Categorized | Oradea

Festival Național de Folk, cu Ducu Bertzi și Victor Socaciu, în Cetatea Oradea!

Iubitorii muzicii românești vechi vor avea ocazia să îi asculte, în Cetatea Oradea, pe doi dintre cei mai cunoscuți folkiști, Ducu Bertzi și Victor Socaciu. Aceștia vor fi vedetele unui Festival Național de Folk care va începe vineri, 30 iunie și se va încheia duminică, 2 iulie.

Evenimetul va cuprinde, pe lângă concerte, ateliere de creație pentru copii (în grota roșie, cu Asociația Manus Pulchrae), ateliere meșteșugărești (pe aleea breslelor, cu Casa Meșteșugărească Oradea), Asteroid Day (în Corpul I, organizată de Astroclub Meridian 0), expoziție de basoreliefuri (cu Asociația Noua Acropolă) și cafenea artistică în Casa Vinului din Cetate (întâlnire a publicului cu artiștii din festival – intrarea liberă).

Vineri, de la ora 19.00, pe senă vor urca Alexandrina şi Florian Chelu, Nicolae Moranciu, Raul Bochiş și Magda Puskas.

Sâmbătă, 1 iulie, între 16:00 și 19:00 vor fi organizate ateliere de creație pentru copii și meșteșugărești, între 18.00 și 20.00, în Corpul I al Cetății se va desfășura Asteroid Day iar între 18:00 – 22:00 expoziția de basoreliefuri. În paralel, de la ora 18.00, în Casa Vinului din Cetate, vor avea loc lansări de carte care îi vor avea printre invitați oe artiștii Ducu Bertzi, Mircea Bodolan și Vali Șerban.

De la ora 19:00, în amfiteatru, vor cânta Alexa Bercea şi Antonia Ganea, clasa prof. Dana Oprescu, Traian Cosma, Adina Hodişan, Vali Şerban și Ducu Bertzi. La fel ca vineri și sâmbătă, atelierele de creație, Asteroid Day, cafeneaua artistică și cel de basoreliefuri se vor desfășura după același program. De la ora 18.00 se va dastartul unui concurs de caricaturi, coordonat de cunoscutul caricaturist orădean Viorel Chiricuță.

O oră mai târziu, în amfiteatru, vor urca pe scenă: Sergiu Nica, Raul Silaghi, Florian Chelu şi Gato Istvan, Liliana Ioniţă Budău, Călin Pop (Celelalte Cuvinte), Mircea Bodolan și Victor Socaciu.

Organizator ai evenimentului sunt Uniunea Femeilor din Bihor în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Direcția Județeană pentru Cultură Bihor, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor și Muzeul Țării Crișurilor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4090 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

  • Victime colaterale, ce facem?

    PSD a promis românilor facilități de Mercedes deși știa că are în curte o Dacie veche și ruginită, iar oamenii, mulți și needucați (sunt și excepții, dar campaniile sunt făcute pe majorități), au căzut în capcană. După această manipulare, Dragnea avea două variante: să mintă cu nesimțire cum au făcut și ceilalți înaintea lui sau să „vândă țara la bucată”, să compromită iremediabil din punct de vedere economic și politic România pentru a-și ține, măcar în parte, promisiunile. Lupta s-a dus pe două fronturi. Atacul constant împotriva justiției, pentru a scăpa camarila din fruntea partidului de dosare penale și căutarea mijloacelor de a fura bani. Nu doar pentru propriile buzunare ci și pentru a achita nota campaniei electorale.
    În mediul acesta toxic unde oamenii sunt mințiți zilnic și sunt atât de naivi încât cred aceste minciuni, nu poate crește, nu se poate dezvolta nimic trainic. De 25 de ani România a evoluat (cât a evoluat) în ciuda acestor maimuțe în costum, nu ajutată de ele. Țara s-a golit de toți cei care au vrut să facă ceva aici pentru că nu au fost lăsați, pentru că nu au avut stomac să dea șpăgi sau să se scufunde în butoiul cu dejecții politice. Ceilalți au continuat să urle în pustiu, ignorați de masa needucată și de sforarii politruci, redundanți pentru occidentali pentru care legile, normele și regulile nu au nevoie de avocați, sunt de la sine înțelese și respectate.
    Democrația a devenit o otravă devreme ce nimeni nu s-a îngrijit ca tinerii, ajunși la maturitate astăzi, să fie capabili să gândească, preferând să fie păstrați la nivelul unor analfabeți ca implicare, cunoaștere și conștiință civică, potriviți pentru a pune ștampila unde trebuie. Conducerea poporului nu prea își are sensul aici unde votul oricărui profesor universitar este anulat de sute de mii de analfabeți păcăliți cu promisiuni deșarte și manipulanți cu vidanje televizate. Așadar, victime colaterale, ce facem?Citește mai mult