Categorized | Internaţional

După Olanda, și Danemarca refuză propaganda turcă pro dictatură în propria țară!

Conflictul Turcia – Olanda devine tot mai mare. Şase persoane au fost reţinute luni, 13 martie 2017, după ce un protest în sprijinul autorităţilor din Turcia din Amsterdam a devenit violent. Duminică, premierul danez, Lars Løkke Rasmussen, a „propus” omologului său turc, Binali Yildirim, să „amâne” o vizită în Danemarca.

Protestatarii erau furioşi, conform Mediafax, pe autorităţile olandeze că i-au împiedicat, sâmbătă, pe doi miniştri turci să între în oraşul Rotterdam pentru a susţine un discurs în favoarea referendumului care va avea loc în aprilie. Demonstraţiile care au început duminică la Amsterdam au degenerat seara, când mai multe sute de protestatari au început să fie violenţi, aruncând cu pietre în poliţişti. Poliţia a intervenit cu bastoane şi tunuri de apă. Ministrul turc de Externe l-a convocat pe ambasadorul olandez la Ankara, cerându-i să prezinte scuze în scris din partea autorităţilor olandeze.

Mark Rutter, premierul Olandei, a exclus posibilitatea de a prezenta scuze din partea Guvernului pentru expulzarea unui ministru turc, exprimându-și totuși dorința pentru o atenuare a crizei diplomatice dintre Haga și Ankara.

„A venit timpul întrebării ce fel de scuze trebuie făcute, nu trebuie cerute scuze pentru ceea ce s-a întâmplat”

a declarat premierul olandez.

Premierul olandez, Mark Rutte, a spus că a fost nevoit să împiediece accesul a doi miniştri turci pe teritoriul ţării sale şi să le interzică să participe la mitinguri cu alegătorii turci deoarece Ankara a ameninţat cu sancţiuni împotriva Guvernului său.

El a spus că a fost şocat să vadă că un ministru turc a încercat să ajungă la un miting de la Rotterdam după ce Guvernul i-a comunicat clar faptul că nu este binevenit.

Premierul danez: „Nu este cazul să fim amabili!”

Premierul danez, Lars Løkke Rasmussen, a „propus” duminică omologului său turc, Binali Yildirim, să amâne o vizită în Danemarca care ar trebui să aibă loc la finalul lunii martie, pe fondul escaladării conflictului dintre Turcia şi Olanda.

Rasmussen a subliniat într-un comunicat că Danemarca

„vede cu o mare îngrijorare evoluţia situaţiei din Turcia, unde principiile democratice sunt supuse unei mari presiuni”.

O vizită a premierului turc ar putea fi percepută ca o manifestare a „unei viziuni mai amabile” a Danemarcăi privind evoluţia politică din Turcia, „ceea ce este departe de a fi adevărat”, a asigurat el.

Guvernul olandez a decis să interzică, sâmbătă, aterizarea la Rotterdam a avionului în care se afla ministrul turc al Afacerilor Externe, Mevlut Cavusoglu, care a anunţat că ajunge în Olanda pentru un miting privind consolidarea puterii preşedintelui Turciei.

Ministrul turc al Familiei, Fatma Betul Sayan Kaya, a fost împiedicat ulterior să între în Consulat şi apoi escortat la graniţa cu Germania.

Aceasta a venit sâmbătă noapte cu maşina la Rotterdam pentru a participa la un miting care avea drept scop promovarea referendumului din luna aprilie prin care se dorește consolidarea puterilor executive ale președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan.

This post was written by:

- who has written 4246 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult