Categorized | Oradea

Surpriză pentru cei mici. Gulliver într-o nouă aventură pe scena Teatrului Arcadia!

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria îi invită pe orădeni la o nouă premieră: „Gulliver”, adaptare după Jonathan Swift, regia Radu Dinulescu, care va avea loc duminică, 19 februarie, de la ora 11:00, la Sala Arcadia.

Spectacolul pornește de la esența romanului lui Swift, însă tema este abordată într-o manieră contemporană, atât din punctul de vedere al construcției subiectului, cât și din cel al montării scenice, deoarece propune o îmbinare a universului animației păpușilor cu imaginile 3D stereoscopice.

Echipa Radu Dinulescu și Armand Richelet-Kleinberg (grafician, muzician și producător de film belgian) se află la a treia colaborare cu Trupa Arcadia, după succesul înregistrat cu spectacolele „20.000 de leghe sub mări” din 2011 și „O mie și una de frontiere – Povestea lui Aladin” din 2014, lucrând cu tehnici care le-au permis să se individualizeze și să surprindă.

Spectacolul „Gulliver”, realizat după un scenariu de Radu Dinulescu, este un spectacol vizual, non-verbal, fiind, până în momentul de față, cel mai elaborat dintre toate producțiile realizate de echipa artistică  Radu Dinulescu – Armand Richelet-Kleinberg.

Gulliver, un copil din zilele noastre, de vreo 8 – 9 ani, este atât de pasionat de jocurile video, încât ajunge să fie absorbit literalmente în lumea virtuală. Astfel, ajunge într-o altă dimensiune, unde personajele din jurului său sunt liliputane, iar el devine un uriaș virtual. Chiar dacă inițial interacțiunea cu micuții locuitori din Lilliput nu este una plină de amabilitate, cu timpul devin buni prieteni, iar Gulliver se transformă chiar într-un salvator.

Spectacolul durează 45 de minute și se adresează unui public de peste 5 ani. Din echipa care a dat viață proiectului, pe lângă regizorul Radu Dinulescu și graficianul Armand Richelet-Kleinberg – care a conceput scenografia și imaginile 3D, fac parte actorii Zentania Lupșe, Consuela Egyed, Alex Pop, Florian Silaghi și scenografa Csüri Emese. A doua reprezentație este programată sâmbătă, 4 martie, de la ora 11:00, la Sala Arcadia.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului de marţi până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Biletele pot fi achiziționate şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe biletmaster.ro. Informaţii suplimentare şi rezervări se pot face la telefon: 0259.440.742. Locurile la spectacole sunt limitate.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4336 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult