Categorized | Cultură

Cupa Fotoreporterilor Bihoreni câștigată de Ciprian Iovan de la Crișana

Asociația Internațională „Euro Foto Art” organizează la fiecare început de an expoziții alcătuite din cele mai reușite imagini realizate de fotoreporterii Bihoreni, pe parcursului anului curent. La ediția a doua au fost trimise 86 de lucrări. După jurizare, pe primele două locuri s-au clasat fotografii ale jurnaliștilor de la Crișana, Ciprian iovan și Remus Toderici.

După succesul de care s-a bucurat prima expoziție vernisată pe 6 ianuarie 2017 în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea, pentru ediția a doua au fost invitați să participe acei fotoreporteri bihoreni, care între timp au devenit membrii ai Clubului Fotoeporterior Bihoreni, care funcționează în cadrul Asociației „Euro Foto Art” cu colecții de 10 imagini fotografiate în anul 2017 în județele Bihor și Hajdú Bihar (HU). Invitații de onoare din acest an au fost fotoreporterii din județul vecin Hajdú Bihar (HU).

La ediția a doua au trimis 86 de lucrări realizate de cei 6 fotoreporteri bihoreni, respectiv 3 fotoreporteri din județul Hajdú Bihar (HU).  Juriul format din criticul de artă  dr. Ramona Novicov și artiști fotografi dr. Teodor Pantea  EFIAPs și Ștefan Tóth AFIAP au primit lucrările pentru jurizare codificate, fără să cunoască numle autorilor.

În urma jurizării au fost acceptate pentru expoziție 72 de imagini realizate de fotoreporterii: Ciprian Iovan (ziarul „Crișana”- RO), Csaba Kovács din Berettyóújfalu (HU), Péter Kovács din Püspökladány ziarul „Hajdu Bihari Napló”, Tibor Oláh din Debrecen (Agenția M.T.I – HU), Ovi D. Pop EFIAP (săptămânalul „Zi de Zi” – RO), Ovidiu Sălăgean (RO), Lorand Szilagyi (săptămânalul „Bihoreanul” – RO), Gille Otto Szombati (ziarul „Reggeli Újság” – RO) și Remus Toderici (ziarul „Crișana”- RO).

În urma punctajelor acordate locul I, respectiv Cupa Fotoreporterilor Bihoreni a revenit fotoreporterului Ciprian Iovan (ziarul „Crișana”), care a obținut 270 puncte. Doar la un punct de diferență, cu 269 de puncte, locul II a revenit  fotoreporterului ziarului „Crișana”  Remus Toderici (RO). Pe locul III s-a clasat fotoreporterul Agenției MTI, Tibor Oláh din Debrecen (HU).

La fel, doar la o diferență de 1 punct, pe locul IV s-a clasat fotoreporterului Ovi D. Pop EFIAP (săptămânalul „Zi de Zi”). Locul V a obținut fotoreporterul Lorand Szilagyi (săptămânalul „Bihoreanul”). Locul VI a revenit fotoreporterului Péter Kovács (ziarul „Hajdu Bihari Napló”) Debrecen (HU).

Vernisajul expoziției și înmânarea festivă a Cupei Fotoreporterilor Bihoreni va avea loc în preambulul ediției a VI-a a Festivalului Internațional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, sâmbătă 06 ianuarie 2018, ora 11:00, în sălile de expoziții al Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” din cadrul Muzeului Cetății și Orașului Oradea. După vernisajul Expoziției Fotoreporterilor Bihoreni de la Oradea expoziția urmează să fie redeschisă și în municipiul înfrățit cu Oradea, orașul Debrecen (HU).

Expoziția Fotoreporterilor Bihoreni organizată de Asociația Internațională „Euro Foto Art” în partenerat cu Primăria Municipiului Oradea, Muzeul Cetății și Orașului Oradea, respectiv Clubul Fotografic „Nufărul” va rămâne la dispoziia publicului până la data de 19 ianuarie 2018.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4155 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

advert

Definiția incompetenței: săracii Europei, cu cea mai mare creștere economică din UE!

Avem o creștere a PIB-ului cu 8%. Economia duduie chiar dacă unii spun că, bazată pe consum, creșterea nu este sustenabilă. Cu toate acestea citesc că, în 2017 nu s-a dat în folosință niciun kilometru de autostradă, că am avut cel mai mic buget de investiții din ultimii ani, că organizațiile patronale sunt nemulțumite, că sinducatele vor continua să scoată oameni în stradă, că benzina s-a scumpit de 4 ori și încă mai crește, alimentele s-au scumpit și ele, ROBOR-ul a ajuns la cifre istorice, Euro este de nerecunoscut, utilitățile se vor scumpi în continuare, primăriilor li se confiscă peste noapte banii de investiții. Cum se poate să ai o asemenea creștere economică și țara să se prăbușească în mod vizibil, lucru confirmat și de statisticile (creșterea inflației sau a deficitului bugetar) și ingrijorările europene? Așa cum scria, pe 13 noiembrie, Oxford Analytica nu există decât o singură explicație: incompetența. Rezolvarea? Exact cum au făcut comuniștii, guvernanții au inventat un inamic imaginar: statul paralel. El este de vină pentru toate. Pentru că cei care fură sunt anchetați și băgați în pușcării, pentru prețul oului, pentru scumpirea benzinei, pentru oamenii care ies în stradă, pentru creșterea Euro, ROBOR și, probabil, și pentru confiscarea peste noapte a banilor din vistieriile primăriilor din toată țara. Trebuie să ai probleme serioase în a face diferența între realitate și povești ca să crezi că toate aceste entități diferite (naționale și internaționale, de stat și private, cu domenii atât de variate) au o singură treabă: să zădărnicească „râul de lapte cu maluri de mămăligă” al guvernului. Că tanti din colț, de la ABC, care dă mai scump oul ca luna trecută, este pe o mână cu Isărescu care „a mărit” Euro și ROBOR și că benzinarul din cartier se trage de bretele cu liderul sindicatului magistraților care scoate oamenii la proteste.

Citește mai mult