Categorized | Internaţional

Suspectată de fraude cu fonduri UE, Le Pen vrea ca Franța să urmeze Anglia!

Marine Le Pen, liderul formaţiunii populiste Frontul Naţional, a susținut că este „timpul să se încheie cu Uniunea Europeană”, în cadrul unei conferințe. Favorită în primul tur de scrutin al alegerilor din Franţa, Le Pen este suspectată că a comis fraude cu fonduri ale Parlamentului European, prejudiciul fiind estimat la 340.000 de euro.

Președinta formațiunii Frontul Național a făcut aceste remarci la Paris, în fața mai multor jurnaliști și reprezentanți a 42 de state străine.

„În Europa este timpul să încheiem cu o Uniune Europeană care se înscrie într-o tentativă de fuziune ce distruge Europa națiunilor. Trebuie să terminăm cu acest monstru birocratic”

a mai spus Le Pen.

Aceasta critică o Uniune Europeană pe care a calificat-o drept „totalitară”.

„Uniunea micșorează Franța, o separă de lume (…). Mă bucur pentru renașterea popoarelor europene împotriva Uniunii, pentru Europa”

în calitate de continent, a mai spus ea, referindu-se în special la referendumul britanic din iunie 2016 pe tema Brexit.

„Vom clădi o altă Europă”, a promis ea, spunând că dacă va fi aleasă „va revizui tratatele europene și va angaja Franța în mod ferm în contruirea unei Europe a națiunilor libere”.

Marine Le Pen, a fost convocată miercuri, 22 februarie 2017, de către anchetatori în dosarul privind presupusele fraude comise cu fonduri ale Parlamentului European (PE), însă a refuzat să fie audiată. Favorit în primul tur de scrutin al alegerilor din Franţa, este suspectată că a comis fraude cu fonduri ale Parlamentului European, prejudiciul fiind estimat la 340.000 de euro.

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult