Categorized | Cultură

Expoziție inedită, cu imagini din Nepal, în Cetatea Oradea!

Pe simezele Galeriei „Ștefan Vilidár István” din Cetatea Oradea vor fi instalete, de vineri, fotografiile artistei fotograf Najla Angawi din Arabia Saudită. Vor fi expuse 42 de fotografii realizate de cunoscută artistă fotograf cu ocazia unei deplasări efectuate în Nepal.

Vernisajul expoziției va avea loc în prezența autoarei, vineri, 20 iulie 2018, la ora 18:00 în Galeria „Ștefan Vilidár István”. Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Christian Filipescu. Lucrările artistei fotograf vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar expoziția va fi deschisă oficial de către artistul fotograf Ștefan Tóth.

Momentele muzicale vor fi oferite de artiștii formației „Varadiensis”: Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă).

Najla Angawi este președintele și fondator Grupul World of Photography (WPG – SA), Organizația parteneră a Asociația Internațională „Euro Foto Art”. Este singura femeie dintr-o lume diferită (Arabia Saudită)  distinsă cu 26 de titluri internaționale.

În noiembrie 2007 și-a deschis propriul club  World of Photography Group  (WPG), singurul club internațional care aparține unei femei din Arabia Saudită.

Astfel a devenit prima femeie din Arabia Saudită și a doua doamnă arabă care a reprezentat WPG la Federația Internațională de Artă Fotografică după obținerea statului de Membru Individiual al Ferderației Internaționale recunoscută de UNESCO.

Din data de 10 februarie 2017 World of Photography Group (WPG), a devenit membru individual al Societății Americane de Fotografice (ID: 995470). La începutul acestui an a devenit și oranizație parteneră a Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.

Artista fotograf Najla Angawi se va întâlni după vernisaj cu publicul prezent la vernisaj și cu membrii celor două organizații și va participa prin bunăvoința artiștilor fotografi Teodor Radu Pantea și Ștefan Tóth la diferite deplasări de creație în Oradea și județul Bihor.

Noua expoziție de artă fotografică va rămâne la dispoziția publicului până la data de 16 iulie 2018, zilnic între orele 08:00 – 20:00 la care accesul este gratuit.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4259 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult