Categorized | Eveniment

Oradea, loc de întâlnire pentru iubitorii de Parkour și Freerunning din toată țara!

Oradea se va umple de culoare la sfârșitul acestei luni. Pe 28 și 29 aprilie va fi gazda Parkour Jam, Întâlnirea Națională a Practicanților de Parkour și Freerunning. Înscrierea este gratuită iar cei care vor dori vor putea urmări demonatrații inedite, în spatele Palatului Episcopal Romano Catolic și Parcului Petőfi Sándor.

Pentru prima dată, anul acesta Oradea va fi gazda unei întâlniri a practicanților de Parkour și Freerunning din toată țara. Evenimentul se va întinde pe durata a doua zile și va cuprinde: Întalnirea practicanților de Parkour și Freerunning din România, Workshop-uri de inițiere în Parkour și Freerunning, Parkour Girls Day, Expoziție foto cu tema Parkour/Freerunning și Conferința Parkour.

Workshop-ul de inițiere în Parkour va fi susținut de membrii comunității de Parkour și Freerunning din Oradea. Se va ține în prima zi a evenimentului, sâmbătă, 28 aprilie, și va avea loc în Piata Unirii, începând cu ora 12:00. În paralel se vor mai desfășura și alte workshopuri, care se vor termina în jurul orei 15:00. Nu există nicio taxă, totul este gratuit, însa înscrierea se face pe baza unor formulare disponibile online. Poate participa oricine, însă vârsta minimă de participare este 12 ani.

Expozitia de poze din Parkour și Freerunning se va ține duminică 29 aprilie, la Trade Center Oradea, începând cu ora 18:00. Totodată, în aceeași locație va avea loc și o conferința intitulată: „Parkour Talks – Past and Future” începând cu ora 20:00 până la ora 22:30.

Tot duminică, în Parcul Palatului Episcopal Romano Catolic și Parcul Petofi, la ora 11:00, va avea loc înregistrarea participantilor și, de la ora 12:00, vor începe antrenamentele (demonstrațiile) care vor consta în jocuri de echipă și antrenament liber cu explorarea locurilor din cele două parcuri.

„Estimăm că la eveniment vor participa în jur de 100-120 de tineri din toată țara. În comparatie cu ediția precedentă, ceea ce aducem nou este expoziția de poze cu Parkour și Freerunning.

Vrem să le transmitem orădenilor că este important să facem sport, să avem un stil de viață cât de cât echilibrat.

De asemenea, cred că este important să promovăm un oraș frumos precum Oradea, cu o arhitectură interesantă care poate fi exploatată corespunzator”

susține Diana Popa – vicepreședintele Asociației Traceurs.

Cei care vor să se scrie pot descărca formularul de înscriere de AICI (pentru majori) și de AICI (pentru minori).

Despre Parkour și Freerunning

Parkour-ul este un mijloc de deplasare în mediul urban care are ca scop evadarea sau atingerea unor ținte. Deplasarea are loc dintr-un punct A într-un punct B într-o manieră cât mai eficientă. Eficiența în parkour va ține cont de trei aspecte. Practicantul trebuie să se deplaseze în cea mai mare siguranță, în cea mai mare viteză și folosind cât mai puțină energie în mișcare.

Freerunning-ul este un mijloc de deplasare în care practicantul numit și freerunner pune accent pe partea frumoasă a mișcarii nu pe eficiența sa. Mișcarea va conține salturi spectaculoase care vor ține publicul cu sufletul la gură.

Evenimentul este organizat de către Asociația Traceurs în colaborare cu Asociația Primitive, comunitatea de Parkour Oradea, Brașov și Timișoara.

Asociația Traceurs reunește practicanți ai disciplinelor Parkour și Freerunning din toată țara, participanți cu aceleași scopuri și interese, cu aceeași dorință de a se perfecționa și de a se dezvolta fizic urmând anumite metode de antrenament. Scopul ei este de a promova disciplinele Parkour și Freerunning și de asemenea promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul sportului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4190 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

advert

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult