Categorized | Cultură

Oradea de ieri și azi, prin obiectivul lui Kiss András

Începând de vineri, 23 martie 2018, la Galeria „Euro Foto Art” vor fi expuse 105 fotografii mono și color, realizate de fotograful Kiss Andás originar din Oradea, care în prezent trăiește în Budapesta. Prin intermediul expoziției, Andás vrea să aducă un omagiu vizual orașului în care a crecut și a trăit o viață de om.

Printre fotografiile expuse, publicul va putea descoperi o serie de imagini ralizate de-alungul a mai multor decenii, care prezintă străzile de altă dată ale Oradiei. Expoziția cuprinde și o serie de portrete ale unor personalități de seama ale orașului, precum și cele realizate despre foștii colegi de breaslă ai fotografului expozant.

„Oradea este un oraş deosebit. L-am părăsit mulţi, foarte mulţi, dar el nu ne lasă, ne ţine de mȃnă şi vine cu noi, pentru că, cei care au absorbit vreodată spiritualitatea acestui oraş fermecător, rămȃn pe veci orădeni, oriunde ar trăi în lume”

afirmă  dr. Kiss Andás.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 23 martie 2018, la ora 18:00, în prezența autorului în Galeria „Euro Foto Art”.

Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art” și curatorul expoziției.

Lucrările vor fi prezentate de către poetul-eseist Ioan Moldovan și scriitorul-publicist Szilágyi Aladár.

Mometele muzicale ale vernisajului vor fi oferite de artistul Thurzó Sándor József  (violă), care va interpreta mai multe piese ale compozitorilor orădeni.

Expoziția numărul 550 organizată cu ocazia aniversării a 80 de ani de viață în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea, va rămâne la dispoziția publicului până pe 13 aprilie 2018, în zilele de lucru între orele 08:00 – 19:00. Accesul publicului este gratuit.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4156 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

advert

Definiția incompetenței: săracii Europei, cu cea mai mare creștere economică din UE!

Avem o creștere a PIB-ului cu 8%. Economia duduie chiar dacă unii spun că, bazată pe consum, creșterea nu este sustenabilă. Cu toate acestea citesc că, în 2017 nu s-a dat în folosință niciun kilometru de autostradă, că am avut cel mai mic buget de investiții din ultimii ani, că organizațiile patronale sunt nemulțumite, că sinducatele vor continua să scoată oameni în stradă, că benzina s-a scumpit de 4 ori și încă mai crește, alimentele s-au scumpit și ele, ROBOR-ul a ajuns la cifre istorice, Euro este de nerecunoscut, utilitățile se vor scumpi în continuare, primăriilor li se confiscă peste noapte banii de investiții. Cum se poate să ai o asemenea creștere economică și țara să se prăbușească în mod vizibil, lucru confirmat și de statisticile (creșterea inflației sau a deficitului bugetar) și ingrijorările europene? Așa cum scria, pe 13 noiembrie, Oxford Analytica nu există decât o singură explicație: incompetența. Rezolvarea? Exact cum au făcut comuniștii, guvernanții au inventat un inamic imaginar: statul paralel. El este de vină pentru toate. Pentru că cei care fură sunt anchetați și băgați în pușcării, pentru prețul oului, pentru scumpirea benzinei, pentru oamenii care ies în stradă, pentru creșterea Euro, ROBOR și, probabil, și pentru confiscarea peste noapte a banilor din vistieriile primăriilor din toată țara. Trebuie să ai probleme serioase în a face diferența între realitate și povești ca să crezi că toate aceste entități diferite (naționale și internaționale, de stat și private, cu domenii atât de variate) au o singură treabă: să zădărnicească „râul de lapte cu maluri de mămăligă” al guvernului. Că tanti din colț, de la ABC, care dă mai scump oul ca luna trecută, este pe o mână cu Isărescu care „a mărit” Euro și ROBOR și că benzinarul din cartier se trage de bretele cu liderul sindicatului magistraților care scoate oamenii la proteste.

Citește mai mult