Categorized | Cultură

Fotografii de Kovács László din Sfântu Gheorghe, la Oradea

Asociația Internațională „Euro Foto Art” în parteneriat cu Clubul Fotografic „Nufărul” din Oradea a pregătit pentru publicul vizitator o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată pe simezele Galeriei „Euro Foto Art” din Oradea (Piața 1 Decembrie nr. 12) vor fi instalate fotografiile artistului fotograf Kovács László din Sfântu Gheorghe.

În cadrul expoziției intitulate „Albastrul iobagilor” (Jobbágykék) artistul va prezenta publicului 105 fotografii alb-negru și color de o înaltă ținută tehnică și artistică. Kovács László s-a născut în anul 1975 în orașul Sfântu Gheorghe. Mama lui este profesoară de fizică-chimie, iar tatăl fotoreporter. După bacalaureat a absolvit Colegiul de presă, fotoreporteri și operatorie „Ady Endre”.

În prezent lucrează ca grafician și fotoreporter. În anul 2001 a fondat împreună cu un grup de tineri artiști fotografi Grupul de creație „KépVidék” cu intenția de a fotografia satele județului Covasna.

În anul 2002 a fost ales ca vicepreședinte al Asociației Artiștilor Fotografi „Gyula Ferenc, respectiv  în perioada 2007 – 2017 a fost vicepreședinte al Asociației Regionale „Camera Club Siculorum”. În perioada 2011 – 2016 a indeplinit funcția de vicepreședinte al Asociației Mondiale a Artiștilor Fotografi Maghiari pentru România.

Din lucrările sale au fost organizate peste 15 expoziții personale în orașele: Sfântu Gheorghe, Esztergom și Esztergom-Kertváros (HU), Cluj Napoca, Odorheiu Secuiesc, Baia Mare, Sighișoara,  Oradea, Stuttgart (DE), Budapesta (HU),

„Îmi place să creez și să fotografiez. Aceste două lucruri mă deconecteză, mă încarcă și mă odihnesc. Îmi plac mult fețele unor bătrâni. Sunt convins că adevăratele valori se află la țară, unde trăiesc în general bătrânii simpli.

La sfârșit de săptămână mă duc la țară cu aparatul de fotografiat în gât, unde mă plimb, întru în diferite curți, în case, discut cu oamenii pe care în paralel îi fotogarfiezi. Din sinceritatea sufletească, simplitatea și cinstea acestora mă pot reîncărca”

susține Kovács László.

Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă 03 iunie 2017, la ora 11:00 în Galeria „Euro Foto Art”. Lucrările expuse vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale vor fi oferite de artiștii a Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă). Expoziția va fi vernisată oficial de către artistul fotograf Ștefan Tóth.

Noua expoziție (cu numărul 536) organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic „Nufărul” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 16 iunie 2017. Va putea fi vizitată între orele 08:00 – 19:00, iar publicul va avea acces gratuit.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult