Categorized | Oradea

Festival Național de Folk, cu Ducu Bertzi și Victor Socaciu, în Cetatea Oradea!

Iubitorii muzicii românești vechi vor avea ocazia să îi asculte, în Cetatea Oradea, pe doi dintre cei mai cunoscuți folkiști, Ducu Bertzi și Victor Socaciu. Aceștia vor fi vedetele unui Festival Național de Folk care va începe vineri, 30 iunie și se va încheia duminică, 2 iulie.

Evenimetul va cuprinde, pe lângă concerte, ateliere de creație pentru copii (în grota roșie, cu Asociația Manus Pulchrae), ateliere meșteșugărești (pe aleea breslelor, cu Casa Meșteșugărească Oradea), Asteroid Day (în Corpul I, organizată de Astroclub Meridian 0), expoziție de basoreliefuri (cu Asociația Noua Acropolă) și cafenea artistică în Casa Vinului din Cetate (întâlnire a publicului cu artiștii din festival – intrarea liberă).

Vineri, de la ora 19.00, pe senă vor urca Alexandrina şi Florian Chelu, Nicolae Moranciu, Raul Bochiş și Magda Puskas.

Sâmbătă, 1 iulie, între 16:00 și 19:00 vor fi organizate ateliere de creație pentru copii și meșteșugărești, între 18.00 și 20.00, în Corpul I al Cetății se va desfășura Asteroid Day iar între 18:00 – 22:00 expoziția de basoreliefuri. În paralel, de la ora 18.00, în Casa Vinului din Cetate, vor avea loc lansări de carte care îi vor avea printre invitați oe artiștii Ducu Bertzi, Mircea Bodolan și Vali Șerban.

De la ora 19:00, în amfiteatru, vor cânta Alexa Bercea şi Antonia Ganea, clasa prof. Dana Oprescu, Traian Cosma, Adina Hodişan, Vali Şerban și Ducu Bertzi. La fel ca vineri și sâmbătă, atelierele de creație, Asteroid Day, cafeneaua artistică și cel de basoreliefuri se vor desfășura după același program. De la ora 18.00 se va dastartul unui concurs de caricaturi, coordonat de cunoscutul caricaturist orădean Viorel Chiricuță.

O oră mai târziu, în amfiteatru, vor urca pe scenă: Sergiu Nica, Raul Silaghi, Florian Chelu şi Gato Istvan, Liliana Ioniţă Budău, Călin Pop (Celelalte Cuvinte), Mircea Bodolan și Victor Socaciu.

Organizator ai evenimentului sunt Uniunea Femeilor din Bihor în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Direcția Județeană pentru Cultură Bihor, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor și Muzeul Țării Crișurilor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4166 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

advert

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult