Categorized | Internaţional

Dezinformare marca Sputnik? Insurgenții din Siria aveau laborator pentru fabricarea de arme chimice

Un laborator pentru fabricarea de armament chimic a fost descoperit de armata siriană în zona Ghuta de Est, o suburbie a Damascului aflată sub controlul insurgenţilor. Armata Rusiei a anunțat luni, 12 martie 2018, că a reușit să evacueze 52 de civili, inclusiv 26 de copii.

Potrivit armatei siriene, militanţii insurgenţi din Ghuta de Est pregăteau un atac chimic pentru a-l atribui Administraţiei Bashar al-Assad.

Un laborator clandestin pentru producerea de armament chimic a fost descoperit în zona Aftris, situată în suburbia Ghuta de Est, a afirmat colonelul sirian Feruz Ibrahim.

„Suspectăm că acest tip de armament este produs pentru a fi utilizat şi pentru a fi acuzate în mod fals trupele guvernamentale că au folosit arme chimice”

a spus Feruz Ibrahim, citat de agenţia de presă rusă Sputnik.

Armata Rusiei a anunțat luni că a reușit să evacueze 52 de civili, inclusiv 26 de copii, din enclava siriană Ghuta de Est, situată la periferia Damascului, în urma unui acord cu autoritățile locale, relatează site-ul agenției The Associated Press.

Generalul Vladimir Zolotuhin, din cadrul Centrului rus pentru reconcilierea părților aflate în război în Siria, a precizat că persoanele evacuate vor primi „toată asistența necesară” în următoarele două zile.

Cei 52 de civili sunt locuitori ai orașului Misraba și se află în prezent într-o tabără temporară pentru refugiați, unde primesc îngrijiri medicale și hrană.

Este pentru prima dată când sunt evacuați civili din Ghuta de Est, după ce forțele guvernamentale au promis în urmă cu o săptămână asigurarea unui coridor umanitar. Rusia și regimul de la Damasc acuză rebelii că blochează evacuarea civililor.

Potrivit estimărilor ONU, 400.000 de civili sunt blocați în Ghuta de Est. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunțat că peste 1.000 de civili – dintre care peste 200 de copii – au fost uciși în urma bombardamentelor și a confruntărilor armate din Ghuta de Est în ultimele 21 de zile.

Alte aproape 5.000 de persoane au fost rănite.

Armata siriană, susţinută de Iran şi de mişcarea şiită Hezbollah, asediază Ghuta de Est, o zonă aflată sub controlul insurgenţilor care luptă împotriva regimului Bashar Al-Assad.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic. Bilanţul conflictului depăşeşte 340.000 de morţi.

This post was written by:

- who has written 4190 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

advert

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult