Categorized | Cultură

Expoziţie Internațională de artă fotografică în Cetatea Oradea!

Asociația „Euro Foto Art” a pregătit ultima expoziție de artă fotografică care urmează să fie vernisată în acest an în Muzeul Cetății Oradea. Pe simezele sălilor de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” vor fi expuse 160 de fotografii alb-negru și color realizate de artiștii fotografi din 31 de Organizații partenere ale Asociației „Euro Foto Art” din mai multe țări Europene și din Asia.

Fiecare Organizație Parteneră a Asociației Internaționale „Euro Foto Art” a fost invitată să participe doar cu o colecție de 5 imagini reprezentative. În fiecare an organizatorii s-au gândit să fie invitată de onoare câte o organizație parteneră. În acest an invitații de onoare sunt membrii Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea, care în acest an au aniversat 40 de ani de existență.

În cadrul expoziției vernisate imaginile artiștilor fotografi din organizațiile partenere din Europa: Cehia, Croația, Serbia, Slovacia, România, Federația Rusă, Ucraina și Ungaria. Din Asia vor fi expuse imaginile artiștilor fotografi din China și Japonia.

Din România vor fi prezenți în cadrul Expoziției internaționale cu creațiile lor artiști fotografi din Fotocluburile „Stars” din Cluj Napoca, „Helios” Marghita, „Marx József” Târgu Mureș, Grupul Fotografic „Târgoviște”, „Foto Studio Iris” Gheorgheni, „Dunărea de Jos” Galați, „Vasile Vénig László” Carei, Asociația „Bucureștiul meu drag” București, „Alutus” Slatina (Olt), „CloseUp” București, „Floarea de Colț” Râmnicu Vâlcea, „Prisma” Miercurea Ciuc, „EKE Kolozsvár” Cluj Napoca, Clubul de Fotografie a Medicilor București, „Calderon” București și „Mircea Faria” Craiova.

Publicul va putea descoperi în cadrul expoziției internaționale o serie de genuri ale artei fotografice abordate prin diferite forme și idei generoase: portrete, eseuri, socio-fotografii, arhitecturale, peisaje și umoristice.

Vernisajul expoziției internaționale va avea loc vineri, 16 decembrie 2016, la ora 17:00, în sălile de expoziții temporare ale „Colecției de tehnică și artă fotografică Ștefan Tóth István” din cadrul secției de Istorie a Fotografiei Orădene a Muzeului Cetății și Orașului Oradea, la care organizatorii invită pe toți iubitori fotografiei să participe. Publicul prezent la eveniment va fi salutat de Angela Lupșa, director intermediar a Muzeului Cetății și Orașului Oradea. Lucrările expuse vor fi prezentate de dr. Ramona Novicov, critic de artă, iar despre iniativa organizării acestei expoziții inedite va vorbi artistul fotograf Ștefan Tóth, președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.

Expoziția internațională organizată de Asociația „Euro Foto Art” în parteneriat cu Muzeul Cetății și Muzeului Oradea va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la sfârșitul lunii ianuarie 2017, după care va deveni itinerantă, urmând a fi prezentată în mai multe țări. În paralel Editura „Euro Foto Art” va edita în viitorul apropiat o digiporamă cu imaginile expuse urmând ca aceasta să fie prezentate la toate Organizațiile Partenere din Europa și Asia.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult