Categorized | Internaţional

Ideile unui orădean fac senzație în Europa. Iaht cu zepelin!

George Lucian

Combinând idei din industria de iahting, cea a vaselor militare și pasiunea pentru zepeline, orădeanul George Lucian a ajuns pe paginile prestigiosului CNN cu un proiect prin care vrea să readucă liniștea și eleganța călătoriilor de altă dată.

Orădeanul are două mari pasiuni pe care le-a îmbinat într-un proiect revoluționar unic: iahturile, care țin de domeniul lui – fiind brocker de asiguri pentru iahturi, și zepelinele, cărora le-a admirat întotdeauna eleganța.

Proiectul cu care și-a câștigat celebritatea este format dintr-un superiaht de 140 de m denumit „Dare to dream” care are atașat un zepelin de 100 de m umplut cu heliu, cu numele „Flying Diamond”.

Acesta va sta legat pe iaht atunci când nu va fi folosit și va avea propriul lui comandament cu echipaj și camere de locuit. Asta înseamnă, obligatoriu, că iahtul va avea mijloace de a produce și stoca heliu.

Cei care vor deține un astfel de aparat vor putea să admire frumusețea locurilor de sus, calm și liniștit, vor putea să ia masa deasupra golfului Monaco sau să zboare câteva zile deasupra oceanului, înainte de a-l coborî și lega pe iaht.

„Proiectul meu este inspirat de designul din industria de vase militare și ihaturi dar și de zepelinele de la începutul secolului.

Ele transportaul pasageri dincolo de ocean, într-o manieră romantică și luxoasă.

În zilele noastre am pierdut eleganța și liniștea acelor călătorii iar proiectul meu dorește să redea acele sentimente viitorilor proprietari”

susține George Lucian.

Proiectul orădeanului a atras deja mai multe priviri, așa că ar putea deveni, într-un viitor nu foarte îndepărtat, realitate.

Fiu al unei avocate căsătorite cu un om de afaceri, orădeanul este absolvent al Universității Americane din Austria, locuiește în sudul Franței și lucrează în Principatul Monaco.

Mai multe informații se găsesc pe portalul Monaco Reporter, știrea fiind diseminată în țară prin intermediul Uniunii Naționale a Patronatului Român.

This post was written by:

- who has written 4189 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

advert

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult