Categorized | Cultură

Zilele Revistei Familia 2017. Nicolae Manolescu revine la Oradea!

În perioada 5-7 octombrie în Oradea vor avea loc mai multe manifestări culturale dedicate Zilelor Revistei Familia. Evenimentele se vor desfășura în Sala Mare a Primăriei Oradea şi vor cuprinde lansări de carte, decernarea premiilor Revistei Familia, dar şi întâlnirea revistei România Literară cu publicul, invitat special fiind Nicolae Manolescu.

Sala Mare a Primăriei Oradea va fi joi, 5 octombrie, gazda deschiderii oficiale a Zilelor Revistei Familia, de la ora 17.00. După rostirea cuvântului inaugural şi prezentarea invitaţilor, vor fi lansate cele mai noi apariţii editoriale la Biblioteca Revistei Familia.

Este vorba despre volumele: Panteon; Folclorul în Familia; Elisabeta Pop – Teatrul, intrigă și iubire; Lucian Scurtu – Exitus; Sergiu Vaida – Într-o lumină aurie; Justin Popfiu – O privire fugitivă preste literatura română și lipsa unei istorii critice a literaturei române (1870). În aceeaşi zi va avea loc şi decernarea Premiilor Revistei Familia.

Vineri, 6 octombrie, tot în Sala Mare a Primăriei, va avea loc Colocviul cu tema: „Viaţa literară – centru/centre, noduri de reţele, marginalităţi, grupuri”. În aceeaşi zi, de la ora 17.00, cu genericul Sărbătorile culturii – Convorbiri literare 150, va avea loc un recital poetic urmat de noi lansări de carte.

Sâmbătă, de la ora 10.00, în Sala Mare a Primăriei va avea loc întâlnirea Revistei „România literară” cu publicul orădean, invitaţii speciali fiind: Nicolae Manolescu, Gabriel Chifu, Răzvan Voncu, Sorin Lavric, Simona Vasilache, Daniel Cristea-Enache. Cu această ocazie Gabriel Chifu îşi va lansa romanul Ploaia de trei sute de zile.

Andreea Costea

This post was written by:

- who has written 4202 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult