Categorized | Cultură

Expoziţie de pictură şi grafică la Galeria de Arte Vizuale Oradea

Galeria de Arte Vizuale Oradea (str. Republicii, nr. 15) va fi până pe 3 decembrie 2016 gazda expoziţiei „Poduri şi semne 3” cu tema Natură, Metaforă-Realitate, dedicată picturii şi graficii. Expoziţia propune nume de artişti plastici din toate generaţiile, care vin să ofere spre vânzare publicului orădean lucrări de artă plastică (pictură şi grafică) cu tematică diversă.

Titlul acestei noi expoziţii reprezintă un mesaj important din partea celor care şi-au asumat promovarea artiştilor contemporani orădeni, în totalitatea lor, să ridice poduri între plasticienii tineri şi cei maturi ai filialei, între toţi profesioniştii organizaţiei şi publicul interesat de frumos. Fiecare artist este individualizat printr-un stil ce mizează pe o sumă de semne, pe un vocabular plastic prin care este personalizat genul de artă pe care-l practică.

Această a treia expoziţie sub genericul „Poduri şi semne” propune nume de artişti plastici din toate generaţiile, care vin să ofere spre vânzare publicului orădean lucrări de artă plastică (pictură şi grafică) cu tematică diversă. Pot fi admirate lucrări semnate de: Paul Blînda, Maria Bologa, Gabriel Brinşan, Ovidiu Budurean, Deák Árpád, Florian Heredea, Holló Barna, Jakobovits Márta, Jankó Szép Noémi, Eugenia Mangra, Márton Katalin, Murányi Mihály, Nada Panait, Horia Sălăgean, Ovidiu Sălăgean, Dorina Ștefan, Ujvárossy Kerekes Gyöngyi, Ujvárossy László și Stela Vesa.

Expoziţia este deschisă săptămânal, de marţi până vineri, între orele 10.00-18.00, iar sâmbătă între orele 10.00-14.00. Perioada de timp în care poate fi vizitată este 8 noiembrie – 3 decembrie 2016.

Filiala Oradea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, sub noua conducere, îşi propune să organizeze periodic evenimente care să-i aducă în prim plan pe acei artişti a căror activitate şi statut le dă dreptul să expună (membrii titulari, stagiari și absolvenți ai facultăților de Arte Plastice). Banii strânşi în urma expoziţiilor cu vânzare vor fi folosiţi pentru refacerea interioară a Galeriei de Arte Vizuale.

Galeria de Arte Vizuale Oradea oferă spre vânzare, în mod excepțional, lucrări de pictură, grafică și sculptură create de artiști plastici contemporani orădeni și nu numai, dispăruți (Barabas Eva, Coriolan Hora, Haller, Incze Janos Dezso, Kristofi Janos, Miklos Janos, Mottl Roman, Tirnovan Ari Vid), dar care au contribuit la afirmarea Oradiei în peisajul artelor plastice contemporane din România.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult