Categorized | Internaţional

Ideile unui orădean fac senzație în Europa. Iaht cu zepelin!

George Lucian

Combinând idei din industria de iahting, cea a vaselor militare și pasiunea pentru zepeline, orădeanul George Lucian a ajuns pe paginile prestigiosului CNN cu un proiect prin care vrea să readucă liniștea și eleganța călătoriilor de altă dată.

Orădeanul are două mari pasiuni pe care le-a îmbinat într-un proiect revoluționar unic: iahturile, care țin de domeniul lui – fiind brocker de asiguri pentru iahturi, și zepelinele, cărora le-a admirat întotdeauna eleganța.

Proiectul cu care și-a câștigat celebritatea este format dintr-un superiaht de 140 de m denumit „Dare to dream” care are atașat un zepelin de 100 de m umplut cu heliu, cu numele „Flying Diamond”.

Acesta va sta legat pe iaht atunci când nu va fi folosit și va avea propriul lui comandament cu echipaj și camere de locuit. Asta înseamnă, obligatoriu, că iahtul va avea mijloace de a produce și stoca heliu.

Cei care vor deține un astfel de aparat vor putea să admire frumusețea locurilor de sus, calm și liniștit, vor putea să ia masa deasupra golfului Monaco sau să zboare câteva zile deasupra oceanului, înainte de a-l coborî și lega pe iaht.

„Proiectul meu este inspirat de designul din industria de vase militare și ihaturi dar și de zepelinele de la începutul secolului.

Ele transportaul pasageri dincolo de ocean, într-o manieră romantică și luxoasă.

În zilele noastre am pierdut eleganța și liniștea acelor călătorii iar proiectul meu dorește să redea acele sentimente viitorilor proprietari”

susține George Lucian.

Proiectul orădeanului a atras deja mai multe priviri, așa că ar putea deveni, într-un viitor nu foarte îndepărtat, realitate.

Fiu al unei avocate căsătorite cu un om de afaceri, orădeanul este absolvent al Universității Americane din Austria, locuiește în sudul Franței și lucrează în Principatul Monaco.

Mai multe informații se găsesc pe portalul Monaco Reporter, știrea fiind diseminată în țară prin intermediul Uniunii Naționale a Patronatului Român.

This post was written by:

- who has written 4155 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

advert

Definiția incompetenței: săracii Europei, cu cea mai mare creștere economică din UE!

Avem o creștere a PIB-ului cu 8%. Economia duduie chiar dacă unii spun că, bazată pe consum, creșterea nu este sustenabilă. Cu toate acestea citesc că, în 2017 nu s-a dat în folosință niciun kilometru de autostradă, că am avut cel mai mic buget de investiții din ultimii ani, că organizațiile patronale sunt nemulțumite, că sinducatele vor continua să scoată oameni în stradă, că benzina s-a scumpit de 4 ori și încă mai crește, alimentele s-au scumpit și ele, ROBOR-ul a ajuns la cifre istorice, Euro este de nerecunoscut, utilitățile se vor scumpi în continuare, primăriilor li se confiscă peste noapte banii de investiții. Cum se poate să ai o asemenea creștere economică și țara să se prăbușească în mod vizibil, lucru confirmat și de statisticile (creșterea inflației sau a deficitului bugetar) și ingrijorările europene? Așa cum scria, pe 13 noiembrie, Oxford Analytica nu există decât o singură explicație: incompetența. Rezolvarea? Exact cum au făcut comuniștii, guvernanții au inventat un inamic imaginar: statul paralel. El este de vină pentru toate. Pentru că cei care fură sunt anchetați și băgați în pușcării, pentru prețul oului, pentru scumpirea benzinei, pentru oamenii care ies în stradă, pentru creșterea Euro, ROBOR și, probabil, și pentru confiscarea peste noapte a banilor din vistieriile primăriilor din toată țara. Trebuie să ai probleme serioase în a face diferența între realitate și povești ca să crezi că toate aceste entități diferite (naționale și internaționale, de stat și private, cu domenii atât de variate) au o singură treabă: să zădărnicească „râul de lapte cu maluri de mămăligă” al guvernului. Că tanti din colț, de la ABC, care dă mai scump oul ca luna trecută, este pe o mână cu Isărescu care „a mărit” Euro și ROBOR și că benzinarul din cartier se trage de bretele cu liderul sindicatului magistraților care scoate oamenii la proteste.

Citește mai mult