Categorized | Internaţional

Rusia amenință voalat Suedia și Finlanda!

La fel ca în cazul Ucrainei, care, ca stat suveran, avea tot dreptul să decidă dacă vrea să intre în NATO și în UE, Rusia amenință Suedia și Finlanda pentru că și-au intensificat relațiile cu NATO.

Ceea ce se face că nu vede Rusia este faptul că Suedia și Finlanda s-au apropiat de NATO din cauza agresiunilor nenumărate din ultimii ani ale rușilor. Nordicii nu se mai simt în siguranță și, la fel ca țările baltice, România sau Bugaria, caută să se protejeze.

Conform Reuters, Rusia va reacționa dacă Suedia și Finlanda vor intensifica relațiile cu NATO, deoarece o astfel de expansiune a Alianței ar submina securitatea la nivel global, susține Serghei Shoigu, ministrul rus al Apărării.

În luna mai, a fost semnat un acord prin care cele două țări au primit dreptul de a participa la exercițiile militare ale Alianței și de a folosi sistemele NATO de comandă și control.

„În schimb, NATO a primit acces la spațiul aerian și la apele teritoriale din Suedia și Finlanda”

a menționat ministrul.

Dacă Suedia vede în NATO un aliat în cazul unui conflict cu Rusia, și pentru NATO, o colaborare cu Suedia ar însemna sporirea masivă a capacității de a apăra, în special țările baltice, într-un posibil conflict cu Rusia.

Conform unui studiu al RAND Corporation, intitulat Reinforcing Deterrence on NATO’s Eastern Flank, insula Gotland, situată între Suedia și Letonia, Lituania și Estonia ar putea deveni platforma de pe care să fie lansate atacuri împotriva forțelor rusești. Un as geostrategic în mâneca NATO.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4202 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult