Categorized | Cultură

Expoziţie Internațională de artă fotografică în Cetatea Oradea!

Asociația „Euro Foto Art” a pregătit ultima expoziție de artă fotografică care urmează să fie vernisată în acest an în Muzeul Cetății Oradea. Pe simezele sălilor de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” vor fi expuse 160 de fotografii alb-negru și color realizate de artiștii fotografi din 31 de Organizații partenere ale Asociației „Euro Foto Art” din mai multe țări Europene și din Asia.

Fiecare Organizație Parteneră a Asociației Internaționale „Euro Foto Art” a fost invitată să participe doar cu o colecție de 5 imagini reprezentative. În fiecare an organizatorii s-au gândit să fie invitată de onoare câte o organizație parteneră. În acest an invitații de onoare sunt membrii Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea, care în acest an au aniversat 40 de ani de existență.

În cadrul expoziției vernisate imaginile artiștilor fotografi din organizațiile partenere din Europa: Cehia, Croația, Serbia, Slovacia, România, Federația Rusă, Ucraina și Ungaria. Din Asia vor fi expuse imaginile artiștilor fotografi din China și Japonia.

Din România vor fi prezenți în cadrul Expoziției internaționale cu creațiile lor artiști fotografi din Fotocluburile „Stars” din Cluj Napoca, „Helios” Marghita, „Marx József” Târgu Mureș, Grupul Fotografic „Târgoviște”, „Foto Studio Iris” Gheorgheni, „Dunărea de Jos” Galați, „Vasile Vénig László” Carei, Asociația „Bucureștiul meu drag” București, „Alutus” Slatina (Olt), „CloseUp” București, „Floarea de Colț” Râmnicu Vâlcea, „Prisma” Miercurea Ciuc, „EKE Kolozsvár” Cluj Napoca, Clubul de Fotografie a Medicilor București, „Calderon” București și „Mircea Faria” Craiova.

Publicul va putea descoperi în cadrul expoziției internaționale o serie de genuri ale artei fotografice abordate prin diferite forme și idei generoase: portrete, eseuri, socio-fotografii, arhitecturale, peisaje și umoristice.

Vernisajul expoziției internaționale va avea loc vineri, 16 decembrie 2016, la ora 17:00, în sălile de expoziții temporare ale „Colecției de tehnică și artă fotografică Ștefan Tóth István” din cadrul secției de Istorie a Fotografiei Orădene a Muzeului Cetății și Orașului Oradea, la care organizatorii invită pe toți iubitori fotografiei să participe. Publicul prezent la eveniment va fi salutat de Angela Lupșa, director intermediar a Muzeului Cetății și Orașului Oradea. Lucrările expuse vor fi prezentate de dr. Ramona Novicov, critic de artă, iar despre iniativa organizării acestei expoziții inedite va vorbi artistul fotograf Ștefan Tóth, președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.

Expoziția internațională organizată de Asociația „Euro Foto Art” în parteneriat cu Muzeul Cetății și Muzeului Oradea va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la sfârșitul lunii ianuarie 2017, după care va deveni itinerantă, urmând a fi prezentată în mai multe țări. În paralel Editura „Euro Foto Art” va edita în viitorul apropiat o digiporamă cu imaginile expuse urmând ca aceasta să fie prezentate la toate Organizațiile Partenere din Europa și Asia.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4420 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult