Categorized | Oradea

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm a vizitat Oradea

Tur de forţă, efectuat vineri, 21 octombrie, în Oradea de către ambasadorul SUA, Hans Klemm. Acesta a vizitat Primăria Oradea unde s-a întâlnit cu primarul Ilie Bolojan, Biblioteca Judeţeană unde s-a întâlnit cu preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor şi prefectul Claudiu Pop şi Universitatea din Oradea.

În cadrul discuţiilor de la Primăria Oradea au fost abordate aspecte privind oportunităţile economice şi de afaceri pe care oraşul Oradea le oferă companiilor care doresc să-şi dezvolte investiţii în România.

Un alt punct al discuţiilor a fost cel legat de posibilităţile de colaborare pe linie culturală şi de educaţie, precum şi de ceea ce pot face Primăria Oradea şi Ambasada SUA pentru încurajarea acestora.

La biblioteca Judeţeană a fost inaugurat un raft cu literatură americană iar la Universitatea din Oradea a fost ţinută o prelegere axată pe relaţiile bilaterale româno-americane.

Cel mai important subiect abordat a fost cel legat de ridicare vizelor, cu privire la care ambasadorul a spus că există impedimente legislative, şi că trebuie să treacă prin Congres, şi nu impedimente politice. Al doilea subiect ca importanţă a fost cel legat de agresiunea Rusiei, pe care Klemm o consideră indubitabilă, şi din cauza căreia Armata Română şi cea a SUA au făcut în 2016 câte un exerciţiu militar comun pe zi.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult