Categorized | Eveniment

Lansare de carte cu recital Oana Lianu: „Oameni și obiceiuri din satele comunei Borod”!

Biserica ortodoxă din Cetea a fost duminică, 18 septembrie, gazda lansării cărţii „Oameni și obiceiuri din satele comunei Borod”, coordonată şi redactată de prof. univ. dr. Petru Mihancea, originar din satul Cetea, comuna Borod, personalitate a lumii medicale.

Numit şi „doctorul țăranilor”,  prof. univ. dr. Petru Mihancea a acordat o atenţie deosebită cercetării și documentării istoriei comunei Borod. Alături de autor, au vorbit despre carte prof. univ. dr. Sever Dumitrașcu, etnograful Crăciun Parasca, Nicu Gârz, coordonator al momentelor artistice din Borod și Sorin Sarca, primarul comunei.

Interpretele Viorica Marc Bulzan și Cornelia Covaciu au cântat  pricesne în timpul Sfintei Liturghii, iar la final, Oana Lianu a impresionat audienţa cu un recital, nai şi voce, care a cuprins melodii populare româneşti şi romanţe.

 „Doresc să mulţumesc personal domnului dr. Mihancea pentru invitaţia de a concerta la lanasarea cărţii, cu atât mai mult cu cât relaţia cu domnia sa este una specială, iar pe de altă parte, prin căsătoria cu Petrică Popa, aparţin şi comunei Borod.

De altfel cartea va fi lansată şi la Oradea, la sfârşitul lunii octombrie”

a spus Oana Lianu.

Oana Lianu a mai precizat că se pregăteşte pentru începerea activităţii didactice, odată cu începerea anului universitar, dorindu-le studenţilor şi colegilor profesori mult succes în noul an şcolar.

Chiar dacă începe şcoala, Oana Lianu va continua să onoreze invitaţiile pe care le primeşte. Artista a acceptat deja să ofere un recital cu prilejul Conferinţei Naţionale de Ortopedie şi Traumatologie, care, anul acesta, se desfăşoară la Oradea în 29 septembrie. De asemenea, Oana Lianu are programat un concert de excepţie la Berlin, unde va reprezenta România, la invitaţia Ambasadei Române, cu ocazia Zilei Naţionale.

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult