Categorized | Oradea

Ziua Orașului Oradea

Din 1992, Oradea sărbătoreşte anual, la 12 octombrie, Ziua Oraşului, dată care marchează două evenimente majore din istoria municipiului: ziua în care Aurel Lazăr a semnat Declaraţia de Independenţă a Românilor din Transilvania și ziua în care Oradea este eliberată de către armatele române.

Cu această ocazie, Primăria Municipiului Oradea, după Şedinţa Festivă a Consiliului Local Oradea, va organiza joi, 12 octombrie 2017, o serie de manifestări comemorative atât la Monumentul Ostaşului Român, cât și la statuia lui Aurel Lazăr.

De la 11.00 la 11.50 în Sala Traian Moșoiu a Primăriei, după Intonarea Iimnului, vor ține alocuțiuni privind însemnătatea evenimentului primarul Ilie Bolojan, prof. univ. dr. Gabriel Moisa și prof. univ. dr. Ioan Scurtu. Va urma apoi, la ora 12.00, deplasarea oficialităţilor la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie unde va avea loc o defilare a detașamentului de onoare, depuneri de coroane și alocuțiuni resotite de primar și de lect. univ. dr. Radu Românașu.

La 13.15 se va face deplasarea la Casa Memorială Aurel Lazăr din str. Aurel Lazăr nr. 13 unde se va desfășura festivitatea depunerii de coroane, jerbe şi buchete de flori la Placa Comemorativă de pe faţada Casei Memoriale Aurel Lazăr.

Ultima deplasare se va face la ora 13.35 la Statuia Aurel Lazăr din Calea Republicii unde se va ține o alocuţiune privind personalitatea lui Aurel Lazăr, rostită de dr. Petru Ardelean, muzeograf la Secția de Istorie și o festivitate de depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori la Statuia Aurel Lazăr, totul încheindu-se cu defilarea detaşamentului de onoare şi prezentarea onorului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4238 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult