Categorized | Cultură

Cupa Fotoreporterilor Bihoreni câștigată de Ciprian Iovan de la Crișana

Asociația Internațională „Euro Foto Art” organizează la fiecare început de an expoziții alcătuite din cele mai reușite imagini realizate de fotoreporterii Bihoreni, pe parcursului anului curent. La ediția a doua au fost trimise 86 de lucrări. După jurizare, pe primele două locuri s-au clasat fotografii ale jurnaliștilor de la Crișana, Ciprian iovan și Remus Toderici.

După succesul de care s-a bucurat prima expoziție vernisată pe 6 ianuarie 2017 în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea, pentru ediția a doua au fost invitați să participe acei fotoreporteri bihoreni, care între timp au devenit membrii ai Clubului Fotoeporterior Bihoreni, care funcționează în cadrul Asociației „Euro Foto Art” cu colecții de 10 imagini fotografiate în anul 2017 în județele Bihor și Hajdú Bihar (HU). Invitații de onoare din acest an au fost fotoreporterii din județul vecin Hajdú Bihar (HU).

La ediția a doua au trimis 86 de lucrări realizate de cei 6 fotoreporteri bihoreni, respectiv 3 fotoreporteri din județul Hajdú Bihar (HU).  Juriul format din criticul de artă  dr. Ramona Novicov și artiști fotografi dr. Teodor Pantea  EFIAPs și Ștefan Tóth AFIAP au primit lucrările pentru jurizare codificate, fără să cunoască numle autorilor.

În urma jurizării au fost acceptate pentru expoziție 72 de imagini realizate de fotoreporterii: Ciprian Iovan (ziarul „Crișana”- RO), Csaba Kovács din Berettyóújfalu (HU), Péter Kovács din Püspökladány ziarul „Hajdu Bihari Napló”, Tibor Oláh din Debrecen (Agenția M.T.I – HU), Ovi D. Pop EFIAP (săptămânalul „Zi de Zi” – RO), Ovidiu Sălăgean (RO), Lorand Szilagyi (săptămânalul „Bihoreanul” – RO), Gille Otto Szombati (ziarul „Reggeli Újság” – RO) și Remus Toderici (ziarul „Crișana”- RO).

În urma punctajelor acordate locul I, respectiv Cupa Fotoreporterilor Bihoreni a revenit fotoreporterului Ciprian Iovan (ziarul „Crișana”), care a obținut 270 puncte. Doar la un punct de diferență, cu 269 de puncte, locul II a revenit  fotoreporterului ziarului „Crișana”  Remus Toderici (RO). Pe locul III s-a clasat fotoreporterul Agenției MTI, Tibor Oláh din Debrecen (HU).

La fel, doar la o diferență de 1 punct, pe locul IV s-a clasat fotoreporterului Ovi D. Pop EFIAP (săptămânalul „Zi de Zi”). Locul V a obținut fotoreporterul Lorand Szilagyi (săptămânalul „Bihoreanul”). Locul VI a revenit fotoreporterului Péter Kovács (ziarul „Hajdu Bihari Napló”) Debrecen (HU).

Vernisajul expoziției și înmânarea festivă a Cupei Fotoreporterilor Bihoreni va avea loc în preambulul ediției a VI-a a Festivalului Internațional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, sâmbătă 06 ianuarie 2018, ora 11:00, în sălile de expoziții al Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” din cadrul Muzeului Cetății și Orașului Oradea. După vernisajul Expoziției Fotoreporterilor Bihoreni de la Oradea expoziția urmează să fie redeschisă și în municipiul înfrățit cu Oradea, orașul Debrecen (HU).

Expoziția Fotoreporterilor Bihoreni organizată de Asociația Internațională „Euro Foto Art” în partenerat cu Primăria Municipiului Oradea, Muzeul Cetății și Orașului Oradea, respectiv Clubul Fotografic „Nufărul” va rămâne la dispoziia publicului până la data de 19 ianuarie 2018.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4259 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult