Categorized | Cultură

Oradea de ieri și azi, prin obiectivul lui Kiss András

Începând de vineri, 23 martie 2018, la Galeria „Euro Foto Art” vor fi expuse 105 fotografii mono și color, realizate de fotograful Kiss Andás originar din Oradea, care în prezent trăiește în Budapesta. Prin intermediul expoziției, Andás vrea să aducă un omagiu vizual orașului în care a crecut și a trăit o viață de om.

Printre fotografiile expuse, publicul va putea descoperi o serie de imagini ralizate de-alungul a mai multor decenii, care prezintă străzile de altă dată ale Oradiei. Expoziția cuprinde și o serie de portrete ale unor personalități de seama ale orașului, precum și cele realizate despre foștii colegi de breaslă ai fotografului expozant.

„Oradea este un oraş deosebit. L-am părăsit mulţi, foarte mulţi, dar el nu ne lasă, ne ţine de mȃnă şi vine cu noi, pentru că, cei care au absorbit vreodată spiritualitatea acestui oraş fermecător, rămȃn pe veci orădeni, oriunde ar trăi în lume”

afirmă  dr. Kiss Andás.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 23 martie 2018, la ora 18:00, în prezența autorului în Galeria „Euro Foto Art”.

Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art” și curatorul expoziției.

Lucrările vor fi prezentate de către poetul-eseist Ioan Moldovan și scriitorul-publicist Szilágyi Aladár.

Mometele muzicale ale vernisajului vor fi oferite de artistul Thurzó Sándor József  (violă), care va interpreta mai multe piese ale compozitorilor orădeni.

Expoziția numărul 550 organizată cu ocazia aniversării a 80 de ani de viață în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea, va rămâne la dispoziția publicului până pe 13 aprilie 2018, în zilele de lucru între orele 08:00 – 19:00. Accesul publicului este gratuit.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4260 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult