Categorized | Cultură

Cupa Mondială a Fotocluburilor la prima ediție!

Eveniment de anvergură la Galeria „Euro Foto Art” din Oradea. La începutul lunii februarie, Asociația Inernațională „Euro Foto Art” va organiza în cadrul ediției a VI-a a Festivalului Internațional „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, prima ediție a Cupei Mondiale EFA a Fotocluburilor, eveniment în cadrul căruia vor fi premiate cele mai valoroase colecții ale 43 de fotocluburi din Europa și Asia.

Fiecare organizație a putut participa la competiție cu o singură colecție formată  din 10 imagini cu tematică liberă. Un autor putea participa la concurs doar cu 2 imagini însă nu putea trimite imaginile sale în mai multe colecții de Fotocluburi.

Pentru prima ediție organizatorii au primit 36 de colecții din mai multe țări: Croația, Federația Rusă, Serbia, Slovacia, Polonia, România, Ucraina și Ungaria, China și Japonia.

Din România au participat organizațiile partenere din București, Carei, Cluj Napoca, Craiova, Galați, Gheorgheni, Iași, Miercurea Ciuc, Oradea, Râmniu Vâlcea, Reșița, Slatina, Suceava, Târgoviște, Târgu Mureș și Zalău.

Imaginile înregistrate au fost codificate, după care fiecare membru al juriului, a primit lucrările fără să cunoască numele autorului. În urma punctajelor cumulate, s-a stabilit lista lucrărilor acceptate, după care juriul a votat din nou, de această dată pentru stabilirea premiilor.

Juriul internaţional a fost format din artiștii fotografi Georg S. Holzmann E.FIAP (Germania) și Horváth Imre EFIAPs (Hungary), respectiv din criticul de artă dr. Ramona Novicov (România).

În baza punctajelor obţinute au fost acceptate pentru expoziție 90 de imagini, care au obținut minimum 8,76 puncte din maxim 10 puncte posibile. La nivelul organizațiilor partenere, Cupa Mondială „Euro Foto Art” a fost acordat Creative Union Photoart Penza (Federația Rusă), care a obținut 77,89 puncte.

La o diferență foarte mică s-a clasat Societatea Fotografică „Kontraszt” din Győr (Ungaria) cu 77,67 puncte care a fost distins cu medalia de aur „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”. Medalia de argint a revenit China Photo Network Online din Zhuhai (China), cu 75,33 puncte, iar cea de bronz a fost acordat Clubului Fotografic „Nufărul” Oradea, care a obținut 74,67 puncte.

Având în vedere nivelul artistic deosebit al colecțiilor trimise conducerea Asociației „Euro Foto Art” a decis să acorde și 6 plachete „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, organizațiilor partenere.

Acestea sunt: Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea (RO) 74,67 puncte, Fotoclub „Marx József” Târgu Mureș (RO) 74,00 puncte, Fotocub „Floarea de Colț” Rm. Vâlcea (RO) 73,30 puncte, FKVK „Rada Kristic” Sombor (SRB) 72,34 puncte, Photoclub „Osijek” –  Osijek (Cro) 73,34 puncte, Debreceni Fotóklub – Debrecen (HU) 71,32 puncte, și  Fotoclub „Tiszavirág” Szolnok (HU) 70,00 puncte

Vernisajul expoziției și înmânarea premiilor va avea loc sâmbătă, 03 febuarie 2018 la ora 11:00 în Galeria „Euro Foto Art”, eveniment la care organizatorii îi invită pe toți iubitorii de fotografie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult