Categorized | Cultură

Cupa Mondială a Fotocluburilor la prima ediție!

Eveniment de anvergură la Galeria „Euro Foto Art” din Oradea. La începutul lunii februarie, Asociația Inernațională „Euro Foto Art” va organiza în cadrul ediției a VI-a a Festivalului Internațional „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, prima ediție a Cupei Mondiale EFA a Fotocluburilor, eveniment în cadrul căruia vor fi premiate cele mai valoroase colecții ale 43 de fotocluburi din Europa și Asia.

Fiecare organizație a putut participa la competiție cu o singură colecție formată  din 10 imagini cu tematică liberă. Un autor putea participa la concurs doar cu 2 imagini însă nu putea trimite imaginile sale în mai multe colecții de Fotocluburi.

Pentru prima ediție organizatorii au primit 36 de colecții din mai multe țări: Croația, Federația Rusă, Serbia, Slovacia, Polonia, România, Ucraina și Ungaria, China și Japonia.

Din România au participat organizațiile partenere din București, Carei, Cluj Napoca, Craiova, Galați, Gheorgheni, Iași, Miercurea Ciuc, Oradea, Râmniu Vâlcea, Reșița, Slatina, Suceava, Târgoviște, Târgu Mureș și Zalău.

Imaginile înregistrate au fost codificate, după care fiecare membru al juriului, a primit lucrările fără să cunoască numele autorului. În urma punctajelor cumulate, s-a stabilit lista lucrărilor acceptate, după care juriul a votat din nou, de această dată pentru stabilirea premiilor.

Juriul internaţional a fost format din artiștii fotografi Georg S. Holzmann E.FIAP (Germania) și Horváth Imre EFIAPs (Hungary), respectiv din criticul de artă dr. Ramona Novicov (România).

În baza punctajelor obţinute au fost acceptate pentru expoziție 90 de imagini, care au obținut minimum 8,76 puncte din maxim 10 puncte posibile. La nivelul organizațiilor partenere, Cupa Mondială „Euro Foto Art” a fost acordat Creative Union Photoart Penza (Federația Rusă), care a obținut 77,89 puncte.

La o diferență foarte mică s-a clasat Societatea Fotografică „Kontraszt” din Győr (Ungaria) cu 77,67 puncte care a fost distins cu medalia de aur „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”. Medalia de argint a revenit China Photo Network Online din Zhuhai (China), cu 75,33 puncte, iar cea de bronz a fost acordat Clubului Fotografic „Nufărul” Oradea, care a obținut 74,67 puncte.

Având în vedere nivelul artistic deosebit al colecțiilor trimise conducerea Asociației „Euro Foto Art” a decis să acorde și 6 plachete „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, organizațiilor partenere.

Acestea sunt: Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea (RO) 74,67 puncte, Fotoclub „Marx József” Târgu Mureș (RO) 74,00 puncte, Fotocub „Floarea de Colț” Rm. Vâlcea (RO) 73,30 puncte, FKVK „Rada Kristic” Sombor (SRB) 72,34 puncte, Photoclub „Osijek” –  Osijek (Cro) 73,34 puncte, Debreceni Fotóklub – Debrecen (HU) 71,32 puncte, și  Fotoclub „Tiszavirág” Szolnok (HU) 70,00 puncte

Vernisajul expoziției și înmânarea premiilor va avea loc sâmbătă, 03 febuarie 2018 la ora 11:00 în Galeria „Euro Foto Art”, eveniment la care organizatorii îi invită pe toți iubitorii de fotografie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4156 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

advert

Definiția incompetenței: săracii Europei, cu cea mai mare creștere economică din UE!

Avem o creștere a PIB-ului cu 8%. Economia duduie chiar dacă unii spun că, bazată pe consum, creșterea nu este sustenabilă. Cu toate acestea citesc că, în 2017 nu s-a dat în folosință niciun kilometru de autostradă, că am avut cel mai mic buget de investiții din ultimii ani, că organizațiile patronale sunt nemulțumite, că sinducatele vor continua să scoată oameni în stradă, că benzina s-a scumpit de 4 ori și încă mai crește, alimentele s-au scumpit și ele, ROBOR-ul a ajuns la cifre istorice, Euro este de nerecunoscut, utilitățile se vor scumpi în continuare, primăriilor li se confiscă peste noapte banii de investiții. Cum se poate să ai o asemenea creștere economică și țara să se prăbușească în mod vizibil, lucru confirmat și de statisticile (creșterea inflației sau a deficitului bugetar) și ingrijorările europene? Așa cum scria, pe 13 noiembrie, Oxford Analytica nu există decât o singură explicație: incompetența. Rezolvarea? Exact cum au făcut comuniștii, guvernanții au inventat un inamic imaginar: statul paralel. El este de vină pentru toate. Pentru că cei care fură sunt anchetați și băgați în pușcării, pentru prețul oului, pentru scumpirea benzinei, pentru oamenii care ies în stradă, pentru creșterea Euro, ROBOR și, probabil, și pentru confiscarea peste noapte a banilor din vistieriile primăriilor din toată țara. Trebuie să ai probleme serioase în a face diferența între realitate și povești ca să crezi că toate aceste entități diferite (naționale și internaționale, de stat și private, cu domenii atât de variate) au o singură treabă: să zădărnicească „râul de lapte cu maluri de mămăligă” al guvernului. Că tanti din colț, de la ABC, care dă mai scump oul ca luna trecută, este pe o mână cu Isărescu care „a mărit” Euro și ROBOR și că benzinarul din cartier se trage de bretele cu liderul sindicatului magistraților care scoate oamenii la proteste.

Citește mai mult