Categorized | Cultură

Expoziție a absolvenților. Din 15 mai un nou curs de artă foto!

Absolvenții cursului de tehnică și artă fotografică vor avea vineri, 21 aprilie, prima lor expoziție. În cadrul acesteia vor fi prezentatele cele mai reuşite fotografii, realizate în cadrul cursului şi vor fi înmânate Certificatele de absolvire. La jumătatea lunii viitoare, orădenii interesați de fotografie dgitală se vor putea înscrie la un nou curs.

Conducerea Asociaţiei „Euro Foto Art”, a programat din data de 21 aprilie 2017, o nouă expoziţie de artă fotografică. De această dată pe simezele Galeriei „Euro Foto Art”  vor fi expuse fotografiile realizate de absolvenții cursului de tehnică și artă fotografică seria C/ 2017, organizat de Clubul Fotografic „Nufărul” din Oradea. La cursul condus de reputatul artist fotograf Ștefan Tóth, președintele cunoscutului Fotoclub Orădean s-au înscris 11 cursanți de diferite vârste, printre care 3 persoane defavorizate. Este de apreciat faptul că la curs s-au înscris și 3 elevi, care au urmărit cu interese orele teoretice și au participat activ la activitățile de creație.

După  însuşirea noţiunilor generale, despre istoria fotografiei, despre elemente de foto-compoziţie şi cele legate de aparatele de fotografiat clasice şi digitale, cursanţii au participat la mai multe deplasări de creaţie în centrul istoric și turistic al municipiului Oradea, cu aparate de fotografiat digital. Deasemenea cursanţii vor avea posibilitatea să realizeze diferite portrete în cadrul studioului Fotoclubului.

O activitate de practică a constituit posibilitatea de a urmări şi exersa mărirea fotografiilor cu ajutorului aparatelor de mărit clasice, în noul laborator analog înaugurat recent  cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea și a Administrației Cetății și Orașului Oradea.

În cadrul expoziției de examen intitulat „Debut C/ 2017” vor fi prezentate peste 105 fotografii realizate de absovenții: Balla Cristina-Suzana, Blaga Bianca-Alina, Drăgan Adrian-Marian,Costa Radu-Daniel, Georgescu Emanuel Sebastian, Győri Laur-Ștefan, Iovan Vasile, Lung Iustin-Andrei, Sime Alexandru-Marius, Tabără George-Marin, Varga Andriett-Noémi și Vidrean Alexandra-Ioana.

Lucrările vor fi prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar expoziția va fi deschisă official de artistul fotograf Ștefan Tóth, care va înmâna absolvenților Certificatele de examen. Momentele muzicale vor fi susținute de artiștii Malița Lucian (vioară) și Thurzó Sándor József (violă).

Noua expoziție organizată în cadrul manifestărilor dedicate Anului Sfântul Ladislau, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai și Clubul Fotografic „Nufărul” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 05 mai 2017, între orele 08:00 – 19:00, la care accesul publicului este gratuit.

Asociaţia „Euro Foto Art” va organiza un nou curs de tehnică fotografică digitală, cu începere din data de 15 mai 2017, cu o durată de 8 săptămâni. Orele teoretice vor fi susţinute la noul sediu al Fotoclubului, din Cetatea Medievală, în zilele de luni, marţi și joi, între orele 18:00 – 20:00.

În cadrul cursului vor fi predate noţiuni de bază legate de utilizarea funcţiilor aparatelor digitale şi variante de prelucrare a imaginilor. Se vor discuta şi exemplifica de asemenea, noţiuni de compoziţie şi estetică vizuală. Vor fi asigurate şi 3 locuri pentru persoane defavorizate, care vor putea participa la curs în condiţii de gratuitate, în baza unei cereri şi a documentelor justificative (în raport cu numărul cursanţilor înscrişi).

Participanţii la curs vor avea posibilitatea de a deveni membrii creatori permanenți ai Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea sau ai Asociaţiei „Euro Foto Art” Oradea unde să-şi continue preocupările în domeniul artei fotografice.

Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon: 0727.336.946 sau e-mail: cfno.ro@gmail.com sau clauszabo@yahoo.com

Înscrieri şi achitarea taxei de participare se va face la sediul Fotoclubului în data de 15 mai 2017, între orele 17:00 – 18:00 (înaintea începerii cursului) în baza fişei cursantului şi a copiei după carte de identitate a cursantului. După înscriere cursanţii vor fi consideraţi membri stagiari ai Clubul Fotografic „Nufărul”, până la terminarea cursului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult