Categorized | Internaţional

Raport oficial ONU: Armata Siriană (aliata Rusiei) a gazat femei și copii la Khan Sheikhun!

Regimul președintelui sirian Bashar al-Assad este responsabil pentru atacul cu gaz sarin de la Khan Sheikhun din luna aprilie, soldat cu peste 80 de morți, majoritatea civili, se arată într-un raport al experților ONU și ai Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

Nikki Haley, ambasadorul SUA la Națiunile ONU, a salutat publicarea raportului, adăugând că este de datoria Consiliului de Securitate al ONU să trimită un „mesaj clar” privind faptul că utilizarea armelor chimice nu va fi tolerată.

„Acestă comisie este sigură că Republica Arabă Siriană este responsabilă pentru atacul cu sarin de la Khan Sheikhun”

se afirmă în raport, în care se mai arată că

„gazul sarin a fost eliberat cu ajutorul unei bombe lansată de un avion”

afirmă experții ONU-OIAC.

Raportul a fost publicat la două zile după ce Rusia a blocat prin veto un proiect de rezoluție care prevedea prelungirea cu un an a mandatului experților ONU-OIAC care investighează atacurile cu arme chimice din Siria.

Moscova a criticat în mai multe rânduri metodologia anchetei ONU-OIAC, afirmând că o investigație imparțială este imposibilă. Rusia a intervenit de partea regimului președintelui Bashar al-Assad în conflictul civil din Siria și este principalul aliat internațional al Damascului.

Atacul chimic comis pe data de 4 aprilie în Khan Sheikhun, un oraș controlat de opoziția siriană, s-a soldat cu peste 80 de morți, inclusiv numeroși copii și femei.

This post was written by:

- who has written 4246 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult