Categorized | Oradea

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm a vizitat Oradea

Tur de forţă, efectuat vineri, 21 octombrie, în Oradea de către ambasadorul SUA, Hans Klemm. Acesta a vizitat Primăria Oradea unde s-a întâlnit cu primarul Ilie Bolojan, Biblioteca Judeţeană unde s-a întâlnit cu preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor şi prefectul Claudiu Pop şi Universitatea din Oradea.

În cadrul discuţiilor de la Primăria Oradea au fost abordate aspecte privind oportunităţile economice şi de afaceri pe care oraşul Oradea le oferă companiilor care doresc să-şi dezvolte investiţii în România.

Un alt punct al discuţiilor a fost cel legat de posibilităţile de colaborare pe linie culturală şi de educaţie, precum şi de ceea ce pot face Primăria Oradea şi Ambasada SUA pentru încurajarea acestora.

La biblioteca Judeţeană a fost inaugurat un raft cu literatură americană iar la Universitatea din Oradea a fost ţinută o prelegere axată pe relaţiile bilaterale româno-americane.

Cel mai important subiect abordat a fost cel legat de ridicare vizelor, cu privire la care ambasadorul a spus că există impedimente legislative, şi că trebuie să treacă prin Congres, şi nu impedimente politice. Al doilea subiect ca importanţă a fost cel legat de agresiunea Rusiei, pe care Klemm o consideră indubitabilă, şi din cauza căreia Armata Română şi cea a SUA au făcut în 2016 câte un exerciţiu militar comun pe zi.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult