Categorized | Cultură

Cupa Fotoreporterilor Bihoreni câștigată de Ciprian Iovan de la Crișana

Asociația Internațională „Euro Foto Art” organizează la fiecare început de an expoziții alcătuite din cele mai reușite imagini realizate de fotoreporterii Bihoreni, pe parcursului anului curent. La ediția a doua au fost trimise 86 de lucrări. După jurizare, pe primele două locuri s-au clasat fotografii ale jurnaliștilor de la Crișana, Ciprian iovan și Remus Toderici.

După succesul de care s-a bucurat prima expoziție vernisată pe 6 ianuarie 2017 în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea, pentru ediția a doua au fost invitați să participe acei fotoreporteri bihoreni, care între timp au devenit membrii ai Clubului Fotoeporterior Bihoreni, care funcționează în cadrul Asociației „Euro Foto Art” cu colecții de 10 imagini fotografiate în anul 2017 în județele Bihor și Hajdú Bihar (HU). Invitații de onoare din acest an au fost fotoreporterii din județul vecin Hajdú Bihar (HU).

La ediția a doua au trimis 86 de lucrări realizate de cei 6 fotoreporteri bihoreni, respectiv 3 fotoreporteri din județul Hajdú Bihar (HU).  Juriul format din criticul de artă  dr. Ramona Novicov și artiști fotografi dr. Teodor Pantea  EFIAPs și Ștefan Tóth AFIAP au primit lucrările pentru jurizare codificate, fără să cunoască numle autorilor.

În urma jurizării au fost acceptate pentru expoziție 72 de imagini realizate de fotoreporterii: Ciprian Iovan (ziarul „Crișana”- RO), Csaba Kovács din Berettyóújfalu (HU), Péter Kovács din Püspökladány ziarul „Hajdu Bihari Napló”, Tibor Oláh din Debrecen (Agenția M.T.I – HU), Ovi D. Pop EFIAP (săptămânalul „Zi de Zi” – RO), Ovidiu Sălăgean (RO), Lorand Szilagyi (săptămânalul „Bihoreanul” – RO), Gille Otto Szombati (ziarul „Reggeli Újság” – RO) și Remus Toderici (ziarul „Crișana”- RO).

În urma punctajelor acordate locul I, respectiv Cupa Fotoreporterilor Bihoreni a revenit fotoreporterului Ciprian Iovan (ziarul „Crișana”), care a obținut 270 puncte. Doar la un punct de diferență, cu 269 de puncte, locul II a revenit  fotoreporterului ziarului „Crișana”  Remus Toderici (RO). Pe locul III s-a clasat fotoreporterul Agenției MTI, Tibor Oláh din Debrecen (HU).

La fel, doar la o diferență de 1 punct, pe locul IV s-a clasat fotoreporterului Ovi D. Pop EFIAP (săptămânalul „Zi de Zi”). Locul V a obținut fotoreporterul Lorand Szilagyi (săptămânalul „Bihoreanul”). Locul VI a revenit fotoreporterului Péter Kovács (ziarul „Hajdu Bihari Napló”) Debrecen (HU).

Vernisajul expoziției și înmânarea festivă a Cupei Fotoreporterilor Bihoreni va avea loc în preambulul ediției a VI-a a Festivalului Internațional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, sâmbătă 06 ianuarie 2018, ora 11:00, în sălile de expoziții al Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” din cadrul Muzeului Cetății și Orașului Oradea. După vernisajul Expoziției Fotoreporterilor Bihoreni de la Oradea expoziția urmează să fie redeschisă și în municipiul înfrățit cu Oradea, orașul Debrecen (HU).

Expoziția Fotoreporterilor Bihoreni organizată de Asociația Internațională „Euro Foto Art” în partenerat cu Primăria Municipiului Oradea, Muzeul Cetății și Orașului Oradea, respectiv Clubul Fotografic „Nufărul” va rămâne la dispoziia publicului până la data de 19 ianuarie 2018.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult