Categorized | Educatie

În octombrie, părinţii vor putea verifica on-line notele copiilor din Bihor!

Foarte important pentru părinţi. Proiectul de informatizare a situaţiei şcolare a elevilor, care va fi gestionat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, ar putea fi lansat luna viitoare. Cel puţin la nivel de liceu, urmând ca în perioada următoare să fie implementat şi la nivelul claselor terminale din gimnaziu.

Conform Inspectoratului, pentru început au fost alese liceul şi gimnaziul pentru că atât profesorii cât şi părinţii vor avea nevoie de instrumente obiective pentru a urmări şi îmbunătăţi evoluţia elevilor în pregătirea lor pentru Evaluare şi Bacalaureat.

„Suntem la faza de colectat date de contact de la părinţi. Apoi, pe baza unui user şi a unei parole fiecare părinte va avea acces la un cont în care va putea vedea notele şi absenţele elevului. Părinţii vor avea acces doar la situaţia şcolară a propriilor elevi.

În plus, o dată pe săptămână vor primi câte un mesaj cu notele şi absenţele elevului. Aşa am dori, să putem trimite mesaje şi cu notele şi cu absenţele dar, când îl vom lansa vom vedea exact ce ne va permite softul să facem”

a spus Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor.

Chiar dacă nu pare mare lucru, această informatizare va intra în istoria învăţământului românesc, IŞJ Bihor fiind primul din ţară care va avea un suport informatic de acest gen.

Conform reprezentanţilor instituţiei, prin intermediul lui se doreşte nu doar o verificare mai bună a situaţiei şcolare a elevului, adică un control asupra lui, ci şi o îmbunătăţire a pregătirii elevilor, astfel încât să crească mediile la examenele naţionale.

Asta pentru că, pe viitor, se doreşte crearea unor grafice pentru calităţile şi lacunele fiecărui elev în parte, grafice la care să aibă acces profesorii astfel încât să ştie la ce materii este mai mult de lucrat cu un elev şi la care este nevoie cu un altul. Coroborate, şi acţionat în funcţie de ele, informaţiile pot face ca elevii să fie mai bine pregătiţi la sfârşitul ciclurilor şcolare.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult