Categorized | Oradea

A început prima ediție a Târgului de Paști din Oradea!

Începând de vineri, 7 aprilie, și până pe 17 aprilie, Piața Unirii găzduiește prima ediție a Târgului de Paște din Oradea. Programul evenimentului va include o serie de activități, de la reprezentații ale meșterilor populari până la ateliere de creație pentru cei mici. Vor fi spectacole de teatru de păpuși în limba română și maghiară, jocuri tradiționale şi concursuri pentru copii, iar vizitatorii vor putea admira decorurile gigant în mijlocul celor 20 de căsuțe de lemn.

Detalii privind acest eveniment au fost prezentate de Mihai Jurca, director APTOR și Szabo Jozsef, administrator public al judeţului Bihor.

Mihai Jurcă a arătat că acest eveniment dorește să prezinte simbolistica și importanța sărbătorilor pascale, iar Piața Unirii, atent amenajată, va putea deveni punct de atracție nu doar pentru copii, ci și pentru părinți. Piața este decorată în spiritul acestei sărbători, astfel încât să celebreze și sosirea primăverii, iar vizitatorii vor avea posibilitatea ca, pe lângă ofertele culinare, să participe la programe culturale și tradiții bihorene legate de Paște.

La rândul său, Szabo Jozsef a declarat că pentru Consiliul Județean contribuția la acest eveniment prezintă o importanță majoră, deoarece expunerea tradițiilor și produselor specifice Paştelui, axate în principiu pe microregiunile Țara Beiușului și Valea Ierului, vor da posibilitatea orădenilor să cunoască mai îndeaproape tradițiile și să participe în mod activ la evenimentele organizate.

Programul evenimentului va include o serie de activități, de la reprezentații ale meșterilor populari până la ateliere de creație pentru cei mici. Vor fi spectacole de teatru de păpuși în limba română și maghiară, jocuri tradiționale şi concursuri pentru copii, iar vizitatorii vor putea admira decorurile gigant în mijlocul celor 20 de căsuțe de lemn.

În Piața Unirii este prezentă şi Grădina Zoologică din Oradea, care a amenajat în două căsuțe, spre bucuria copiilor, o mică grădină zoologică, cu iepuraşi, broaşte ţestoase şi un ponei rasa Shetland.

Totodată, cei mici se pot distra realizând decorațiuni în cadrul celor două ateliere de creație, aranjamente florale și picturi pe produse ceramice. La căsuțele amenajate de către Consiliul Județean se vor prezenta trupe din Colești, Beiuș, Drăgănești, Pomezeu, Diosig, Săcueni, Roșiori, Marghita, Valea lui Mihai, Sălacea etc.

În „Săptămâna Mare”, premergătoare Sărbătorilor Pascale, marți 11 aprilie 2017, de la ora 17.00, pe strada Republicii și în Piața Unirii va fi organizat un spectacol de teatru de stradă care va dura aproximativ o oră, realizat de peste 70 de actori profesioniști, care evocă patimile Mântuitorului de pe calea Crucii și crucificarea acestuia.

„Motivul organizării unei astfel de manifestări este de a evoca esența acestei Sărbători și de a transmite un mesaj de unitate în rândul locuitorilor acestui oraș, indiferent de confesiunea fiecăruia.

Simbolul Sărbătorii Pascale este același pentru fiecare creștin și ne dorim ca printr-o astfel de manifestare să transmitem un mesaj de unitate în rândul tuturor celor care sărbătoresc Paștele”

a declarat Mihai Jurcă.

Evenimentul este organizat de Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, în colaborare cu Consiliul Județean Bihor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult