Categorized | Cultură

Expoziție inedită, cu imagini din Nepal, în Cetatea Oradea!

Pe simezele Galeriei „Ștefan Vilidár István” din Cetatea Oradea vor fi instalete, de vineri, fotografiile artistei fotograf Najla Angawi din Arabia Saudită. Vor fi expuse 42 de fotografii realizate de cunoscută artistă fotograf cu ocazia unei deplasări efectuate în Nepal.

Vernisajul expoziției va avea loc în prezența autoarei, vineri, 20 iulie 2018, la ora 18:00 în Galeria „Ștefan Vilidár István”. Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Christian Filipescu. Lucrările artistei fotograf vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar expoziția va fi deschisă oficial de către artistul fotograf Ștefan Tóth.

Momentele muzicale vor fi oferite de artiștii formației „Varadiensis”: Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă).

Najla Angawi este președintele și fondator Grupul World of Photography (WPG – SA), Organizația parteneră a Asociația Internațională „Euro Foto Art”. Este singura femeie dintr-o lume diferită (Arabia Saudită)  distinsă cu 26 de titluri internaționale.

În noiembrie 2007 și-a deschis propriul club  World of Photography Group  (WPG), singurul club internațional care aparține unei femei din Arabia Saudită.

Astfel a devenit prima femeie din Arabia Saudită și a doua doamnă arabă care a reprezentat WPG la Federația Internațională de Artă Fotografică după obținerea statului de Membru Individiual al Ferderației Internaționale recunoscută de UNESCO.

Din data de 10 februarie 2017 World of Photography Group (WPG), a devenit membru individual al Societății Americane de Fotografice (ID: 995470). La începutul acestui an a devenit și oranizație parteneră a Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.

Artista fotograf Najla Angawi se va întâlni după vernisaj cu publicul prezent la vernisaj și cu membrii celor două organizații și va participa prin bunăvoința artiștilor fotografi Teodor Radu Pantea și Ștefan Tóth la diferite deplasări de creație în Oradea și județul Bihor.

Noua expoziție de artă fotografică va rămâne la dispoziția publicului până la data de 16 iulie 2018, zilnic între orele 08:00 – 20:00 la care accesul este gratuit.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult