Categorized | Oradea

Festival Național de Folk, cu Ducu Bertzi și Victor Socaciu, în Cetatea Oradea!

Iubitorii muzicii românești vechi vor avea ocazia să îi asculte, în Cetatea Oradea, pe doi dintre cei mai cunoscuți folkiști, Ducu Bertzi și Victor Socaciu. Aceștia vor fi vedetele unui Festival Național de Folk care va începe vineri, 30 iunie și se va încheia duminică, 2 iulie.

Evenimetul va cuprinde, pe lângă concerte, ateliere de creație pentru copii (în grota roșie, cu Asociația Manus Pulchrae), ateliere meșteșugărești (pe aleea breslelor, cu Casa Meșteșugărească Oradea), Asteroid Day (în Corpul I, organizată de Astroclub Meridian 0), expoziție de basoreliefuri (cu Asociația Noua Acropolă) și cafenea artistică în Casa Vinului din Cetate (întâlnire a publicului cu artiștii din festival – intrarea liberă).

Vineri, de la ora 19.00, pe senă vor urca Alexandrina şi Florian Chelu, Nicolae Moranciu, Raul Bochiş și Magda Puskas.

Sâmbătă, 1 iulie, între 16:00 și 19:00 vor fi organizate ateliere de creație pentru copii și meșteșugărești, între 18.00 și 20.00, în Corpul I al Cetății se va desfășura Asteroid Day iar între 18:00 – 22:00 expoziția de basoreliefuri. În paralel, de la ora 18.00, în Casa Vinului din Cetate, vor avea loc lansări de carte care îi vor avea printre invitați oe artiștii Ducu Bertzi, Mircea Bodolan și Vali Șerban.

De la ora 19:00, în amfiteatru, vor cânta Alexa Bercea şi Antonia Ganea, clasa prof. Dana Oprescu, Traian Cosma, Adina Hodişan, Vali Şerban și Ducu Bertzi. La fel ca vineri și sâmbătă, atelierele de creație, Asteroid Day, cafeneaua artistică și cel de basoreliefuri se vor desfășura după același program. De la ora 18.00 se va dastartul unui concurs de caricaturi, coordonat de cunoscutul caricaturist orădean Viorel Chiricuță.

O oră mai târziu, în amfiteatru, vor urca pe scenă: Sergiu Nica, Raul Silaghi, Florian Chelu şi Gato Istvan, Liliana Ioniţă Budău, Călin Pop (Celelalte Cuvinte), Mircea Bodolan și Victor Socaciu.

Organizator ai evenimentului sunt Uniunea Femeilor din Bihor în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Direcția Județeană pentru Cultură Bihor, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor și Muzeul Țării Crișurilor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4118 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

  • Definiția incompetenței: săracii Europei, cu cea mai mare creștere economică din UE!

    Avem o creștere a PIB-ului cu 8%. Economia duduie chiar dacă unii spun că, bazată pe consum, creșterea nu este sustenabilă. Cu toate acestea citesc că, în 2017 nu s-a dat în folosință niciun kilometru de autostradă, că am avut cel mai mic buget de investiții din ultimii ani, că organizațiile patronale sunt nemulțumite, că sinducatele vor continua să scoată oameni în stradă, că benzina s-a scumpit de 4 ori și încă mai crește, alimentele s-au scumpit și ele, ROBOR-ul a ajuns la cifre istorice, Euro este de nerecunoscut, utilitățile se vor scumpi în continuare, primăriilor li se confiscă peste noapte banii de investiții. Cum se poate să ai o asemenea creștere economică și țara să se prăbușească în mod vizibil, lucru confirmat și de statisticile (creșterea inflației sau a deficitului bugetar) și ingrijorările europene? Așa cum scria, pe 13 noiembrie, Oxford Analytica nu există decât o singură explicație: incompetența. Rezolvarea? Exact cum au făcut comuniștii, guvernanții au inventat un inamic imaginar: statul paralel. El este de vină pentru toate. Pentru că cei care fură sunt anchetați și băgați în pușcării, pentru prețul oului, pentru scumpirea benzinei, pentru oamenii care ies în stradă, pentru creșterea Euro, ROBOR și, probabil, și pentru confiscarea peste noapte a banilor din vistieriile primăriilor din toată țara. Trebuie să ai probleme serioase în a face diferența între realitate și povești ca să crezi că toate aceste entități diferite (naționale și internaționale, de stat și private, cu domenii atât de variate) au o singură treabă: să zădărnicească „râul de lapte cu maluri de mămăligă” al guvernului. Că tanti din colț, de la ABC, care dă mai scump oul ca luna trecută, este pe o mână cu Isărescu care „a mărit” Euro și ROBOR și că benzinarul din cartier se trage de bretele cu liderul sindicatului magistraților care scoate oamenii la proteste.

    Citește mai mult