Categorized | Oradea

Festival Național de Folk, cu Ducu Bertzi și Victor Socaciu, în Cetatea Oradea!

Iubitorii muzicii românești vechi vor avea ocazia să îi asculte, în Cetatea Oradea, pe doi dintre cei mai cunoscuți folkiști, Ducu Bertzi și Victor Socaciu. Aceștia vor fi vedetele unui Festival Național de Folk care va începe vineri, 30 iunie și se va încheia duminică, 2 iulie.

Evenimetul va cuprinde, pe lângă concerte, ateliere de creație pentru copii (în grota roșie, cu Asociația Manus Pulchrae), ateliere meșteșugărești (pe aleea breslelor, cu Casa Meșteșugărească Oradea), Asteroid Day (în Corpul I, organizată de Astroclub Meridian 0), expoziție de basoreliefuri (cu Asociația Noua Acropolă) și cafenea artistică în Casa Vinului din Cetate (întâlnire a publicului cu artiștii din festival – intrarea liberă).

Vineri, de la ora 19.00, pe senă vor urca Alexandrina şi Florian Chelu, Nicolae Moranciu, Raul Bochiş și Magda Puskas.

Sâmbătă, 1 iulie, între 16:00 și 19:00 vor fi organizate ateliere de creație pentru copii și meșteșugărești, între 18.00 și 20.00, în Corpul I al Cetății se va desfășura Asteroid Day iar între 18:00 – 22:00 expoziția de basoreliefuri. În paralel, de la ora 18.00, în Casa Vinului din Cetate, vor avea loc lansări de carte care îi vor avea printre invitați oe artiștii Ducu Bertzi, Mircea Bodolan și Vali Șerban.

De la ora 19:00, în amfiteatru, vor cânta Alexa Bercea şi Antonia Ganea, clasa prof. Dana Oprescu, Traian Cosma, Adina Hodişan, Vali Şerban și Ducu Bertzi. La fel ca vineri și sâmbătă, atelierele de creație, Asteroid Day, cafeneaua artistică și cel de basoreliefuri se vor desfășura după același program. De la ora 18.00 se va dastartul unui concurs de caricaturi, coordonat de cunoscutul caricaturist orădean Viorel Chiricuță.

O oră mai târziu, în amfiteatru, vor urca pe scenă: Sergiu Nica, Raul Silaghi, Florian Chelu şi Gato Istvan, Liliana Ioniţă Budău, Călin Pop (Celelalte Cuvinte), Mircea Bodolan și Victor Socaciu.

Organizator ai evenimentului sunt Uniunea Femeilor din Bihor în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Direcția Județeană pentru Cultură Bihor, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor și Muzeul Țării Crișurilor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult