Categorized | Eveniment

În weekend, Sărbătoarea Recoltei în Cetatea Oradea!

Piaţa se va muta trei zile în Cetatea Oradea unde orădenii vor putea beneficia de produse din Bihor, sănătoase şi gustoase, având ocazia de a fi turişti acasă gustând din viaţa de la ţară. Evenimentul începe vineri, 9 septembrie şi va ţine până duminică, 11 septembrie, începând de la ora 10:00 dimineaţa.

Evenimentul a fost anunţat printr-o conferinţă de presă desfăşurată în Cetatea Oradea.

„Sărbătoarea recoltei este fundamentată pe tradiţionala zi a recoltei, conceptul şi logistica le-am dezvoltat pe identitatea comunităţilor manifestată prin valori, tradiţii, motivată de recolta ca bucurie şi valoare economică în care unul dintre beneficiari este omul de la oraş”

a spus Dorin Popa.

De vineri, 9 septembrie şi până duminică, 11 septembrie, începând de la ora 10:00 dimineaţa, orădenii pot veni în Cetatea Oradea să cumpere o diversitate de produse cultivate în judeţul Bihor. Pe lângă produse agroalimentare, vizitatorii vor găsi la standurile din cetate plăcinte tradiţionale, pâine de casă, brânzeturi, must din struguri, miere, flori etc.

Prețurile practicate la standuri vor fi prețuri de producător

La eveniment vor fi prezenţi cu produsele lor peste 50 de producători bihoreni din 18 localităţi din judeţul Bihor: Aleşd, Vaşcău, Bunteşti, Drăgăneşti, Mădăras, Paleu, Sînmartin, Suplacu de Barcău, Şinteu, Toboliu, Tulca, Lăzăreni, Sălard, Hidişelu de Sus, Avram Iancu, Nojorid, Tăuteu, Diosig. Organizatorii au pregătit deja 25 de pavilioane, dar şi standurile pentru cei care vor veni cu produsele lor în cetate.

Sâmbătă şi duminică, între orele 16:00 – 19:00, va fi organizat un program variat pentru copii. În cadrul programului vor avea loc diverse ateliere creative: împletituri din pănuşe de porumb, tehnici de prelucrare a lânii, cântatul din citeră.

În cadrul acestot ateliere, copiii îşi vor putea testa îndemânarea şi totodată vor putea cunoaşte detalii ale meşteşugului popular.

Orădenii vor putea vizita şi expoziţia „Agricultura bihoreană în anii comunismului”. Aceasta va putea fi vizitată în intervalul 9 – 25 septembrie, de marţi până duminică, între orele 9:00 – 17: 00.

Expoziţia îşi propune ca, prin mărturii documentare precum hărţile agricole şi fotografiile din epoca comunistă, să ilustreze discrepanţa dintre planificare, propagandă şi realitatea efectivă a colectivizării agriculturii.

Taxa de vizitare a  Muzeului Cetăţii şi Oraşului Oradea este de 5 lei/persoană.

Pe parcursul celor trei zile cei interesaţi vor putea participa şi la un program artistic dedicat ansamblurilor folclorice din judeţul Bihor.

Inițiatorul evenimentului este Primăria Oradea prin Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune, iar partenerii sunt: Consiliul Județean Bihor, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică și Asociaţia pentru Cercetarea şi Promovarea Produselor agroalimentare „CRIŞANA”.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult