Categorized | Cultură

Zilele Revistei Familia 2017. Nicolae Manolescu revine la Oradea!

În perioada 5-7 octombrie în Oradea vor avea loc mai multe manifestări culturale dedicate Zilelor Revistei Familia. Evenimentele se vor desfășura în Sala Mare a Primăriei Oradea şi vor cuprinde lansări de carte, decernarea premiilor Revistei Familia, dar şi întâlnirea revistei România Literară cu publicul, invitat special fiind Nicolae Manolescu.

Sala Mare a Primăriei Oradea va fi joi, 5 octombrie, gazda deschiderii oficiale a Zilelor Revistei Familia, de la ora 17.00. După rostirea cuvântului inaugural şi prezentarea invitaţilor, vor fi lansate cele mai noi apariţii editoriale la Biblioteca Revistei Familia.

Este vorba despre volumele: Panteon; Folclorul în Familia; Elisabeta Pop – Teatrul, intrigă și iubire; Lucian Scurtu – Exitus; Sergiu Vaida – Într-o lumină aurie; Justin Popfiu – O privire fugitivă preste literatura română și lipsa unei istorii critice a literaturei române (1870). În aceeaşi zi va avea loc şi decernarea Premiilor Revistei Familia.

Vineri, 6 octombrie, tot în Sala Mare a Primăriei, va avea loc Colocviul cu tema: „Viaţa literară – centru/centre, noduri de reţele, marginalităţi, grupuri”. În aceeaşi zi, de la ora 17.00, cu genericul Sărbătorile culturii – Convorbiri literare 150, va avea loc un recital poetic urmat de noi lansări de carte.

Sâmbătă, de la ora 10.00, în Sala Mare a Primăriei va avea loc întâlnirea Revistei „România literară” cu publicul orădean, invitaţii speciali fiind: Nicolae Manolescu, Gabriel Chifu, Răzvan Voncu, Sorin Lavric, Simona Vasilache, Daniel Cristea-Enache. Cu această ocazie Gabriel Chifu îşi va lansa romanul Ploaia de trei sute de zile.

Andreea Costea

This post was written by:

- who has written 4129 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

  • Definiția incompetenței: săracii Europei, cu cea mai mare creștere economică din UE!

    Avem o creștere a PIB-ului cu 8%. Economia duduie chiar dacă unii spun că, bazată pe consum, creșterea nu este sustenabilă. Cu toate acestea citesc că, în 2017 nu s-a dat în folosință niciun kilometru de autostradă, că am avut cel mai mic buget de investiții din ultimii ani, că organizațiile patronale sunt nemulțumite, că sinducatele vor continua să scoată oameni în stradă, că benzina s-a scumpit de 4 ori și încă mai crește, alimentele s-au scumpit și ele, ROBOR-ul a ajuns la cifre istorice, Euro este de nerecunoscut, utilitățile se vor scumpi în continuare, primăriilor li se confiscă peste noapte banii de investiții. Cum se poate să ai o asemenea creștere economică și țara să se prăbușească în mod vizibil, lucru confirmat și de statisticile (creșterea inflației sau a deficitului bugetar) și ingrijorările europene? Așa cum scria, pe 13 noiembrie, Oxford Analytica nu există decât o singură explicație: incompetența. Rezolvarea? Exact cum au făcut comuniștii, guvernanții au inventat un inamic imaginar: statul paralel. El este de vină pentru toate. Pentru că cei care fură sunt anchetați și băgați în pușcării, pentru prețul oului, pentru scumpirea benzinei, pentru oamenii care ies în stradă, pentru creșterea Euro, ROBOR și, probabil, și pentru confiscarea peste noapte a banilor din vistieriile primăriilor din toată țara. Trebuie să ai probleme serioase în a face diferența între realitate și povești ca să crezi că toate aceste entități diferite (naționale și internaționale, de stat și private, cu domenii atât de variate) au o singură treabă: să zădărnicească „râul de lapte cu maluri de mămăligă” al guvernului. Că tanti din colț, de la ABC, care dă mai scump oul ca luna trecută, este pe o mână cu Isărescu care „a mărit” Euro și ROBOR și că benzinarul din cartier se trage de bretele cu liderul sindicatului magistraților care scoate oamenii la proteste.

    Citește mai mult