Categorized | Eveniment

Lansare de carte cu recital Oana Lianu: „Oameni și obiceiuri din satele comunei Borod”!

Biserica ortodoxă din Cetea a fost duminică, 18 septembrie, gazda lansării cărţii „Oameni și obiceiuri din satele comunei Borod”, coordonată şi redactată de prof. univ. dr. Petru Mihancea, originar din satul Cetea, comuna Borod, personalitate a lumii medicale.

Numit şi „doctorul țăranilor”,  prof. univ. dr. Petru Mihancea a acordat o atenţie deosebită cercetării și documentării istoriei comunei Borod. Alături de autor, au vorbit despre carte prof. univ. dr. Sever Dumitrașcu, etnograful Crăciun Parasca, Nicu Gârz, coordonator al momentelor artistice din Borod și Sorin Sarca, primarul comunei.

Interpretele Viorica Marc Bulzan și Cornelia Covaciu au cântat  pricesne în timpul Sfintei Liturghii, iar la final, Oana Lianu a impresionat audienţa cu un recital, nai şi voce, care a cuprins melodii populare româneşti şi romanţe.

 „Doresc să mulţumesc personal domnului dr. Mihancea pentru invitaţia de a concerta la lanasarea cărţii, cu atât mai mult cu cât relaţia cu domnia sa este una specială, iar pe de altă parte, prin căsătoria cu Petrică Popa, aparţin şi comunei Borod.

De altfel cartea va fi lansată şi la Oradea, la sfârşitul lunii octombrie”

a spus Oana Lianu.

Oana Lianu a mai precizat că se pregăteşte pentru începerea activităţii didactice, odată cu începerea anului universitar, dorindu-le studenţilor şi colegilor profesori mult succes în noul an şcolar.

Chiar dacă începe şcoala, Oana Lianu va continua să onoreze invitaţiile pe care le primeşte. Artista a acceptat deja să ofere un recital cu prilejul Conferinţei Naţionale de Ortopedie şi Traumatologie, care, anul acesta, se desfăşoară la Oradea în 29 septembrie. De asemenea, Oana Lianu are programat un concert de excepţie la Berlin, unde va reprezenta România, la invitaţia Ambasadei Române, cu ocazia Zilei Naţionale.

This post was written by:

- who has written 4337 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult