Categorized | Cultură

De Ziua Oradiei, două expoziții foto în Cetate!

Iubitorii fotografiei vor fi răsfățați de ziua orașului. Pe lângă marcarea evenimentului din punct de vedere istoric, în Cetatea Oradea vor fi organizate două expoziții de artă fotografică, una care îl va avea în centru pe Ștefan Toth în cadrul „Expoziției Artiștilor Fotografi din Orașele înfrățite cu Oradea” și alta care se va concentra pe frumusețile Europei, realizată cu imagini suprinse de artiști fotografi din Oradea, Debrecen și Ivano-Frankivsk.

Proiectul intitulat „Expoziția Artiștilor Fotografi din Orașele înfrățite cu Oradea”, realizat cu sprijinul Municipiului Oradea și al Consiliului Local Oradea cuprinde în deschidere expoziția de artă fotografică retrospectivă Ștefan Tóth. Expoziția personală jubiliară a cunoscutului artist fotograf cuprinde  65 de fotografii alb-negru și color realizate de-a lungul celor patru decenii de activitate.

Vernisajul expoziției care va marca și aniversarea de 40 de ani de când cunoscutul artist fotograf orădean a devenit membru al Asociației Artiștilor Fotografi din România va avea loc miercuri, 12 octombrie 2016, ora 17:00 în Galeria „Euro Foto Art” (Piața 1 Decembrie nr. 12). Momentele muzicale ale vernisajului vor fi oferite de artistul Thurzó Sándor József.

Expoziția Asociației Internaționale „Euro Foto Art” va fi organizată  în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 28.10.2016 în zilele de lucru între orele 08:00 – 19:00. Accesul publcului este gratuit.

După doar o oră…

Un alt eveniment deosebit va avea loc la Muzeul Cetății și Orașului Oradea. Pe simezele sălilor de expoziții temporare ale modulului de Istorie a fotografiei orădene/Colecția de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” din cadrul secției de Istorie a Orașului Oradea vor fi instalate cele 55 de fotografii alb-negru și color de mari dimensiuni realizate de artiști fotografi din Oradea (RO), Debrecen (HU) și Ivano-Frankivsk (UA).

În cadrul expoziției vor fi expuse o serie de peisaje realizate în această regiune a Europei. De asemenea publicul va putea admirea o serie de portrete deosebite, socio-fotografii cu mesaje deosebite, tradiții populare din cele trei țări, naturi statice, precum și nuduri. Gazda Expoziției artiștilor fotografi din orașele înfrățite cu Oradea va fi dr. Sim Dumitru managerul Muzeului Cetății și Orașului Oradea.

Despre Proiectul „Expoziția artiștilor fotografi din orașele înfrățite cu Oradea” va vorbi artistul fotograf Ștefan Tóth, care va prezenta și catalogul ilustrat realizat cu sprijinul Municipiului Oradea și al Consiliului Local Oradea, în îngrijirea Editurii „Euro Foto Art”. Ambele expoziții de artă fotografică vor fi prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov. Momentele muzicale ale acestui vernisaj vor fi oferite de dr. Ariadna Mircescu. Vernisajul acestei expoziții la avea loc la ora 18:00.

Expoziția artiștilor fotografi din orașele înfrățite cu Oradea va rămâne la dispoziția publicului vizitator de marți până duminică între orele 09:00 – 17:00.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult