Categorized | Cultură

Fotografii de Kovács László din Sfântu Gheorghe, la Oradea

Asociația Internațională „Euro Foto Art” în parteneriat cu Clubul Fotografic „Nufărul” din Oradea a pregătit pentru publicul vizitator o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată pe simezele Galeriei „Euro Foto Art” din Oradea (Piața 1 Decembrie nr. 12) vor fi instalate fotografiile artistului fotograf Kovács László din Sfântu Gheorghe.

În cadrul expoziției intitulate „Albastrul iobagilor” (Jobbágykék) artistul va prezenta publicului 105 fotografii alb-negru și color de o înaltă ținută tehnică și artistică. Kovács László s-a născut în anul 1975 în orașul Sfântu Gheorghe. Mama lui este profesoară de fizică-chimie, iar tatăl fotoreporter. După bacalaureat a absolvit Colegiul de presă, fotoreporteri și operatorie „Ady Endre”.

În prezent lucrează ca grafician și fotoreporter. În anul 2001 a fondat împreună cu un grup de tineri artiști fotografi Grupul de creație „KépVidék” cu intenția de a fotografia satele județului Covasna.

În anul 2002 a fost ales ca vicepreședinte al Asociației Artiștilor Fotografi „Gyula Ferenc, respectiv  în perioada 2007 – 2017 a fost vicepreședinte al Asociației Regionale „Camera Club Siculorum”. În perioada 2011 – 2016 a indeplinit funcția de vicepreședinte al Asociației Mondiale a Artiștilor Fotografi Maghiari pentru România.

Din lucrările sale au fost organizate peste 15 expoziții personale în orașele: Sfântu Gheorghe, Esztergom și Esztergom-Kertváros (HU), Cluj Napoca, Odorheiu Secuiesc, Baia Mare, Sighișoara,  Oradea, Stuttgart (DE), Budapesta (HU),

„Îmi place să creez și să fotografiez. Aceste două lucruri mă deconecteză, mă încarcă și mă odihnesc. Îmi plac mult fețele unor bătrâni. Sunt convins că adevăratele valori se află la țară, unde trăiesc în general bătrânii simpli.

La sfârșit de săptămână mă duc la țară cu aparatul de fotografiat în gât, unde mă plimb, întru în diferite curți, în case, discut cu oamenii pe care în paralel îi fotogarfiezi. Din sinceritatea sufletească, simplitatea și cinstea acestora mă pot reîncărca”

susține Kovács László.

Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă 03 iunie 2017, la ora 11:00 în Galeria „Euro Foto Art”. Lucrările expuse vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale vor fi oferite de artiștii a Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă). Expoziția va fi vernisată oficial de către artistul fotograf Ștefan Tóth.

Noua expoziție (cu numărul 536) organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic „Nufărul” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 16 iunie 2017. Va putea fi vizitată între orele 08:00 – 19:00, iar publicul va avea acces gratuit.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4131 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

  • Definiția incompetenței: săracii Europei, cu cea mai mare creștere economică din UE!

    Avem o creștere a PIB-ului cu 8%. Economia duduie chiar dacă unii spun că, bazată pe consum, creșterea nu este sustenabilă. Cu toate acestea citesc că, în 2017 nu s-a dat în folosință niciun kilometru de autostradă, că am avut cel mai mic buget de investiții din ultimii ani, că organizațiile patronale sunt nemulțumite, că sinducatele vor continua să scoată oameni în stradă, că benzina s-a scumpit de 4 ori și încă mai crește, alimentele s-au scumpit și ele, ROBOR-ul a ajuns la cifre istorice, Euro este de nerecunoscut, utilitățile se vor scumpi în continuare, primăriilor li se confiscă peste noapte banii de investiții. Cum se poate să ai o asemenea creștere economică și țara să se prăbușească în mod vizibil, lucru confirmat și de statisticile (creșterea inflației sau a deficitului bugetar) și ingrijorările europene? Așa cum scria, pe 13 noiembrie, Oxford Analytica nu există decât o singură explicație: incompetența. Rezolvarea? Exact cum au făcut comuniștii, guvernanții au inventat un inamic imaginar: statul paralel. El este de vină pentru toate. Pentru că cei care fură sunt anchetați și băgați în pușcării, pentru prețul oului, pentru scumpirea benzinei, pentru oamenii care ies în stradă, pentru creșterea Euro, ROBOR și, probabil, și pentru confiscarea peste noapte a banilor din vistieriile primăriilor din toată țara. Trebuie să ai probleme serioase în a face diferența între realitate și povești ca să crezi că toate aceste entități diferite (naționale și internaționale, de stat și private, cu domenii atât de variate) au o singură treabă: să zădărnicească „râul de lapte cu maluri de mămăligă” al guvernului. Că tanti din colț, de la ABC, care dă mai scump oul ca luna trecută, este pe o mână cu Isărescu care „a mărit” Euro și ROBOR și că benzinarul din cartier se trage de bretele cu liderul sindicatului magistraților care scoate oamenii la proteste.

    Citește mai mult