Categorized | Cultură

Oradea de ieri și azi, prin obiectivul lui Kiss András

Începând de vineri, 23 martie 2018, la Galeria „Euro Foto Art” vor fi expuse 105 fotografii mono și color, realizate de fotograful Kiss Andás originar din Oradea, care în prezent trăiește în Budapesta. Prin intermediul expoziției, Andás vrea să aducă un omagiu vizual orașului în care a crecut și a trăit o viață de om.

Printre fotografiile expuse, publicul va putea descoperi o serie de imagini ralizate de-alungul a mai multor decenii, care prezintă străzile de altă dată ale Oradiei. Expoziția cuprinde și o serie de portrete ale unor personalități de seama ale orașului, precum și cele realizate despre foștii colegi de breaslă ai fotografului expozant.

„Oradea este un oraş deosebit. L-am părăsit mulţi, foarte mulţi, dar el nu ne lasă, ne ţine de mȃnă şi vine cu noi, pentru că, cei care au absorbit vreodată spiritualitatea acestui oraş fermecător, rămȃn pe veci orădeni, oriunde ar trăi în lume”

afirmă  dr. Kiss Andás.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 23 martie 2018, la ora 18:00, în prezența autorului în Galeria „Euro Foto Art”.

Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art” și curatorul expoziției.

Lucrările vor fi prezentate de către poetul-eseist Ioan Moldovan și scriitorul-publicist Szilágyi Aladár.

Mometele muzicale ale vernisajului vor fi oferite de artistul Thurzó Sándor József  (violă), care va interpreta mai multe piese ale compozitorilor orădeni.

Expoziția numărul 550 organizată cu ocazia aniversării a 80 de ani de viață în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea, va rămâne la dispoziția publicului până pe 13 aprilie 2018, în zilele de lucru între orele 08:00 – 19:00. Accesul publicului este gratuit.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4326 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult