Categorized | Actualitate, Cultură

Expoziție inedită, cu imagini din Nepal, în Cetatea Oradea!

Pe simezele Galeriei „Ștefan Vilidár István” din Cetatea Oradea vor fi instalete, de vineri, fotografiile artistei fotograf Najla Angawi din Arabia Saudită. Vor fi expuse 42 de fotografii realizate de cunoscută artistă fotograf cu ocazia unei deplasări efectuate în Nepal.

Vernisajul expoziției va avea loc în prezența autoarei, vineri, 20 iulie 2018, la ora 18:00 în Galeria „Ștefan Vilidár István”. Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Christian Filipescu. Lucrările artistei fotograf vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar expoziția va fi deschisă oficial de către artistul fotograf Ștefan Tóth.

Momentele muzicale vor fi oferite de artiștii formației „Varadiensis”: Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă).

Najla Angawi este președintele și fondator Grupul World of Photography (WPG – SA), Organizația parteneră a Asociația Internațională „Euro Foto Art”. Este singura femeie dintr-o lume diferită (Arabia Saudită)  distinsă cu 26 de titluri internaționale.

În noiembrie 2007 și-a deschis propriul club  World of Photography Group  (WPG), singurul club internațional care aparține unei femei din Arabia Saudită.

Astfel a devenit prima femeie din Arabia Saudită și a doua doamnă arabă care a reprezentat WPG la Federația Internațională de Artă Fotografică după obținerea statului de Membru Individiual al Ferderației Internaționale recunoscută de UNESCO.

Din data de 10 februarie 2017 World of Photography Group (WPG), a devenit membru individual al Societății Americane de Fotografice (ID: 995470). La începutul acestui an a devenit și oranizație parteneră a Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.

Artista fotograf Najla Angawi se va întâlni după vernisaj cu publicul prezent la vernisaj și cu membrii celor două organizații și va participa prin bunăvoința artiștilor fotografi Teodor Radu Pantea și Ștefan Tóth la diferite deplasări de creație în Oradea și județul Bihor.

Noua expoziție de artă fotografică va rămâne la dispoziția publicului până la data de 16 iulie 2018, zilnic între orele 08:00 – 20:00 la care accesul este gratuit.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4189 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

advert

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult