Categorized | Cultură

Fotografii de Kovács László din Sfântu Gheorghe, la Oradea

Asociația Internațională „Euro Foto Art” în parteneriat cu Clubul Fotografic „Nufărul” din Oradea a pregătit pentru publicul vizitator o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată pe simezele Galeriei „Euro Foto Art” din Oradea (Piața 1 Decembrie nr. 12) vor fi instalate fotografiile artistului fotograf Kovács László din Sfântu Gheorghe.

În cadrul expoziției intitulate „Albastrul iobagilor” (Jobbágykék) artistul va prezenta publicului 105 fotografii alb-negru și color de o înaltă ținută tehnică și artistică. Kovács László s-a născut în anul 1975 în orașul Sfântu Gheorghe. Mama lui este profesoară de fizică-chimie, iar tatăl fotoreporter. După bacalaureat a absolvit Colegiul de presă, fotoreporteri și operatorie „Ady Endre”.

În prezent lucrează ca grafician și fotoreporter. În anul 2001 a fondat împreună cu un grup de tineri artiști fotografi Grupul de creație „KépVidék” cu intenția de a fotografia satele județului Covasna.

În anul 2002 a fost ales ca vicepreședinte al Asociației Artiștilor Fotografi „Gyula Ferenc, respectiv  în perioada 2007 – 2017 a fost vicepreședinte al Asociației Regionale „Camera Club Siculorum”. În perioada 2011 – 2016 a indeplinit funcția de vicepreședinte al Asociației Mondiale a Artiștilor Fotografi Maghiari pentru România.

Din lucrările sale au fost organizate peste 15 expoziții personale în orașele: Sfântu Gheorghe, Esztergom și Esztergom-Kertváros (HU), Cluj Napoca, Odorheiu Secuiesc, Baia Mare, Sighișoara,  Oradea, Stuttgart (DE), Budapesta (HU),

„Îmi place să creez și să fotografiez. Aceste două lucruri mă deconecteză, mă încarcă și mă odihnesc. Îmi plac mult fețele unor bătrâni. Sunt convins că adevăratele valori se află la țară, unde trăiesc în general bătrânii simpli.

La sfârșit de săptămână mă duc la țară cu aparatul de fotografiat în gât, unde mă plimb, întru în diferite curți, în case, discut cu oamenii pe care în paralel îi fotogarfiezi. Din sinceritatea sufletească, simplitatea și cinstea acestora mă pot reîncărca”

susține Kovács László.

Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă 03 iunie 2017, la ora 11:00 în Galeria „Euro Foto Art”. Lucrările expuse vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale vor fi oferite de artiștii a Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă). Expoziția va fi vernisată oficial de către artistul fotograf Ștefan Tóth.

Noua expoziție (cu numărul 536) organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic „Nufărul” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 16 iunie 2017. Va putea fi vizitată între orele 08:00 – 19:00, iar publicul va avea acces gratuit.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4179 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

advert

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult