Categorized | Cultură

Zilele Revistei Familia 2017. Nicolae Manolescu revine la Oradea!

În perioada 5-7 octombrie în Oradea vor avea loc mai multe manifestări culturale dedicate Zilelor Revistei Familia. Evenimentele se vor desfășura în Sala Mare a Primăriei Oradea şi vor cuprinde lansări de carte, decernarea premiilor Revistei Familia, dar şi întâlnirea revistei România Literară cu publicul, invitat special fiind Nicolae Manolescu.

Sala Mare a Primăriei Oradea va fi joi, 5 octombrie, gazda deschiderii oficiale a Zilelor Revistei Familia, de la ora 17.00. După rostirea cuvântului inaugural şi prezentarea invitaţilor, vor fi lansate cele mai noi apariţii editoriale la Biblioteca Revistei Familia.

Este vorba despre volumele: Panteon; Folclorul în Familia; Elisabeta Pop – Teatrul, intrigă și iubire; Lucian Scurtu – Exitus; Sergiu Vaida – Într-o lumină aurie; Justin Popfiu – O privire fugitivă preste literatura română și lipsa unei istorii critice a literaturei române (1870). În aceeaşi zi va avea loc şi decernarea Premiilor Revistei Familia.

Vineri, 6 octombrie, tot în Sala Mare a Primăriei, va avea loc Colocviul cu tema: „Viaţa literară – centru/centre, noduri de reţele, marginalităţi, grupuri”. În aceeaşi zi, de la ora 17.00, cu genericul Sărbătorile culturii – Convorbiri literare 150, va avea loc un recital poetic urmat de noi lansări de carte.

Sâmbătă, de la ora 10.00, în Sala Mare a Primăriei va avea loc întâlnirea Revistei „România literară” cu publicul orădean, invitaţii speciali fiind: Nicolae Manolescu, Gabriel Chifu, Răzvan Voncu, Sorin Lavric, Simona Vasilache, Daniel Cristea-Enache. Cu această ocazie Gabriel Chifu îşi va lansa romanul Ploaia de trei sute de zile.

Andreea Costea

This post was written by:

- who has written 4073 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

  • Victime colaterale, ce facem?

    PSD a promis românilor facilități de Mercedes deși știa că are în curte o Dacie veche și ruginită, iar oamenii, mulți și needucați (sunt și excepții, dar campaniile sunt făcute pe majorități), au căzut în capcană. După această manipulare, Dragnea avea două variante: să mintă cu nesimțire cum au făcut și ceilalți înaintea lui sau să „vândă țara la bucată”, să compromită iremediabil din punct de vedere economic și politic România pentru a-și ține, măcar în parte, promisiunile. Lupta s-a dus pe două fronturi. Atacul constant împotriva justiției, pentru a scăpa camarila din fruntea partidului de dosare penale și căutarea mijloacelor de a fura bani. Nu doar pentru propriile buzunare ci și pentru a achita nota campaniei electorale.
    În mediul acesta toxic unde oamenii sunt mințiți zilnic și sunt atât de naivi încât cred aceste minciuni, nu poate crește, nu se poate dezvolta nimic trainic. De 25 de ani România a evoluat (cât a evoluat) în ciuda acestor maimuțe în costum, nu ajutată de ele. Țara s-a golit de toți cei care au vrut să facă ceva aici pentru că nu au fost lăsați, pentru că nu au avut stomac să dea șpăgi sau să se scufunde în butoiul cu dejecții politice. Ceilalți au continuat să urle în pustiu, ignorați de masa needucată și de sforarii politruci, redundanți pentru occidentali pentru care legile, normele și regulile nu au nevoie de avocați, sunt de la sine înțelese și respectate.
    Democrația a devenit o otravă devreme ce nimeni nu s-a îngrijit ca tinerii, ajunși la maturitate astăzi, să fie capabili să gândească, preferând să fie păstrați la nivelul unor analfabeți ca implicare, cunoaștere și conștiință civică, potriviți pentru a pune ștampila unde trebuie. Conducerea poporului nu prea își are sensul aici unde votul oricărui profesor universitar este anulat de sute de mii de analfabeți păcăliți cu promisiuni deșarte și manipulanți cu vidanje televizate. Așadar, victime colaterale, ce facem?Citește mai mult