Categorized | Sanatate

Problemele din transplant alungă donatorii și duc la pierderea de vieți omenești!

Asociaţia Transplantaţilor din România face apel la limitarea dezbaterilor negative care au loc în spaţiul public, cu privire la situaţia transplantului din România, fiind un motiv în plus pentru care oamenii se feresc să doneze, afectând şansele de supravieţuire ale pacienţilor.

Pacienții cu nevoie de transplant urmăresc cu interes și îngrijorare dezbaterile din spațiul public cu privire la activitatea de transplant din România.

„Semnalăm că toate comentariile făcute cotidian în diferite spații media, toate cu tentă negativă asupra activității de donare, transplant și monitorizare, afectează în primul rând șansă la o nouă viață pentru pacienții înscriși pe listele de așteptare”

reiese dintr-un comunicat de presă transmis de către organizație.

Potrivit sursei citate, mulți aparținători ai pacienților în moarte cerebrală nu-și mai dau consimțământul pentru donare, reducând astfel șansa celor care așteaptă un transplant.

„Datele statistice europene arătau că în 2016 România se situa pe penultimul loc că nr. de donatori la 1 milion de locuitori. Acum, în 2018, cu certitudine, suntem pe ultimul loc (și tindem să picăm și de pe acesta!), urmare a faptului că în anul trecut numărul donatorilor a scăzut dramatic, ajungând la cca 50% față de 2016. Poate nu întâmplător această scădere a început, a continuat și continuă, de când s-a adus în dezbatere publică activitatea de la ICUTR Cluj”

mai reiese din comunicatul ATR.

Asociația Transplantaților consideră că ar trebui prezentată și partea pozitivă a activității de transplant, cum ar fi caracterul legal și benefic al actului donării, nevoia și importanța donării pentru salvarea de vieți.

Reacția Asociației Transplantaților vine după ce, în ultimele săptămâni, au fost scoase la iveală de către procurori mai multe nereguli găsite la Institutul de Tranplant Renal Cluj. De asemenea, fostul ministrul al Sănătății, Vlad Voiculescu, a vorbit despre ilegalitățile care s-au desfășurat în Agenția Națională de Transplant (ANT).

This post was written by:

- who has written 4203 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult