Categorized | Internaţional

Rusia amenință voalat Suedia și Finlanda!

La fel ca în cazul Ucrainei, care, ca stat suveran, avea tot dreptul să decidă dacă vrea să intre în NATO și în UE, Rusia amenință Suedia și Finlanda pentru că și-au intensificat relațiile cu NATO.

Ceea ce se face că nu vede Rusia este faptul că Suedia și Finlanda s-au apropiat de NATO din cauza agresiunilor nenumărate din ultimii ani ale rușilor. Nordicii nu se mai simt în siguranță și, la fel ca țările baltice, România sau Bugaria, caută să se protejeze.

Conform Reuters, Rusia va reacționa dacă Suedia și Finlanda vor intensifica relațiile cu NATO, deoarece o astfel de expansiune a Alianței ar submina securitatea la nivel global, susține Serghei Shoigu, ministrul rus al Apărării.

În luna mai, a fost semnat un acord prin care cele două țări au primit dreptul de a participa la exercițiile militare ale Alianței și de a folosi sistemele NATO de comandă și control.

„În schimb, NATO a primit acces la spațiul aerian și la apele teritoriale din Suedia și Finlanda”

a menționat ministrul.

Dacă Suedia vede în NATO un aliat în cazul unui conflict cu Rusia, și pentru NATO, o colaborare cu Suedia ar însemna sporirea masivă a capacității de a apăra, în special țările baltice, într-un posibil conflict cu Rusia.

Conform unui studiu al RAND Corporation, intitulat Reinforcing Deterrence on NATO’s Eastern Flank, insula Gotland, situată între Suedia și Letonia, Lituania și Estonia ar putea deveni platforma de pe care să fie lansate atacuri împotriva forțelor rusești. Un as geostrategic în mâneca NATO.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4259 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult