Categorized | Cultură

Fotografii de Kovács László din Sfântu Gheorghe, la Oradea

Asociația Internațională „Euro Foto Art” în parteneriat cu Clubul Fotografic „Nufărul” din Oradea a pregătit pentru publicul vizitator o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată pe simezele Galeriei „Euro Foto Art” din Oradea (Piața 1 Decembrie nr. 12) vor fi instalate fotografiile artistului fotograf Kovács László din Sfântu Gheorghe.

În cadrul expoziției intitulate „Albastrul iobagilor” (Jobbágykék) artistul va prezenta publicului 105 fotografii alb-negru și color de o înaltă ținută tehnică și artistică. Kovács László s-a născut în anul 1975 în orașul Sfântu Gheorghe. Mama lui este profesoară de fizică-chimie, iar tatăl fotoreporter. După bacalaureat a absolvit Colegiul de presă, fotoreporteri și operatorie „Ady Endre”.

În prezent lucrează ca grafician și fotoreporter. În anul 2001 a fondat împreună cu un grup de tineri artiști fotografi Grupul de creație „KépVidék” cu intenția de a fotografia satele județului Covasna.

În anul 2002 a fost ales ca vicepreședinte al Asociației Artiștilor Fotografi „Gyula Ferenc, respectiv  în perioada 2007 – 2017 a fost vicepreședinte al Asociației Regionale „Camera Club Siculorum”. În perioada 2011 – 2016 a indeplinit funcția de vicepreședinte al Asociației Mondiale a Artiștilor Fotografi Maghiari pentru România.

Din lucrările sale au fost organizate peste 15 expoziții personale în orașele: Sfântu Gheorghe, Esztergom și Esztergom-Kertváros (HU), Cluj Napoca, Odorheiu Secuiesc, Baia Mare, Sighișoara,  Oradea, Stuttgart (DE), Budapesta (HU),

„Îmi place să creez și să fotografiez. Aceste două lucruri mă deconecteză, mă încarcă și mă odihnesc. Îmi plac mult fețele unor bătrâni. Sunt convins că adevăratele valori se află la țară, unde trăiesc în general bătrânii simpli.

La sfârșit de săptămână mă duc la țară cu aparatul de fotografiat în gât, unde mă plimb, întru în diferite curți, în case, discut cu oamenii pe care în paralel îi fotogarfiezi. Din sinceritatea sufletească, simplitatea și cinstea acestora mă pot reîncărca”

susține Kovács László.

Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă 03 iunie 2017, la ora 11:00 în Galeria „Euro Foto Art”. Lucrările expuse vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale vor fi oferite de artiștii a Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă). Expoziția va fi vernisată oficial de către artistul fotograf Ștefan Tóth.

Noua expoziție (cu numărul 536) organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic „Nufărul” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 16 iunie 2017. Va putea fi vizitată între orele 08:00 – 19:00, iar publicul va avea acces gratuit.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4090 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

  • Victime colaterale, ce facem?

    PSD a promis românilor facilități de Mercedes deși știa că are în curte o Dacie veche și ruginită, iar oamenii, mulți și needucați (sunt și excepții, dar campaniile sunt făcute pe majorități), au căzut în capcană. După această manipulare, Dragnea avea două variante: să mintă cu nesimțire cum au făcut și ceilalți înaintea lui sau să „vândă țara la bucată”, să compromită iremediabil din punct de vedere economic și politic România pentru a-și ține, măcar în parte, promisiunile. Lupta s-a dus pe două fronturi. Atacul constant împotriva justiției, pentru a scăpa camarila din fruntea partidului de dosare penale și căutarea mijloacelor de a fura bani. Nu doar pentru propriile buzunare ci și pentru a achita nota campaniei electorale.
    În mediul acesta toxic unde oamenii sunt mințiți zilnic și sunt atât de naivi încât cred aceste minciuni, nu poate crește, nu se poate dezvolta nimic trainic. De 25 de ani România a evoluat (cât a evoluat) în ciuda acestor maimuțe în costum, nu ajutată de ele. Țara s-a golit de toți cei care au vrut să facă ceva aici pentru că nu au fost lăsați, pentru că nu au avut stomac să dea șpăgi sau să se scufunde în butoiul cu dejecții politice. Ceilalți au continuat să urle în pustiu, ignorați de masa needucată și de sforarii politruci, redundanți pentru occidentali pentru care legile, normele și regulile nu au nevoie de avocați, sunt de la sine înțelese și respectate.
    Democrația a devenit o otravă devreme ce nimeni nu s-a îngrijit ca tinerii, ajunși la maturitate astăzi, să fie capabili să gândească, preferând să fie păstrați la nivelul unor analfabeți ca implicare, cunoaștere și conștiință civică, potriviți pentru a pune ștampila unde trebuie. Conducerea poporului nu prea își are sensul aici unde votul oricărui profesor universitar este anulat de sute de mii de analfabeți păcăliți cu promisiuni deșarte și manipulanți cu vidanje televizate. Așadar, victime colaterale, ce facem?Citește mai mult