Categorized | Opinie/Pamflet

Cea mai bună pizza din Oradea. Episodul 2, pizzeria Eldorado, Republicii

Așa cum spuneam în articolul trecut, nu avem pretenția de experți culinari și nici nu vrem să influențăm alegerea nimănui dar credem că ajută să împărtășim experiența noastră gastronomică cu cei care vor dori să încerce o pizza în Oradea. Astăzi vom vorbi despre pizzeria Eldorado de pe Republicii.

Localul este unul frecventabil și este în topul nostru de preferințe. Prețul unei pizza este între 15 și 25 de lei, cu excepția celei cu fructe de mare care costă 40 de lei (550 de grame). Berea e în jur de 7,5 lei (500 ml). Partea bună este că există în meniu categoria „bere craft” (artizanală) partea proastă este că în această categorie sunt și beri care nu au ce căuta acolo. Merită totuși menționat, pentru varietate. Apa minerală pornește de la 4,5 lei, o Cola de 250 ml costă 5,5 lei, un fresh de portocale – 11 lei.

Aerul condiționat era miercuri, 9.08.2017, doar precizat pe geam și se sțimțea în interior doar zgomotul pe care ar trebui să îl facă un aparat de aer condiționat. Nu era nici canicula de afară dar nici răcoare nu era.

Muzica ambientală a fost k, dar nu se prea auzea din cauza a ceea ce ar fi trebuit să fie un aparat de aer condiționat. Localul este frumos decorat (în stul western) deși, chiar la intrare, e o pată mare de igrasie pe tavan.

Baia este excelentă din toate punctele de vedere. Pișoarele au lipite pe ele bancuri ca să nu te plictisești și există chiar și unul mai mic pentru copii. Chelnerii sunt amabili deși, în urmă cu ceva timp, când am vrut să-mi „customizez” o pizza mi s-a spus că se pot soate și introduce ingrediente în plus dar prețul „produsului final” nu poate fi mai mic.

Pizza este bună. Vine în 10-15 minute iar alimentele folosite sunt de calitate. Sosurile sunt excelente, vin în recipiente speciale (ketchup, oregano și chilli), dar merită comandat și cel alb cu smântână și usturoi.

Am comandat o pizza Full House, cea mai mare (800 de grame) la două farfurii și, deși avea roșii și castraveți, gustul a fost excelent, fructele fiind proaspete și din categoria celor care „au gust”.

400 de grame este o cantitate suficientă pentru a nu simți apoi că a fost „prea mult” (mai ales dacă adaugi 1-2 beri). Cea mai mică este undeva la 460 de grame, deci poți comanda și una întreagă, dacă îți place tipul acela de pizza. 100-150 de grame în plus, peste cele 400, mie mi se pare mult. Merită încercată limonada, mai ales cea cu gust de zmeură, care este deosebită.

Nota finală 8 pentru pizza dar 7,50 pentru aerul „aproape condiționat”. Dacă ați mâncat la Eldorado vă invităm să ne împărtășiți din experiența dumneavostră în comentarii. Important este ca cei care citesc să își facă o idee a ce presupune experiența unei mese în acest local.

Dacă doriți să citiți mai multe pe această temă, vă recomandăm articolul despre pizzeria Why Not.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4347 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult