Categorized | Sanatate

Problemele din transplant alungă donatorii și duc la pierderea de vieți omenești!

Asociaţia Transplantaţilor din România face apel la limitarea dezbaterilor negative care au loc în spaţiul public, cu privire la situaţia transplantului din România, fiind un motiv în plus pentru care oamenii se feresc să doneze, afectând şansele de supravieţuire ale pacienţilor.

Pacienții cu nevoie de transplant urmăresc cu interes și îngrijorare dezbaterile din spațiul public cu privire la activitatea de transplant din România.

„Semnalăm că toate comentariile făcute cotidian în diferite spații media, toate cu tentă negativă asupra activității de donare, transplant și monitorizare, afectează în primul rând șansă la o nouă viață pentru pacienții înscriși pe listele de așteptare”

reiese dintr-un comunicat de presă transmis de către organizație.

Potrivit sursei citate, mulți aparținători ai pacienților în moarte cerebrală nu-și mai dau consimțământul pentru donare, reducând astfel șansa celor care așteaptă un transplant.

„Datele statistice europene arătau că în 2016 România se situa pe penultimul loc că nr. de donatori la 1 milion de locuitori. Acum, în 2018, cu certitudine, suntem pe ultimul loc (și tindem să picăm și de pe acesta!), urmare a faptului că în anul trecut numărul donatorilor a scăzut dramatic, ajungând la cca 50% față de 2016. Poate nu întâmplător această scădere a început, a continuat și continuă, de când s-a adus în dezbatere publică activitatea de la ICUTR Cluj”

mai reiese din comunicatul ATR.

Asociația Transplantaților consideră că ar trebui prezentată și partea pozitivă a activității de transplant, cum ar fi caracterul legal și benefic al actului donării, nevoia și importanța donării pentru salvarea de vieți.

Reacția Asociației Transplantaților vine după ce, în ultimele săptămâni, au fost scoase la iveală de către procurori mai multe nereguli găsite la Institutul de Tranplant Renal Cluj. De asemenea, fostul ministrul al Sănătății, Vlad Voiculescu, a vorbit despre ilegalitățile care s-au desfășurat în Agenția Națională de Transplant (ANT).

This post was written by:

- who has written 4157 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

advert

Definiția incompetenței: săracii Europei, cu cea mai mare creștere economică din UE!

Avem o creștere a PIB-ului cu 8%. Economia duduie chiar dacă unii spun că, bazată pe consum, creșterea nu este sustenabilă. Cu toate acestea citesc că, în 2017 nu s-a dat în folosință niciun kilometru de autostradă, că am avut cel mai mic buget de investiții din ultimii ani, că organizațiile patronale sunt nemulțumite, că sinducatele vor continua să scoată oameni în stradă, că benzina s-a scumpit de 4 ori și încă mai crește, alimentele s-au scumpit și ele, ROBOR-ul a ajuns la cifre istorice, Euro este de nerecunoscut, utilitățile se vor scumpi în continuare, primăriilor li se confiscă peste noapte banii de investiții. Cum se poate să ai o asemenea creștere economică și țara să se prăbușească în mod vizibil, lucru confirmat și de statisticile (creșterea inflației sau a deficitului bugetar) și ingrijorările europene? Așa cum scria, pe 13 noiembrie, Oxford Analytica nu există decât o singură explicație: incompetența. Rezolvarea? Exact cum au făcut comuniștii, guvernanții au inventat un inamic imaginar: statul paralel. El este de vină pentru toate. Pentru că cei care fură sunt anchetați și băgați în pușcării, pentru prețul oului, pentru scumpirea benzinei, pentru oamenii care ies în stradă, pentru creșterea Euro, ROBOR și, probabil, și pentru confiscarea peste noapte a banilor din vistieriile primăriilor din toată țara. Trebuie să ai probleme serioase în a face diferența între realitate și povești ca să crezi că toate aceste entități diferite (naționale și internaționale, de stat și private, cu domenii atât de variate) au o singură treabă: să zădărnicească „râul de lapte cu maluri de mămăligă” al guvernului. Că tanti din colț, de la ABC, care dă mai scump oul ca luna trecută, este pe o mână cu Isărescu care „a mărit” Euro și ROBOR și că benzinarul din cartier se trage de bretele cu liderul sindicatului magistraților care scoate oamenii la proteste.

Citește mai mult