Categorized | Internaţional

Raport oficial ONU: Armata Siriană (aliata Rusiei) a gazat femei și copii la Khan Sheikhun!

Regimul președintelui sirian Bashar al-Assad este responsabil pentru atacul cu gaz sarin de la Khan Sheikhun din luna aprilie, soldat cu peste 80 de morți, majoritatea civili, se arată într-un raport al experților ONU și ai Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

Nikki Haley, ambasadorul SUA la Națiunile ONU, a salutat publicarea raportului, adăugând că este de datoria Consiliului de Securitate al ONU să trimită un „mesaj clar” privind faptul că utilizarea armelor chimice nu va fi tolerată.

„Acestă comisie este sigură că Republica Arabă Siriană este responsabilă pentru atacul cu sarin de la Khan Sheikhun”

se afirmă în raport, în care se mai arată că

„gazul sarin a fost eliberat cu ajutorul unei bombe lansată de un avion”

afirmă experții ONU-OIAC.

Raportul a fost publicat la două zile după ce Rusia a blocat prin veto un proiect de rezoluție care prevedea prelungirea cu un an a mandatului experților ONU-OIAC care investighează atacurile cu arme chimice din Siria.

Moscova a criticat în mai multe rânduri metodologia anchetei ONU-OIAC, afirmând că o investigație imparțială este imposibilă. Rusia a intervenit de partea regimului președintelui Bashar al-Assad în conflictul civil din Siria și este principalul aliat internațional al Damascului.

Atacul chimic comis pe data de 4 aprilie în Khan Sheikhun, un oraș controlat de opoziția siriană, s-a soldat cu peste 80 de morți, inclusiv numeroși copii și femei.

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult