurt pentru cei din regiune, inclusiv Ungaria, la fel cum Oradea și Băile Felix nu vor mai fi la 14 ore distanță pentru cei care își doresc să ne viziteze. Fără colaborarea, sprijinul și efortul comun, acest proiect nu s-ar fi putut realiza.

De asemenea mulțumim companiei Blue Air pentru profesionalismul și deschiderea de care au dat dovadă. Suntem convinși că vom putea colabora și pentru dezvoltarea unui flux turistic pe zborul de Oradea-Torino pe care-l vor opera în curând de pe Aeroportul din Oradea”

a declarat Mihai Jurca, directorul APTOR.

În perioada următoare, APTOR va începe discuții cu agenții de turism și chiar hoteluri pentru a pregăti pachete turistice care să țintească populația acoperită de Aeroportul Constanța. Foarte importantă va fi și activitatea de promovare, pe care APTOR o va definitiva alături de Asociația Litoral Delta-Dunării în vederea atragerii cât mai multor persoane către aceste două destinații.

Acest proiect este a doua inițiativă cu succes, după charterele cu Tel Aviv, pe care Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune o duce cu succes la bun sfârșit, în vederea dezvoltării turismului local.

În condițiile în care turiștii românii sunt cei mai numeroși, deschiderea unui zbor care să conecteze două colțuri ale țării cu două dintre cele mai importante oferte turistice la nivel național, litoral și termal, este un pas important pentru creșterea numărului de turiști și dezvoltarea turismului la nivel național.

Într-un context în care zborurile de tip low-cost sau charter sunt cele mai uzitate modalități de transport pentru turiști, deschiderea de noi destinații care să fie operate de pe aeroportul din Oradea est singura șansă pentru crearea unor volume importante de turiști.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4371 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult