Categorized | Internaţional

Raport oficial ONU: Armata Siriană (aliata Rusiei) a gazat femei și copii la Khan Sheikhun!

Regimul președintelui sirian Bashar al-Assad este responsabil pentru atacul cu gaz sarin de la Khan Sheikhun din luna aprilie, soldat cu peste 80 de morți, majoritatea civili, se arată într-un raport al experților ONU și ai Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

Nikki Haley, ambasadorul SUA la Națiunile ONU, a salutat publicarea raportului, adăugând că este de datoria Consiliului de Securitate al ONU să trimită un „mesaj clar” privind faptul că utilizarea armelor chimice nu va fi tolerată.

„Acestă comisie este sigură că Republica Arabă Siriană este responsabilă pentru atacul cu sarin de la Khan Sheikhun”

se afirmă în raport, în care se mai arată că

„gazul sarin a fost eliberat cu ajutorul unei bombe lansată de un avion”

afirmă experții ONU-OIAC.

Raportul a fost publicat la două zile după ce Rusia a blocat prin veto un proiect de rezoluție care prevedea prelungirea cu un an a mandatului experților ONU-OIAC care investighează atacurile cu arme chimice din Siria.

Moscova a criticat în mai multe rânduri metodologia anchetei ONU-OIAC, afirmând că o investigație imparțială este imposibilă. Rusia a intervenit de partea regimului președintelui Bashar al-Assad în conflictul civil din Siria și este principalul aliat internațional al Damascului.

Atacul chimic comis pe data de 4 aprilie în Khan Sheikhun, un oraș controlat de opoziția siriană, s-a soldat cu peste 80 de morți, inclusiv numeroși copii și femei.

This post was written by:

- who has written 4177 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

advert

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult