Categorized | Oradea

A început prima ediție a Târgului de Paști din Oradea!

Începând de vineri, 7 aprilie, și până pe 17 aprilie, Piața Unirii găzduiește prima ediție a Târgului de Paște din Oradea. Programul evenimentului va include o serie de activități, de la reprezentații ale meșterilor populari până la ateliere de creație pentru cei mici. Vor fi spectacole de teatru de păpuși în limba română și maghiară, jocuri tradiționale şi concursuri pentru copii, iar vizitatorii vor putea admira decorurile gigant în mijlocul celor 20 de căsuțe de lemn.

Detalii privind acest eveniment au fost prezentate de Mihai Jurca, director APTOR și Szabo Jozsef, administrator public al judeţului Bihor.

Mihai Jurcă a arătat că acest eveniment dorește să prezinte simbolistica și importanța sărbătorilor pascale, iar Piața Unirii, atent amenajată, va putea deveni punct de atracție nu doar pentru copii, ci și pentru părinți. Piața este decorată în spiritul acestei sărbători, astfel încât să celebreze și sosirea primăverii, iar vizitatorii vor avea posibilitatea ca, pe lângă ofertele culinare, să participe la programe culturale și tradiții bihorene legate de Paște.

La rândul său, Szabo Jozsef a declarat că pentru Consiliul Județean contribuția la acest eveniment prezintă o importanță majoră, deoarece expunerea tradițiilor și produselor specifice Paştelui, axate în principiu pe microregiunile Țara Beiușului și Valea Ierului, vor da posibilitatea orădenilor să cunoască mai îndeaproape tradițiile și să participe în mod activ la evenimentele organizate.

Programul evenimentului va include o serie de activități, de la reprezentații ale meșterilor populari până la ateliere de creație pentru cei mici. Vor fi spectacole de teatru de păpuși în limba română și maghiară, jocuri tradiționale şi concursuri pentru copii, iar vizitatorii vor putea admira decorurile gigant în mijlocul celor 20 de căsuțe de lemn.

În Piața Unirii este prezentă şi Grădina Zoologică din Oradea, care a amenajat în două căsuțe, spre bucuria copiilor, o mică grădină zoologică, cu iepuraşi, broaşte ţestoase şi un ponei rasa Shetland.

Totodată, cei mici se pot distra realizând decorațiuni în cadrul celor două ateliere de creație, aranjamente florale și picturi pe produse ceramice. La căsuțele amenajate de către Consiliul Județean se vor prezenta trupe din Colești, Beiuș, Drăgănești, Pomezeu, Diosig, Săcueni, Roșiori, Marghita, Valea lui Mihai, Sălacea etc.

În „Săptămâna Mare”, premergătoare Sărbătorilor Pascale, marți 11 aprilie 2017, de la ora 17.00, pe strada Republicii și în Piața Unirii va fi organizat un spectacol de teatru de stradă care va dura aproximativ o oră, realizat de peste 70 de actori profesioniști, care evocă patimile Mântuitorului de pe calea Crucii și crucificarea acestuia.

„Motivul organizării unei astfel de manifestări este de a evoca esența acestei Sărbători și de a transmite un mesaj de unitate în rândul locuitorilor acestui oraș, indiferent de confesiunea fiecăruia.

Simbolul Sărbătorii Pascale este același pentru fiecare creștin și ne dorim ca printr-o astfel de manifestare să transmitem un mesaj de unitate în rândul tuturor celor care sărbătoresc Paștele”

a declarat Mihai Jurcă.

Evenimentul este organizat de Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, în colaborare cu Consiliul Județean Bihor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4286 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult