Categorized | Cultură, Eveniment

Oradea, capitala filmului pentru aproape trei săptămâni!

Din 2 și până pe 26 august, iubitorii de filme și concerte vor avea parte de un răsfăț prelungit. 19 seri la rând, în Parcul Cetății vor fi proiectate nu mai puțin de 18 filme de lung metraj, producții de calitate, noi și premiate în toată lumea alături de concerte tematice şi animaţii pentru copii.

Intrarea în locația din Parcul Cetății Oradea (din strada Griviței) este liberă. Vor fi amenajate două ecrane de proiecţie, unul principal pe care vor fi proiectate filmele pentru adulţi şi un ecran pentru copii, aceştia având parte de filme de animaţie din toată lumea, care nu se văd la televizor.

Cu ocazia Centenarului, primul weekend al evenimentului va fi dedicat filmului românesc. Vor putea fi urmărite filmele: „Un pas în urma serafimilor” (2017), „Moartea domnului Lăzărescu” (2005), „Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu” (2010), „Reconstituirea” (1968).

„Și anul acesta vrem să surprindem cinefilii cu experiențe noi și adăugăm atmosferei magice de festival 3 concerte live, în fiecare sâmbătă, începând cu 11 august, unde ne vor (în)cânta Taraf de Caliu, Cvintetul Sagittarius și Danaga”

anunță organizatorii.

PROGRAMUL ÎL PUTEȚI CITI DÂND CLICK AICI

Proiecţiile vor avea loc în fiecare weekend, începând de joi până duminică.

Evenimentul este organizat de Asociația de promovare a turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) și Primăria Oradea, cu sprijinul Muzeului Orașului Oradea – Complex Cultural (Cetatea Oradea/ Oradea Fortress).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult