Categorized | Oradea

Piaţeta din faţa Magazinului Crişul, aproape gata!

Începute în luna martie, lucrările de reamenajare a piațetei din fața Magazinului Crișul au ajuns la final. În următoarele zile, SC Gardener SRL va monta și jardinierele cuprinse în proiect, urmând ca în paralel să se lucreze la amenajarea trotuarului care face legătura între Magazinul Crişul şi Corso.

Lucrările de reamenajare a piațetei din fața Magazinului Crișul au constat în: lucrări de desfaceri pavaj și terasamente, lucrări de suprastructură, lucrări la pavaje și borduri, scări și jardiniere, lucrări de arhitectură, lucrări la rețelele de apă, canalizare pluvială și menajeră, instalații electrice. Totodată, au fost schimbate băncile, coșurile de gunoi, precum și stâlpii de iluminat.

Pavajul în această piațetă este similar cu cel din Piața Unirii, fiind realizat din piatră – porfir şi granit auriu.

„În perioada următoare, vom continua cu amenajarea trotuarului care face legătura între Magazinul Crişul şi Corso. Acesta va fi lărgit şi pavat în mod similar cu piaţeta, asigurându-se continuitatea între cele două zone pietonale şi îmbunătăţirea aspectului zonei”

a spus viceprimarul Florin Birta.

SC Gardener SRL va monta în zilele următoare și jardinierele cuprinse în proiect, după care se va trece la recepţia lucrării.

Aceasta a fost executată de asocierea SC Drumuri Orășenești SA – SC Electroconstruct Sildac SRL – SC Gardener SRL și SC Imsaurisa SRL. Valoarea contractului de lucrări a fost de aproape 2 milioane de lei (fără TVA).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult