Categorized | Sanatate

Bilanț la Ambulanță: 72.000 de solicitări în 11 luni!

Anul 2016 a fost un an încărcat pentru Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Bihor. Nu mai puțin de 72.000 de solicitări au fost în Bihor, în primele 11 luni ale anului, autospecialele parcurgând peste 3 milioane de kilometri.

Cinci dintre mașinile SAJ Bihor au fost trimise la finele lui 2016 la casat. Între 35 și 40% dintre autospecialele din dotarea SAJ Bihor au peste 500.000 de kilometri parcurși, ceea ce înseamnă că se apropie momentul casării.

„O autospecială nu ar trebui folosită mai mult de 4-5 ani pentru că personalul se schimbă, dar ele sunt în trafic non-stop. Am dus 5 la casat și sperăm să primim altele noi în loc. Ar fi nevoie de 10 ca să ne putem îndeplini misiunile la cele mai înalte standarde”

a spus managerul Gheorghe Pintea care a făcut și un bilanț al intervențiilor pe primele 11 luni:

„Am avut peste 72.000 de solicitări, în medie am răspuns la 6.500 – 7.000 pe lună, am intervenit la 297 de accidente. Din numărul total de intervenții, 5.111 au vizat copiii.

Toate aceste solicitări au fost duse la bun sfârșit cu 66 de mașini funcționale, dintre care două sunt pentru TESA și două pentru transport. Colegii nostri, medici și asistenți, au răspuns la aproximativ 200 de solicitări pe tură”.

Purtătorul de cuvânt Liciniu Venter a vorbit despre numeroasele cursuri de perfecționare și pregătire la care au participat atât medicii cât și asistenții. Conform managerului, pe perioada sărbătorilor 20 decembrie – 3 ianuarie, pesonalul a fost suplimentat în toate stațiile.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult