Categorized | Cultură

Zilele Revistei Familia 2017. Nicolae Manolescu revine la Oradea!

În perioada 5-7 octombrie în Oradea vor avea loc mai multe manifestări culturale dedicate Zilelor Revistei Familia. Evenimentele se vor desfășura în Sala Mare a Primăriei Oradea şi vor cuprinde lansări de carte, decernarea premiilor Revistei Familia, dar şi întâlnirea revistei România Literară cu publicul, invitat special fiind Nicolae Manolescu.

Sala Mare a Primăriei Oradea va fi joi, 5 octombrie, gazda deschiderii oficiale a Zilelor Revistei Familia, de la ora 17.00. După rostirea cuvântului inaugural şi prezentarea invitaţilor, vor fi lansate cele mai noi apariţii editoriale la Biblioteca Revistei Familia.

Este vorba despre volumele: Panteon; Folclorul în Familia; Elisabeta Pop – Teatrul, intrigă și iubire; Lucian Scurtu – Exitus; Sergiu Vaida – Într-o lumină aurie; Justin Popfiu – O privire fugitivă preste literatura română și lipsa unei istorii critice a literaturei române (1870). În aceeaşi zi va avea loc şi decernarea Premiilor Revistei Familia.

Vineri, 6 octombrie, tot în Sala Mare a Primăriei, va avea loc Colocviul cu tema: „Viaţa literară – centru/centre, noduri de reţele, marginalităţi, grupuri”. În aceeaşi zi, de la ora 17.00, cu genericul Sărbătorile culturii – Convorbiri literare 150, va avea loc un recital poetic urmat de noi lansări de carte.

Sâmbătă, de la ora 10.00, în Sala Mare a Primăriei va avea loc întâlnirea Revistei „România literară” cu publicul orădean, invitaţii speciali fiind: Nicolae Manolescu, Gabriel Chifu, Răzvan Voncu, Sorin Lavric, Simona Vasilache, Daniel Cristea-Enache. Cu această ocazie Gabriel Chifu îşi va lansa romanul Ploaia de trei sute de zile.

Andreea Costea

This post was written by:

- who has written 4226 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult