Categorized | Internaţional

Ideile unui orădean fac senzație în Europa. Iaht cu zepelin!

George Lucian

Combinând idei din industria de iahting, cea a vaselor militare și pasiunea pentru zepeline, orădeanul George Lucian a ajuns pe paginile prestigiosului CNN cu un proiect prin care vrea să readucă liniștea și eleganța călătoriilor de altă dată.

Orădeanul are două mari pasiuni pe care le-a îmbinat într-un proiect revoluționar unic: iahturile, care țin de domeniul lui – fiind brocker de asiguri pentru iahturi, și zepelinele, cărora le-a admirat întotdeauna eleganța.

Proiectul cu care și-a câștigat celebritatea este format dintr-un superiaht de 140 de m denumit „Dare to dream” care are atașat un zepelin de 100 de m umplut cu heliu, cu numele „Flying Diamond”.

Acesta va sta legat pe iaht atunci când nu va fi folosit și va avea propriul lui comandament cu echipaj și camere de locuit. Asta înseamnă, obligatoriu, că iahtul va avea mijloace de a produce și stoca heliu.

Cei care vor deține un astfel de aparat vor putea să admire frumusețea locurilor de sus, calm și liniștit, vor putea să ia masa deasupra golfului Monaco sau să zboare câteva zile deasupra oceanului, înainte de a-l coborî și lega pe iaht.

„Proiectul meu este inspirat de designul din industria de vase militare și ihaturi dar și de zepelinele de la începutul secolului.

Ele transportaul pasageri dincolo de ocean, într-o manieră romantică și luxoasă.

În zilele noastre am pierdut eleganța și liniștea acelor călătorii iar proiectul meu dorește să redea acele sentimente viitorilor proprietari”

susține George Lucian.

Proiectul orădeanului a atras deja mai multe priviri, așa că ar putea deveni, într-un viitor nu foarte îndepărtat, realitate.

Fiu al unei avocate căsătorite cu un om de afaceri, orădeanul este absolvent al Universității Americane din Austria, locuiește în sudul Franței și lucrează în Principatul Monaco.

Mai multe informații se găsesc pe portalul Monaco Reporter, știrea fiind diseminată în țară prin intermediul Uniunii Naționale a Patronatului Român.

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult