Categorized | Internaţional

Dezinformare marca Sputnik? Insurgenții din Siria aveau laborator pentru fabricarea de arme chimice

Un laborator pentru fabricarea de armament chimic a fost descoperit de armata siriană în zona Ghuta de Est, o suburbie a Damascului aflată sub controlul insurgenţilor. Armata Rusiei a anunțat luni, 12 martie 2018, că a reușit să evacueze 52 de civili, inclusiv 26 de copii.

Potrivit armatei siriene, militanţii insurgenţi din Ghuta de Est pregăteau un atac chimic pentru a-l atribui Administraţiei Bashar al-Assad.

Un laborator clandestin pentru producerea de armament chimic a fost descoperit în zona Aftris, situată în suburbia Ghuta de Est, a afirmat colonelul sirian Feruz Ibrahim.

„Suspectăm că acest tip de armament este produs pentru a fi utilizat şi pentru a fi acuzate în mod fals trupele guvernamentale că au folosit arme chimice”

a spus Feruz Ibrahim, citat de agenţia de presă rusă Sputnik.

Armata Rusiei a anunțat luni că a reușit să evacueze 52 de civili, inclusiv 26 de copii, din enclava siriană Ghuta de Est, situată la periferia Damascului, în urma unui acord cu autoritățile locale, relatează site-ul agenției The Associated Press.

Generalul Vladimir Zolotuhin, din cadrul Centrului rus pentru reconcilierea părților aflate în război în Siria, a precizat că persoanele evacuate vor primi „toată asistența necesară” în următoarele două zile.

Cei 52 de civili sunt locuitori ai orașului Misraba și se află în prezent într-o tabără temporară pentru refugiați, unde primesc îngrijiri medicale și hrană.

Este pentru prima dată când sunt evacuați civili din Ghuta de Est, după ce forțele guvernamentale au promis în urmă cu o săptămână asigurarea unui coridor umanitar. Rusia și regimul de la Damasc acuză rebelii că blochează evacuarea civililor.

Potrivit estimărilor ONU, 400.000 de civili sunt blocați în Ghuta de Est. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunțat că peste 1.000 de civili – dintre care peste 200 de copii – au fost uciși în urma bombardamentelor și a confruntărilor armate din Ghuta de Est în ultimele 21 de zile.

Alte aproape 5.000 de persoane au fost rănite.

Armata siriană, susţinută de Iran şi de mişcarea şiită Hezbollah, asediază Ghuta de Est, o zonă aflată sub controlul insurgenţilor care luptă împotriva regimului Bashar Al-Assad.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic. Bilanţul conflictului depăşeşte 340.000 de morţi.

This post was written by:

- who has written 4270 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult