Categorized | Oradea

Surpriză pentru cei mici. Gulliver într-o nouă aventură pe scena Teatrului Arcadia!

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria îi invită pe orădeni la o nouă premieră: „Gulliver”, adaptare după Jonathan Swift, regia Radu Dinulescu, care va avea loc duminică, 19 februarie, de la ora 11:00, la Sala Arcadia.

Spectacolul pornește de la esența romanului lui Swift, însă tema este abordată într-o manieră contemporană, atât din punctul de vedere al construcției subiectului, cât și din cel al montării scenice, deoarece propune o îmbinare a universului animației păpușilor cu imaginile 3D stereoscopice.

Echipa Radu Dinulescu și Armand Richelet-Kleinberg (grafician, muzician și producător de film belgian) se află la a treia colaborare cu Trupa Arcadia, după succesul înregistrat cu spectacolele „20.000 de leghe sub mări” din 2011 și „O mie și una de frontiere – Povestea lui Aladin” din 2014, lucrând cu tehnici care le-au permis să se individualizeze și să surprindă.

Spectacolul „Gulliver”, realizat după un scenariu de Radu Dinulescu, este un spectacol vizual, non-verbal, fiind, până în momentul de față, cel mai elaborat dintre toate producțiile realizate de echipa artistică  Radu Dinulescu – Armand Richelet-Kleinberg.

Gulliver, un copil din zilele noastre, de vreo 8 – 9 ani, este atât de pasionat de jocurile video, încât ajunge să fie absorbit literalmente în lumea virtuală. Astfel, ajunge într-o altă dimensiune, unde personajele din jurului său sunt liliputane, iar el devine un uriaș virtual. Chiar dacă inițial interacțiunea cu micuții locuitori din Lilliput nu este una plină de amabilitate, cu timpul devin buni prieteni, iar Gulliver se transformă chiar într-un salvator.

Spectacolul durează 45 de minute și se adresează unui public de peste 5 ani. Din echipa care a dat viață proiectului, pe lângă regizorul Radu Dinulescu și graficianul Armand Richelet-Kleinberg – care a conceput scenografia și imaginile 3D, fac parte actorii Zentania Lupșe, Consuela Egyed, Alex Pop, Florian Silaghi și scenografa Csüri Emese. A doua reprezentație este programată sâmbătă, 4 martie, de la ora 11:00, la Sala Arcadia.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului de marţi până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Biletele pot fi achiziționate şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe biletmaster.ro. Informaţii suplimentare şi rezervări se pot face la telefon: 0259.440.742. Locurile la spectacole sunt limitate.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult