Categorized | Internaţional

Ideile unui orădean fac senzație în Europa. Iaht cu zepelin!

George Lucian

Combinând idei din industria de iahting, cea a vaselor militare și pasiunea pentru zepeline, orădeanul George Lucian a ajuns pe paginile prestigiosului CNN cu un proiect prin care vrea să readucă liniștea și eleganța călătoriilor de altă dată.

Orădeanul are două mari pasiuni pe care le-a îmbinat într-un proiect revoluționar unic: iahturile, care țin de domeniul lui – fiind brocker de asiguri pentru iahturi, și zepelinele, cărora le-a admirat întotdeauna eleganța.

Proiectul cu care și-a câștigat celebritatea este format dintr-un superiaht de 140 de m denumit „Dare to dream” care are atașat un zepelin de 100 de m umplut cu heliu, cu numele „Flying Diamond”.

Acesta va sta legat pe iaht atunci când nu va fi folosit și va avea propriul lui comandament cu echipaj și camere de locuit. Asta înseamnă, obligatoriu, că iahtul va avea mijloace de a produce și stoca heliu.

Cei care vor deține un astfel de aparat vor putea să admire frumusețea locurilor de sus, calm și liniștit, vor putea să ia masa deasupra golfului Monaco sau să zboare câteva zile deasupra oceanului, înainte de a-l coborî și lega pe iaht.

„Proiectul meu este inspirat de designul din industria de vase militare și ihaturi dar și de zepelinele de la începutul secolului.

Ele transportaul pasageri dincolo de ocean, într-o manieră romantică și luxoasă.

În zilele noastre am pierdut eleganța și liniștea acelor călătorii iar proiectul meu dorește să redea acele sentimente viitorilor proprietari”

susține George Lucian.

Proiectul orădeanului a atras deja mai multe priviri, așa că ar putea deveni, într-un viitor nu foarte îndepărtat, realitate.

Fiu al unei avocate căsătorite cu un om de afaceri, orădeanul este absolvent al Universității Americane din Austria, locuiește în sudul Franței și lucrează în Principatul Monaco.

Mai multe informații se găsesc pe portalul Monaco Reporter, știrea fiind diseminată în țară prin intermediul Uniunii Naționale a Patronatului Român.

This post was written by:

- who has written 4089 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

  • Victime colaterale, ce facem?

    PSD a promis românilor facilități de Mercedes deși știa că are în curte o Dacie veche și ruginită, iar oamenii, mulți și needucați (sunt și excepții, dar campaniile sunt făcute pe majorități), au căzut în capcană. După această manipulare, Dragnea avea două variante: să mintă cu nesimțire cum au făcut și ceilalți înaintea lui sau să „vândă țara la bucată”, să compromită iremediabil din punct de vedere economic și politic România pentru a-și ține, măcar în parte, promisiunile. Lupta s-a dus pe două fronturi. Atacul constant împotriva justiției, pentru a scăpa camarila din fruntea partidului de dosare penale și căutarea mijloacelor de a fura bani. Nu doar pentru propriile buzunare ci și pentru a achita nota campaniei electorale.
    În mediul acesta toxic unde oamenii sunt mințiți zilnic și sunt atât de naivi încât cred aceste minciuni, nu poate crește, nu se poate dezvolta nimic trainic. De 25 de ani România a evoluat (cât a evoluat) în ciuda acestor maimuțe în costum, nu ajutată de ele. Țara s-a golit de toți cei care au vrut să facă ceva aici pentru că nu au fost lăsați, pentru că nu au avut stomac să dea șpăgi sau să se scufunde în butoiul cu dejecții politice. Ceilalți au continuat să urle în pustiu, ignorați de masa needucată și de sforarii politruci, redundanți pentru occidentali pentru care legile, normele și regulile nu au nevoie de avocați, sunt de la sine înțelese și respectate.
    Democrația a devenit o otravă devreme ce nimeni nu s-a îngrijit ca tinerii, ajunși la maturitate astăzi, să fie capabili să gândească, preferând să fie păstrați la nivelul unor analfabeți ca implicare, cunoaștere și conștiință civică, potriviți pentru a pune ștampila unde trebuie. Conducerea poporului nu prea își are sensul aici unde votul oricărui profesor universitar este anulat de sute de mii de analfabeți păcăliți cu promisiuni deșarte și manipulanți cu vidanje televizate. Așadar, victime colaterale, ce facem?Citește mai mult