Categorized | Oradea

Ziua Orașului Oradea

Din 1992, Oradea sărbătoreşte anual, la 12 octombrie, Ziua Oraşului, dată care marchează două evenimente majore din istoria municipiului: ziua în care Aurel Lazăr a semnat Declaraţia de Independenţă a Românilor din Transilvania și ziua în care Oradea este eliberată de către armatele române.

Cu această ocazie, Primăria Municipiului Oradea, după Şedinţa Festivă a Consiliului Local Oradea, va organiza joi, 12 octombrie 2017, o serie de manifestări comemorative atât la Monumentul Ostaşului Român, cât și la statuia lui Aurel Lazăr.

De la 11.00 la 11.50 în Sala Traian Moșoiu a Primăriei, după Intonarea Iimnului, vor ține alocuțiuni privind însemnătatea evenimentului primarul Ilie Bolojan, prof. univ. dr. Gabriel Moisa și prof. univ. dr. Ioan Scurtu. Va urma apoi, la ora 12.00, deplasarea oficialităţilor la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie unde va avea loc o defilare a detașamentului de onoare, depuneri de coroane și alocuțiuni resotite de primar și de lect. univ. dr. Radu Românașu.

La 13.15 se va face deplasarea la Casa Memorială Aurel Lazăr din str. Aurel Lazăr nr. 13 unde se va desfășura festivitatea depunerii de coroane, jerbe şi buchete de flori la Placa Comemorativă de pe faţada Casei Memoriale Aurel Lazăr.

Ultima deplasare se va face la ora 13.35 la Statuia Aurel Lazăr din Calea Republicii unde se va ține o alocuţiune privind personalitatea lui Aurel Lazăr, rostită de dr. Petru Ardelean, muzeograf la Secția de Istorie și o festivitate de depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori la Statuia Aurel Lazăr, totul încheindu-se cu defilarea detaşamentului de onoare şi prezentarea onorului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4073 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

  • Victime colaterale, ce facem?

    PSD a promis românilor facilități de Mercedes deși știa că are în curte o Dacie veche și ruginită, iar oamenii, mulți și needucați (sunt și excepții, dar campaniile sunt făcute pe majorități), au căzut în capcană. După această manipulare, Dragnea avea două variante: să mintă cu nesimțire cum au făcut și ceilalți înaintea lui sau să „vândă țara la bucată”, să compromită iremediabil din punct de vedere economic și politic România pentru a-și ține, măcar în parte, promisiunile. Lupta s-a dus pe două fronturi. Atacul constant împotriva justiției, pentru a scăpa camarila din fruntea partidului de dosare penale și căutarea mijloacelor de a fura bani. Nu doar pentru propriile buzunare ci și pentru a achita nota campaniei electorale.
    În mediul acesta toxic unde oamenii sunt mințiți zilnic și sunt atât de naivi încât cred aceste minciuni, nu poate crește, nu se poate dezvolta nimic trainic. De 25 de ani România a evoluat (cât a evoluat) în ciuda acestor maimuțe în costum, nu ajutată de ele. Țara s-a golit de toți cei care au vrut să facă ceva aici pentru că nu au fost lăsați, pentru că nu au avut stomac să dea șpăgi sau să se scufunde în butoiul cu dejecții politice. Ceilalți au continuat să urle în pustiu, ignorați de masa needucată și de sforarii politruci, redundanți pentru occidentali pentru care legile, normele și regulile nu au nevoie de avocați, sunt de la sine înțelese și respectate.
    Democrația a devenit o otravă devreme ce nimeni nu s-a îngrijit ca tinerii, ajunși la maturitate astăzi, să fie capabili să gândească, preferând să fie păstrați la nivelul unor analfabeți ca implicare, cunoaștere și conștiință civică, potriviți pentru a pune ștampila unde trebuie. Conducerea poporului nu prea își are sensul aici unde votul oricărui profesor universitar este anulat de sute de mii de analfabeți păcăliți cu promisiuni deșarte și manipulanți cu vidanje televizate. Așadar, victime colaterale, ce facem?Citește mai mult