Categorized | Sanatate

Bilanț la Ambulanță: 72.000 de solicitări în 11 luni!

Anul 2016 a fost un an încărcat pentru Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Bihor. Nu mai puțin de 72.000 de solicitări au fost în Bihor, în primele 11 luni ale anului, autospecialele parcurgând peste 3 milioane de kilometri.

Cinci dintre mașinile SAJ Bihor au fost trimise la finele lui 2016 la casat. Între 35 și 40% dintre autospecialele din dotarea SAJ Bihor au peste 500.000 de kilometri parcurși, ceea ce înseamnă că se apropie momentul casării.

„O autospecială nu ar trebui folosită mai mult de 4-5 ani pentru că personalul se schimbă, dar ele sunt în trafic non-stop. Am dus 5 la casat și sperăm să primim altele noi în loc. Ar fi nevoie de 10 ca să ne putem îndeplini misiunile la cele mai înalte standarde”

a spus managerul Gheorghe Pintea care a făcut și un bilanț al intervențiilor pe primele 11 luni:

„Am avut peste 72.000 de solicitări, în medie am răspuns la 6.500 – 7.000 pe lună, am intervenit la 297 de accidente. Din numărul total de intervenții, 5.111 au vizat copiii.

Toate aceste solicitări au fost duse la bun sfârșit cu 66 de mașini funcționale, dintre care două sunt pentru TESA și două pentru transport. Colegii nostri, medici și asistenți, au răspuns la aproximativ 200 de solicitări pe tură”.

Purtătorul de cuvânt Liciniu Venter a vorbit despre numeroasele cursuri de perfecționare și pregătire la care au participat atât medicii cât și asistenții. Conform managerului, pe perioada sărbătorilor 20 decembrie – 3 ianuarie, pesonalul a fost suplimentat în toate stațiile.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult