Categorized | Oradea

Târgul de Crăciun din Oradea, pe ultima sută de metri!

Pregătirile pentru târgul de Crăciun din Piața Unirii, care se va desfăşura între 30 noiembrie – 31 decembrie, sunt în toi. A început amenajarea patinoarului, care va fi gata până în 30 noiembrie şi a fost finalizată montarea caruselului pentru copii. Săptămâna trecută a fost montat un brad ecologic înalt de 12 metri, iar firma Luxten continuă să lucreze la montarea iluminatului public din piață.

În acest sfârșit de săptămână vor fi montate și cele 34 de căsuțe de alimentație publică și obiecte de crăciun, precum și partea de construcție a ieslei, căsuța propriu-zisă, urmând ca luni, 28 noiembrie, să fie aduse cele 13 statuete reprezentând personajele biblice ale ieslei care evocă Nașterea Mântuitorului. Aceste statuete vor fi reabilitate sub îndrumarea profesorului Dumitru Paina de către studenții de la Facultatea de Arte Vizuale, care se vor ocupa de restaurarea și vopsirea lor. Ieslea va fi gata până în seara de marți, 29 noiembrie.

Tot cu ocazia sărbătorilor de iarnă, vor fi aprinse pentru prima oară într-o piață publică din Oradea cele patru lumânări de pe coronița de advent montată în cursul acestei zile în fața bisericii Sf. Ladislau. Coroana de Advent este unul dintre simbolurile creştine folosite pentru a aminti de venirea lui Mesia.

Lumânările simbolizează cele patru săptămâni ale Adventului şi sunt aprinse treptat, în fiecare dintre duminicile dinaintea Crăciunului. Prima aprindere va avea loc duminică, 27 noiembrie, de la ora 18.00, când lângă coroniță vor cânta melodii religioase de Crăciun șase coruri bisericești din municipiu.

Târgul de Crăciun se va deschide miercuri, 30 noiembrie, la ora 18.00, când se va aprinde iluminatul de Sărbători, după care pe scena din Piața Unirii va avea loc un concert al Paulei Seling.

În luna decembrie, orădenii sunt așteptați în Piaţa Unirii și în Cetatea Oradea la Târgul de Crăciun, cu diferite activități și programe. Pe lângă activităţile tradiţionale, se va realiza şi atelierul Moşului, Căsuţa lui Moş Crăciun, iar pe scena amenajată în piaţă artiştii vor oferi concerte în fiecare sfârșit de săptămână.

Vor susține concerte Alexandra Uşurelu (3 decembrie), Locomotiv GT din Ungaria (9 decembrie), Cristina Bălan (10 decembrie) Florena, Călin Pop (16 decembrie), Proconsul (17 decembrie), Andra (18 decembrie), Concert de colinde cu Ioan Bocşa şi Ansamblul Icoane (20 decembrie), Nicoleta Nucă (21 decembrie), Elena Gheorghe (22 decembrie), Ansamblul Artistic Crişana şi Art Group (23 decembrie).

Târgul de Crăciun, organizat de către Primăria Oradea, prin Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR) şi de Serviciul de Management al Cetăţii, va fi deschis în intervalul orar 14:00 – 20:00 (în zilele de luni până joi, inclusiv) şi 12:00 – 21:00 (în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult