Categorized | Cultură

Oradea de ieri și azi, prin obiectivul lui Kiss András

Începând de vineri, 23 martie 2018, la Galeria „Euro Foto Art” vor fi expuse 105 fotografii mono și color, realizate de fotograful Kiss Andás originar din Oradea, care în prezent trăiește în Budapesta. Prin intermediul expoziției, Andás vrea să aducă un omagiu vizual orașului în care a crecut și a trăit o viață de om.

Printre fotografiile expuse, publicul va putea descoperi o serie de imagini ralizate de-alungul a mai multor decenii, care prezintă străzile de altă dată ale Oradiei. Expoziția cuprinde și o serie de portrete ale unor personalități de seama ale orașului, precum și cele realizate despre foștii colegi de breaslă ai fotografului expozant.

„Oradea este un oraş deosebit. L-am părăsit mulţi, foarte mulţi, dar el nu ne lasă, ne ţine de mȃnă şi vine cu noi, pentru că, cei care au absorbit vreodată spiritualitatea acestui oraş fermecător, rămȃn pe veci orădeni, oriunde ar trăi în lume”

afirmă  dr. Kiss Andás.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 23 martie 2018, la ora 18:00, în prezența autorului în Galeria „Euro Foto Art”.

Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art” și curatorul expoziției.

Lucrările vor fi prezentate de către poetul-eseist Ioan Moldovan și scriitorul-publicist Szilágyi Aladár.

Mometele muzicale ale vernisajului vor fi oferite de artistul Thurzó Sándor József  (violă), care va interpreta mai multe piese ale compozitorilor orădeni.

Expoziția numărul 550 organizată cu ocazia aniversării a 80 de ani de viață în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea, va rămâne la dispoziția publicului până pe 13 aprilie 2018, în zilele de lucru între orele 08:00 – 19:00. Accesul publicului este gratuit.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult