Categorized | Internaţional

După Olanda, și Danemarca refuză propaganda turcă pro dictatură în propria țară!

Conflictul Turcia – Olanda devine tot mai mare. Şase persoane au fost reţinute luni, 13 martie 2017, după ce un protest în sprijinul autorităţilor din Turcia din Amsterdam a devenit violent. Duminică, premierul danez, Lars Løkke Rasmussen, a „propus” omologului său turc, Binali Yildirim, să „amâne” o vizită în Danemarca.

Protestatarii erau furioşi, conform Mediafax, pe autorităţile olandeze că i-au împiedicat, sâmbătă, pe doi miniştri turci să între în oraşul Rotterdam pentru a susţine un discurs în favoarea referendumului care va avea loc în aprilie. Demonstraţiile care au început duminică la Amsterdam au degenerat seara, când mai multe sute de protestatari au început să fie violenţi, aruncând cu pietre în poliţişti. Poliţia a intervenit cu bastoane şi tunuri de apă. Ministrul turc de Externe l-a convocat pe ambasadorul olandez la Ankara, cerându-i să prezinte scuze în scris din partea autorităţilor olandeze.

Mark Rutter, premierul Olandei, a exclus posibilitatea de a prezenta scuze din partea Guvernului pentru expulzarea unui ministru turc, exprimându-și totuși dorința pentru o atenuare a crizei diplomatice dintre Haga și Ankara.

„A venit timpul întrebării ce fel de scuze trebuie făcute, nu trebuie cerute scuze pentru ceea ce s-a întâmplat”

a declarat premierul olandez.

Premierul olandez, Mark Rutte, a spus că a fost nevoit să împiediece accesul a doi miniştri turci pe teritoriul ţării sale şi să le interzică să participe la mitinguri cu alegătorii turci deoarece Ankara a ameninţat cu sancţiuni împotriva Guvernului său.

El a spus că a fost şocat să vadă că un ministru turc a încercat să ajungă la un miting de la Rotterdam după ce Guvernul i-a comunicat clar faptul că nu este binevenit.

Premierul danez: „Nu este cazul să fim amabili!”

Premierul danez, Lars Løkke Rasmussen, a „propus” duminică omologului său turc, Binali Yildirim, să amâne o vizită în Danemarca care ar trebui să aibă loc la finalul lunii martie, pe fondul escaladării conflictului dintre Turcia şi Olanda.

Rasmussen a subliniat într-un comunicat că Danemarca

„vede cu o mare îngrijorare evoluţia situaţiei din Turcia, unde principiile democratice sunt supuse unei mari presiuni”.

O vizită a premierului turc ar putea fi percepută ca o manifestare a „unei viziuni mai amabile” a Danemarcăi privind evoluţia politică din Turcia, „ceea ce este departe de a fi adevărat”, a asigurat el.

Guvernul olandez a decis să interzică, sâmbătă, aterizarea la Rotterdam a avionului în care se afla ministrul turc al Afacerilor Externe, Mevlut Cavusoglu, care a anunţat că ajunge în Olanda pentru un miting privind consolidarea puterii preşedintelui Turciei.

Ministrul turc al Familiei, Fatma Betul Sayan Kaya, a fost împiedicat ulterior să între în Consulat şi apoi escortat la graniţa cu Germania.

Aceasta a venit sâmbătă noapte cu maşina la Rotterdam pentru a participa la un miting care avea drept scop promovarea referendumului din luna aprilie prin care se dorește consolidarea puterilor executive ale președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan.

This post was written by:

- who has written 4286 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult