Categorized | Oradea

A început prima ediție a Târgului de Paști din Oradea!

Începând de vineri, 7 aprilie, și până pe 17 aprilie, Piața Unirii găzduiește prima ediție a Târgului de Paște din Oradea. Programul evenimentului va include o serie de activități, de la reprezentații ale meșterilor populari până la ateliere de creație pentru cei mici. Vor fi spectacole de teatru de păpuși în limba română și maghiară, jocuri tradiționale şi concursuri pentru copii, iar vizitatorii vor putea admira decorurile gigant în mijlocul celor 20 de căsuțe de lemn.

Detalii privind acest eveniment au fost prezentate de Mihai Jurca, director APTOR și Szabo Jozsef, administrator public al judeţului Bihor.

Mihai Jurcă a arătat că acest eveniment dorește să prezinte simbolistica și importanța sărbătorilor pascale, iar Piața Unirii, atent amenajată, va putea deveni punct de atracție nu doar pentru copii, ci și pentru părinți. Piața este decorată în spiritul acestei sărbători, astfel încât să celebreze și sosirea primăverii, iar vizitatorii vor avea posibilitatea ca, pe lângă ofertele culinare, să participe la programe culturale și tradiții bihorene legate de Paște.

La rândul său, Szabo Jozsef a declarat că pentru Consiliul Județean contribuția la acest eveniment prezintă o importanță majoră, deoarece expunerea tradițiilor și produselor specifice Paştelui, axate în principiu pe microregiunile Țara Beiușului și Valea Ierului, vor da posibilitatea orădenilor să cunoască mai îndeaproape tradițiile și să participe în mod activ la evenimentele organizate.

Programul evenimentului va include o serie de activități, de la reprezentații ale meșterilor populari până la ateliere de creație pentru cei mici. Vor fi spectacole de teatru de păpuși în limba română și maghiară, jocuri tradiționale şi concursuri pentru copii, iar vizitatorii vor putea admira decorurile gigant în mijlocul celor 20 de căsuțe de lemn.

În Piața Unirii este prezentă şi Grădina Zoologică din Oradea, care a amenajat în două căsuțe, spre bucuria copiilor, o mică grădină zoologică, cu iepuraşi, broaşte ţestoase şi un ponei rasa Shetland.

Totodată, cei mici se pot distra realizând decorațiuni în cadrul celor două ateliere de creație, aranjamente florale și picturi pe produse ceramice. La căsuțele amenajate de către Consiliul Județean se vor prezenta trupe din Colești, Beiuș, Drăgănești, Pomezeu, Diosig, Săcueni, Roșiori, Marghita, Valea lui Mihai, Sălacea etc.

În „Săptămâna Mare”, premergătoare Sărbătorilor Pascale, marți 11 aprilie 2017, de la ora 17.00, pe strada Republicii și în Piața Unirii va fi organizat un spectacol de teatru de stradă care va dura aproximativ o oră, realizat de peste 70 de actori profesioniști, care evocă patimile Mântuitorului de pe calea Crucii și crucificarea acestuia.

„Motivul organizării unei astfel de manifestări este de a evoca esența acestei Sărbători și de a transmite un mesaj de unitate în rândul locuitorilor acestui oraș, indiferent de confesiunea fiecăruia.

Simbolul Sărbătorii Pascale este același pentru fiecare creștin și ne dorim ca printr-o astfel de manifestare să transmitem un mesaj de unitate în rândul tuturor celor care sărbătoresc Paștele”

a declarat Mihai Jurcă.

Evenimentul este organizat de Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, în colaborare cu Consiliul Județean Bihor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4335 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult