Categorized | Eveniment

Oradea, loc de întâlnire pentru iubitorii de Parkour și Freerunning din toată țara!

Oradea se va umple de culoare la sfârșitul acestei luni. Pe 28 și 29 aprilie va fi gazda Parkour Jam, Întâlnirea Națională a Practicanților de Parkour și Freerunning. Înscrierea este gratuită iar cei care vor dori vor putea urmări demonatrații inedite, în spatele Palatului Episcopal Romano Catolic și Parcului Petőfi Sándor.

Pentru prima dată, anul acesta Oradea va fi gazda unei întâlniri a practicanților de Parkour și Freerunning din toată țara. Evenimentul se va întinde pe durata a doua zile și va cuprinde: Întalnirea practicanților de Parkour și Freerunning din România, Workshop-uri de inițiere în Parkour și Freerunning, Parkour Girls Day, Expoziție foto cu tema Parkour/Freerunning și Conferința Parkour.

Workshop-ul de inițiere în Parkour va fi susținut de membrii comunității de Parkour și Freerunning din Oradea. Se va ține în prima zi a evenimentului, sâmbătă, 28 aprilie, și va avea loc în Piata Unirii, începând cu ora 12:00. În paralel se vor mai desfășura și alte workshopuri, care se vor termina în jurul orei 15:00. Nu există nicio taxă, totul este gratuit, însa înscrierea se face pe baza unor formulare disponibile online. Poate participa oricine, însă vârsta minimă de participare este 12 ani.

Expozitia de poze din Parkour și Freerunning se va ține duminică 29 aprilie, la Trade Center Oradea, începând cu ora 18:00. Totodată, în aceeași locație va avea loc și o conferința intitulată: „Parkour Talks – Past and Future” începând cu ora 20:00 până la ora 22:30.

Tot duminică, în Parcul Palatului Episcopal Romano Catolic și Parcul Petofi, la ora 11:00, va avea loc înregistrarea participantilor și, de la ora 12:00, vor începe antrenamentele (demonstrațiile) care vor consta în jocuri de echipă și antrenament liber cu explorarea locurilor din cele două parcuri.

„Estimăm că la eveniment vor participa în jur de 100-120 de tineri din toată țara. În comparatie cu ediția precedentă, ceea ce aducem nou este expoziția de poze cu Parkour și Freerunning.

Vrem să le transmitem orădenilor că este important să facem sport, să avem un stil de viață cât de cât echilibrat.

De asemenea, cred că este important să promovăm un oraș frumos precum Oradea, cu o arhitectură interesantă care poate fi exploatată corespunzator”

susține Diana Popa – vicepreședintele Asociației Traceurs.

Cei care vor să se scrie pot descărca formularul de înscriere de AICI (pentru majori) și de AICI (pentru minori).

Despre Parkour și Freerunning

Parkour-ul este un mijloc de deplasare în mediul urban care are ca scop evadarea sau atingerea unor ținte. Deplasarea are loc dintr-un punct A într-un punct B într-o manieră cât mai eficientă. Eficiența în parkour va ține cont de trei aspecte. Practicantul trebuie să se deplaseze în cea mai mare siguranță, în cea mai mare viteză și folosind cât mai puțină energie în mișcare.

Freerunning-ul este un mijloc de deplasare în care practicantul numit și freerunner pune accent pe partea frumoasă a mișcarii nu pe eficiența sa. Mișcarea va conține salturi spectaculoase care vor ține publicul cu sufletul la gură.

Evenimentul este organizat de către Asociația Traceurs în colaborare cu Asociația Primitive, comunitatea de Parkour Oradea, Brașov și Timișoara.

Asociația Traceurs reunește practicanți ai disciplinelor Parkour și Freerunning din toată țara, participanți cu aceleași scopuri și interese, cu aceeași dorință de a se perfecționa și de a se dezvolta fizic urmând anumite metode de antrenament. Scopul ei este de a promova disciplinele Parkour și Freerunning și de asemenea promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul sportului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4287 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult