Categorized | Oradea

Oradea, singurul oraș din regiune cu staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi hibrid

Consiliul Local al municipiului Oradea şi-a dat acordul miercuri, 12 octombrie 2016, pentru contractarea finanţării proiectului de montare a unor staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in în Municipiul Oradea. Acestea vor fi amplasate pe str. Primăriei, str. Dunărea, str. Corneliu Coposu, str. Nufărului și Aleea Ştrandului.

Totodată, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect, valoarea investiţiei fiind de peste 1.26 milioane de lei cu TVA, din care valoarea eligibilă a proiectului este de puțin peste 869 de mii de lei, durata de implementare fiind de 12 luni. Finanţarea este acordată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin Administraţia Fondului pentru Mediu.

În vederea realizării investiţiei, au fost identificate 5 amplasamente pentru montarea staţiilor de reîncărcare la nivelul Municipiului Oradea, acestea fiind următoarele: str. Primăriei, str. Dunărea, str. Corneliu Coposu, str. Nufărului, Aleea Ştrandului.

În vederea obţinerii finanţării nerambursabile, Municipiul Oradea, prin Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, va depune dosarul de finanţare pentru proiect la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Conform site-ului masinaelectrica.ro, în România mai sunt în jur de 30 de staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice. Oradea va fi singurul oraș din regiune care va avea stații de acest fel, cele mai apropiate fiind la Cluj-Napoca și Timișoara din România și Debrecen și Elek din Ungaria.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4420 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult