Categorized | Cultură

Ce vedem la Teatrul din Oradea, în noiembrie. Lista completă.

Toamna se înmulţesc motivele pentru care se merge la teatru. Luna noiembrie adună pe scena Teatrului Regina Maria rodul unor stagiuni bogate şi îi invită pe orădeni să se bucure de spectacole variate, de comedie, dramă sau tragedie. Cap de afiş sunt „Cabaretul Dada”, de Matei Vișniec şi „Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas”, de Dennis Kelly, regia Bobi Pricop.

Noiembrie teatral începe cu o poveste înduioşătoare, presărată cu momente de umor, despre nişte animăluţe care oferă o lecţie de umanitate celor care s-au pierdut în iureşul vieţii şi au uitat să mai fie oameni. „O poveste foarte simplă”, de Maria Lado, regia Elvira Rîmbu – joi, 3 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Arcadia.

Duminică, 6 noiembrie, de la ora 11:00, la Sala Studio Arcadia, „Omuleţ” îi invită pe cei mai mici dintre spectatori să înveţe, prin intermediul teatrului, care sunt componentele corpului uman şi ce funcţie are fiecare dintre acestea.

Sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 11:00, la Sala Arcadia, copiii sunt poftiţi să păşească pe minunatul tărâm al poveştilor româneşti, prin spectacolul „Capra cu trei iezi”, adaptare după Ion Creangă, regia Daniel Vulcu.

Miercuri, 16 noiembrie, de la ora 19:00, orădenii sunt poftiţi la cabaret. Nu orice cabaret, ci la „Cabaretul Dada”, de Matei Vișniec, regia Anca Bradu. Un spectacol în care lumea cabaretului, războiul şi revoluţia îşi găsesc un limbaj comun: teatrul. Un joc stilistic extraordinar care va avea două efecte contrare asupra spectatorului: amuzamentul prin muzică, dans, măşti, absurdul situaţiilor, dar şi conştientizarea consecinţelor pe care Primului Război Mondial le-a avut asupra fiecărui aspect al umanității. Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

Vineri, 18 noiembrie, de la ora 17:00, la Sala Studio Arcadia, se deschid porţile universului teatral pentru cei mai mici spectatori, copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 3 ani, prin spectacolul „Mic sau mare?”, regizat de Nagy Viktoria.

Duminică, 20 noiembrie, ora 11:00, la Sala Arcadia, „Hansel şi Gretel” îşi vor căuta drumul spre casă şi o vor învinge pe vrăjitoarea cu casă de turtă dulce.

Miercuri, 23 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare se va juca comedia „Domnul Jurdan”, o rescriere dramatică după „Burghezul Gentilom” de Jean Baptiste Poquelin Molière şi după „Jourdain cel scrântit” de Mihail Bulgakov, în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză.

Joi, 24 noiembrie, de la ora 19:00, tot la Sala Mare, iubitorii teatrului sunt aşteptaţi la „Audiția”, de Alexandr Galin, regia Mircea Cornișteanu, o tragi-comedie care prezintă povestea a şase femei ce se lasă seduse de mirajul unei vieţi mai bune în străinătate.

Luni, 28 noiembrie, ora 19:00, la Sala Mare se rejoacă „Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas”, de Dennis Kelly, regia Bobi Pricop – un spectacol despre consecinţele pe care corupţia şi minciuna le au asupra spiritului uman şi despre cum pot să transforme acestea un om integru într-un oligarh corupt şi lipsit de scrupule. Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

Luna noiembrie lasă cortina să cadă după spectacolul „Cheia”, de András Forgách, direcția de scenă Victor Ioan Frunză, care se va juca marţi, 29 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare. Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului de luni până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Acestea pot fi achiziţionate şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, se poate suna la numărul de telefon: 0259.440.742.

Mai merită precizat că după începerea spectacolului, accesul în sală este permis doar în pauză, iar valabilitatea locului se pierde.

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult