Categorized | Oradea

Târgul de Crăciun din Oradea, pe ultima sută de metri!

Pregătirile pentru târgul de Crăciun din Piața Unirii, care se va desfăşura între 30 noiembrie – 31 decembrie, sunt în toi. A început amenajarea patinoarului, care va fi gata până în 30 noiembrie şi a fost finalizată montarea caruselului pentru copii. Săptămâna trecută a fost montat un brad ecologic înalt de 12 metri, iar firma Luxten continuă să lucreze la montarea iluminatului public din piață.

În acest sfârșit de săptămână vor fi montate și cele 34 de căsuțe de alimentație publică și obiecte de crăciun, precum și partea de construcție a ieslei, căsuța propriu-zisă, urmând ca luni, 28 noiembrie, să fie aduse cele 13 statuete reprezentând personajele biblice ale ieslei care evocă Nașterea Mântuitorului. Aceste statuete vor fi reabilitate sub îndrumarea profesorului Dumitru Paina de către studenții de la Facultatea de Arte Vizuale, care se vor ocupa de restaurarea și vopsirea lor. Ieslea va fi gata până în seara de marți, 29 noiembrie.

Tot cu ocazia sărbătorilor de iarnă, vor fi aprinse pentru prima oară într-o piață publică din Oradea cele patru lumânări de pe coronița de advent montată în cursul acestei zile în fața bisericii Sf. Ladislau. Coroana de Advent este unul dintre simbolurile creştine folosite pentru a aminti de venirea lui Mesia.

Lumânările simbolizează cele patru săptămâni ale Adventului şi sunt aprinse treptat, în fiecare dintre duminicile dinaintea Crăciunului. Prima aprindere va avea loc duminică, 27 noiembrie, de la ora 18.00, când lângă coroniță vor cânta melodii religioase de Crăciun șase coruri bisericești din municipiu.

Târgul de Crăciun se va deschide miercuri, 30 noiembrie, la ora 18.00, când se va aprinde iluminatul de Sărbători, după care pe scena din Piața Unirii va avea loc un concert al Paulei Seling.

În luna decembrie, orădenii sunt așteptați în Piaţa Unirii și în Cetatea Oradea la Târgul de Crăciun, cu diferite activități și programe. Pe lângă activităţile tradiţionale, se va realiza şi atelierul Moşului, Căsuţa lui Moş Crăciun, iar pe scena amenajată în piaţă artiştii vor oferi concerte în fiecare sfârșit de săptămână.

Vor susține concerte Alexandra Uşurelu (3 decembrie), Locomotiv GT din Ungaria (9 decembrie), Cristina Bălan (10 decembrie) Florena, Călin Pop (16 decembrie), Proconsul (17 decembrie), Andra (18 decembrie), Concert de colinde cu Ioan Bocşa şi Ansamblul Icoane (20 decembrie), Nicoleta Nucă (21 decembrie), Elena Gheorghe (22 decembrie), Ansamblul Artistic Crişana şi Art Group (23 decembrie).

Târgul de Crăciun, organizat de către Primăria Oradea, prin Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR) şi de Serviciul de Management al Cetăţii, va fi deschis în intervalul orar 14:00 – 20:00 (în zilele de luni până joi, inclusiv) şi 12:00 – 21:00 (în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult