Categorized | Oradea

Gata cu caloriferele înghețate! Sistemul de termoficare reintră în parametrii normali

Veste bună. Lucrările din cadrul etapei a II-a de reabilitare a reţelei de termoficare a municipiului, programate pentru acest an şi planificate să se încheie pe 15 octombrie, se apropie de final. Urmează să se racordeze, umple şi porni instalaţiile din zonele care au fost afectate. Vor fi întrunite astfel condiţiile tehnice pentru asigurarea confortului termic necesar în toate zonele deservite.

Mai sunt în curs de execuţie lucrări pe tronsoane reduse ca lungime, dar esenţiale pentru funcţionarea adecvată a reţelei de transport, în zona străzilor T. Vladimirescu, M. Eminescu – Piaţa Creangă, William Shakespeare, Gen. Magheru – Gheorghe Doja.

În conformitate cu planificarea derulării lucrărilor, încheierea lucrărilor de montaj conducte şi reîntregirea sistemului de transport a energiei termice este estimată a fi finalizată în cursul nopţii de 14-15 octombrie.

Odată cu  finalizarea acestor lucrări de reabilitare a magistralelor, se va proceda la racordarea, umplerea şi pornirea instalaţiilor din zonele care au fost afectate. Vor fi întrunite astfel condiţiile tehnice pentru asigurarea confortului termic necesar în toate zonele deservite, inclusiv în zona de centru, cartierul Nufărul, Dragoş Vodă, Sînmartin şi Băile Felix.

„Estimăm că întregul sistem de termoficare va funcţiona la parametri normali, gradual dinspre centru spre partea de sud a oraşului (Nufărul-Sînmartin), începând de duminică seara”

a spus viceprimarul Mircea Mălan.

În cadrul contractului de reabilitare reţele de termoficare, care vizează reabilitarea a 20,28 km de reţea primară de termoficare, în decursul anului 2016 au fost înlocuite tronsoane de conducte aflate pe amplasamentul următoarelor străzi: Piaţa Creangă – Menumorut – Mihai Eminescu; Gen  Magheru – Ghe. Doja – B. Şt. Delavrancea; Aleea Ştrandului – Codrilor; Depozitului – Piaţa Nucetului – Ţiglarilor – Eforiei – Constantin Noica; incinta CET; str. Tudor Vladimirescu; W. Shakespeare – Pod Decebal; Al. Vlahuţă – Sucevei – M. Viteazu; Mal Peţea – Prieteniei; Al. Andriţoiu; Aviatorilor – Aleea Călinului – H. Ibsen – Buzăului.

Lucrările sunt derulate în cadrul Proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice – Etapa II”, sursa de finanţare fiind Programul Operaţional Infrastructură Mare, Axa 7 „Creşterea eficienţei energetice la nivelul sistemului centralizat de termoficare în oraşele selectate”. Lucrările sunt executate de asocierea SC Energomontaj SA sucursala Timişoara – SC Elsaco Electronic SRL – SC Isoplus Romania SRL – SC ISPE SA.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult