Categorized | Cultură

Expoziție inedită, cu imagini din Nepal, în Cetatea Oradea!

Pe simezele Galeriei „Ștefan Vilidár István” din Cetatea Oradea vor fi instalete, de vineri, fotografiile artistei fotograf Najla Angawi din Arabia Saudită. Vor fi expuse 42 de fotografii realizate de cunoscută artistă fotograf cu ocazia unei deplasări efectuate în Nepal.

Vernisajul expoziției va avea loc în prezența autoarei, vineri, 20 iulie 2018, la ora 18:00 în Galeria „Ștefan Vilidár István”. Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Christian Filipescu. Lucrările artistei fotograf vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar expoziția va fi deschisă oficial de către artistul fotograf Ștefan Tóth.

Momentele muzicale vor fi oferite de artiștii formației „Varadiensis”: Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă).

Najla Angawi este președintele și fondator Grupul World of Photography (WPG – SA), Organizația parteneră a Asociația Internațională „Euro Foto Art”. Este singura femeie dintr-o lume diferită (Arabia Saudită)  distinsă cu 26 de titluri internaționale.

În noiembrie 2007 și-a deschis propriul club  World of Photography Group  (WPG), singurul club internațional care aparține unei femei din Arabia Saudită.

Astfel a devenit prima femeie din Arabia Saudită și a doua doamnă arabă care a reprezentat WPG la Federația Internațională de Artă Fotografică după obținerea statului de Membru Individiual al Ferderației Internaționale recunoscută de UNESCO.

Din data de 10 februarie 2017 World of Photography Group (WPG), a devenit membru individual al Societății Americane de Fotografice (ID: 995470). La începutul acestui an a devenit și oranizație parteneră a Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.

Artista fotograf Najla Angawi se va întâlni după vernisaj cu publicul prezent la vernisaj și cu membrii celor două organizații și va participa prin bunăvoința artiștilor fotografi Teodor Radu Pantea și Ștefan Tóth la diferite deplasări de creație în Oradea și județul Bihor.

Noua expoziție de artă fotografică va rămâne la dispoziția publicului până la data de 16 iulie 2018, zilnic între orele 08:00 – 20:00 la care accesul este gratuit.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult