Categorized | Sanatate

Ambulanța Bihor în 2017: mai multe intervenții cu mașini din ce în ce mai proaste!

Șoferii, medicii și asistenții de la Serviciul de Ambulanță Județean Bihor au avut în acest an, până în noiembrie, 77.627 de intervenții, cu 7,4% mai multe ca anul trecut, au asistat 63.913 persoane și 4.221 de copii și au intervenit la 264 de accidente auto, cu 10% mai multe decât în 2016.

Cu ambulanțe din ce în ce mai vechi, unele cu mai bine de 900.000 de kilometri parcurși (dar despre care șefii lor spun că sunt mai bune „ca la alții”) aceștia au făcut față anul acesta unui număr de 77.627 de intervenții, cu 7,4% mai multe ca anul trecut. Conform managerului interimar, Liciniu Venter, în total, până în luna noiembrie a anului 2017, la ambulanță au fost făcute 97.023 solicitări la 112 (cu o creștere de 3,72% comparativ cu 2016), fiind asistate 63.913 persoane și 4.221 de copii.

Echipajele au intervenit la 264 de accidente auto, cu 10% mai multe decât în 2016, ambulanțele din dotare (61 operative, 44 pentru intervenții) parcurgând peste 3,2 milioane de kilometri în acest an, cu 5,6% mai mulți ca anul trecut. Cele mai solicitate unități au fost cele din Oradea, Aleșd și Marghita. În ceea ce privește tipul afecțiunilor la care s-a solicitat intervenția ambulanței, cele mai multe, 616, au fost stopuri cardio-respiratorii, în creștere de la 555 în 2016.

„În ceea ce privește ambulanțele, sperăm ca până în vară să primim unele noi. Am avea nevoie de cel puțin 20”

a spus Liciniu Venter.

Despre voluntariat și proiectele în care a fost implicat SAJ Bihor a vorbit directorul economic Liviu Sabău. Acesta a spus că în prezent sunt 126 de voluntari activi (persoane cu pregătire medicală, elevi, ingineri, juriști, economiști) în stațiile și substațiile SAJ Bihor.

„Îi mulțumim actorului Șerban Borda pentru campania „Salvează o inimă. Poate chiar a ta!” finalizată cu achiziționarea a două defibrilatoare automate, unul pentru Teatrul Regina Maria și unul pentru Universitatea din Oradea. Împreună cu Asociaţiei pentru Educaţie şi Siguranţă Rutieră România am derulat o campanie prin care am învățat peste 300 de elevi din Bihor tehnicile de prim ajutor.

Am mai instruit în acordarea de prim ajutor personalul medical de la ASCO, Aquapark Nymphaea, angajații de la Teatrul Regina Maria, cei de la Arcadia sau Connectronics, în total, în jur de 1000 de persoane și-au însușit noțiuni de bază în acoradrea de prim ajutor”

a spus Liviu Sabău care a mai adăugat că instituția a pus bazele unei colaborări cu Inspectoratul Școlar prin care, în 2018, vor fi instruite 300 de cadre didactice din învățământul preuniversitar.

Medicul Ionela Gui, noul director medical al SAJ Bihor, a făcut câteva recomandări odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă.

„Pentru a se apăra de afecțiuni respiratorii, rinite, faringite, traheobronșite, pneumonii, gripe, este recomandat ca populația să se îmbrace adecvat, să consume alimente diversificate, bogate în vitamine și să aibă o dietă echilibrată și sănătoasă (carne de pui, vită, ouă, produse lactate cu conținut redus în grăsimi, nuci, alune, migdale).

Este importantă hidratarea corectă, 2 litri de apă pe zi. De asemenea, trebuie evitată abundența și consumul excesiv de alimente și alcool la mesele tradiționale. Dacă problemele de sănătate persistă, este importantă apelarea unui medic sau a celor de la centrele de permanență sau, dacă simptomologia este severă, apelarea la 112”

a spus, printre altele, dr. Ionela Gui.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4203 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult