Categorized | Cultură

Cupa Mondială a Fotocluburilor la prima ediție!

Eveniment de anvergură la Galeria „Euro Foto Art” din Oradea. La începutul lunii februarie, Asociația Inernațională „Euro Foto Art” va organiza în cadrul ediției a VI-a a Festivalului Internațional „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, prima ediție a Cupei Mondiale EFA a Fotocluburilor, eveniment în cadrul căruia vor fi premiate cele mai valoroase colecții ale 43 de fotocluburi din Europa și Asia.

Fiecare organizație a putut participa la competiție cu o singură colecție formată  din 10 imagini cu tematică liberă. Un autor putea participa la concurs doar cu 2 imagini însă nu putea trimite imaginile sale în mai multe colecții de Fotocluburi.

Pentru prima ediție organizatorii au primit 36 de colecții din mai multe țări: Croația, Federația Rusă, Serbia, Slovacia, Polonia, România, Ucraina și Ungaria, China și Japonia.

Din România au participat organizațiile partenere din București, Carei, Cluj Napoca, Craiova, Galați, Gheorgheni, Iași, Miercurea Ciuc, Oradea, Râmniu Vâlcea, Reșița, Slatina, Suceava, Târgoviște, Târgu Mureș și Zalău.

Imaginile înregistrate au fost codificate, după care fiecare membru al juriului, a primit lucrările fără să cunoască numele autorului. În urma punctajelor cumulate, s-a stabilit lista lucrărilor acceptate, după care juriul a votat din nou, de această dată pentru stabilirea premiilor.

Juriul internaţional a fost format din artiștii fotografi Georg S. Holzmann E.FIAP (Germania) și Horváth Imre EFIAPs (Hungary), respectiv din criticul de artă dr. Ramona Novicov (România).

În baza punctajelor obţinute au fost acceptate pentru expoziție 90 de imagini, care au obținut minimum 8,76 puncte din maxim 10 puncte posibile. La nivelul organizațiilor partenere, Cupa Mondială „Euro Foto Art” a fost acordat Creative Union Photoart Penza (Federația Rusă), care a obținut 77,89 puncte.

La o diferență foarte mică s-a clasat Societatea Fotografică „Kontraszt” din Győr (Ungaria) cu 77,67 puncte care a fost distins cu medalia de aur „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”. Medalia de argint a revenit China Photo Network Online din Zhuhai (China), cu 75,33 puncte, iar cea de bronz a fost acordat Clubului Fotografic „Nufărul” Oradea, care a obținut 74,67 puncte.

Având în vedere nivelul artistic deosebit al colecțiilor trimise conducerea Asociației „Euro Foto Art” a decis să acorde și 6 plachete „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, organizațiilor partenere.

Acestea sunt: Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea (RO) 74,67 puncte, Fotoclub „Marx József” Târgu Mureș (RO) 74,00 puncte, Fotocub „Floarea de Colț” Rm. Vâlcea (RO) 73,30 puncte, FKVK „Rada Kristic” Sombor (SRB) 72,34 puncte, Photoclub „Osijek” –  Osijek (Cro) 73,34 puncte, Debreceni Fotóklub – Debrecen (HU) 71,32 puncte, și  Fotoclub „Tiszavirág” Szolnok (HU) 70,00 puncte

Vernisajul expoziției și înmânarea premiilor va avea loc sâmbătă, 03 febuarie 2018 la ora 11:00 în Galeria „Euro Foto Art”, eveniment la care organizatorii îi invită pe toți iubitorii de fotografie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4190 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

advert

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult