Categorized | Cultură

Oradea de ieri și azi, prin obiectivul lui Kiss András

Începând de vineri, 23 martie 2018, la Galeria „Euro Foto Art” vor fi expuse 105 fotografii mono și color, realizate de fotograful Kiss Andás originar din Oradea, care în prezent trăiește în Budapesta. Prin intermediul expoziției, Andás vrea să aducă un omagiu vizual orașului în care a crecut și a trăit o viață de om.

Printre fotografiile expuse, publicul va putea descoperi o serie de imagini ralizate de-alungul a mai multor decenii, care prezintă străzile de altă dată ale Oradiei. Expoziția cuprinde și o serie de portrete ale unor personalități de seama ale orașului, precum și cele realizate despre foștii colegi de breaslă ai fotografului expozant.

„Oradea este un oraş deosebit. L-am părăsit mulţi, foarte mulţi, dar el nu ne lasă, ne ţine de mȃnă şi vine cu noi, pentru că, cei care au absorbit vreodată spiritualitatea acestui oraş fermecător, rămȃn pe veci orădeni, oriunde ar trăi în lume”

afirmă  dr. Kiss Andás.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 23 martie 2018, la ora 18:00, în prezența autorului în Galeria „Euro Foto Art”.

Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art” și curatorul expoziției.

Lucrările vor fi prezentate de către poetul-eseist Ioan Moldovan și scriitorul-publicist Szilágyi Aladár.

Mometele muzicale ale vernisajului vor fi oferite de artistul Thurzó Sándor József  (violă), care va interpreta mai multe piese ale compozitorilor orădeni.

Expoziția numărul 550 organizată cu ocazia aniversării a 80 de ani de viață în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea, va rămâne la dispoziția publicului până pe 13 aprilie 2018, în zilele de lucru între orele 08:00 – 19:00. Accesul publicului este gratuit.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4203 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult