Categorized | Cultură

Artiști fotografi din Transcarpatia expun la Oradea. Lucrările pot fi admirate până pe 4 septembrie

Iubitorii de fotografie sunt invitați de miercuri, 08 august 2018, la ora 17:00, în sălile Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” din cadrul Muzeului Orașului Oradea, unde vor fi expuse creațiile artiștilor fotografi din Transcarpatia (UA). Lucrările vor fi diverse, de la peisaje, portrete, socio-fotografii și eseuri la fotografie experimentală, etnografie și reportaj.

Printre participanții la vernisaj s-au numărat și președintele Asociației Artiștilor Fotografi din Transcarpatia, Volodimir Norba. De asemenea, la eveniment a fost invitat să participe și Excelența Sa Oleksandr Bankov, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențial al Ucrainei în România.

Expoziția membrilor Asociației Artiștilor Fotografi din Trancarpatia, cu sediul în Ujhorod cuprinde 72 de fotografii de format standard cu diferite tematici, realizate de Serhiy Kanajlo, István Zemkó, Jaroslav Makar, Oleg Ilchin, Jaroslav Dulenko, Yurii Turiyanitsja, Lyuba Shtefan, Ivan Burkalo, Leonid Zakrevskyy, Vasyl Bodnar și Volodimir Norba.

Publicul vizitator va putea descoperi în sălile de expoziții mai multe genuri ale artei fotografice cum ar fi: peisaj, portrete, socio-fotografii, eseuri, experimentală, etnografie și de reportaj.

Asociația Artiștilor Fotografi din Trancarpatia cu sediul în Ujhorod are peste 30 de membrii, care participă cu regularitate la diferite Saloane Naționale și Internaționale de Artă Fotografică. în anul 2014 a devenit Organizația parteneră numărul 21 al Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.

În baza bunelor relații de parteneriat mai multe expoziții de artă fotografică organizate de Asociația Internațională cu sediul în Oradea au fost vernisaje în Cetatea Medievală Ujhorod, precum și în diferite galerii din Transcarpatia. De asemenea, mai mulți artiști fotografi din Oradea:  Ovi D. Pop și Ștefan Tóth au participat în juriile unor saloane internaționale organizate de Asociația Artiștilor Fotografi din Trancarpatia.

Lucrările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar artistul fotograf expozant de către Ștefan Tóth, președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, curatorul expoziției. Momentele muzicale au fost oferite de către artistiștii formației „Duo Varadiensis”: Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă). Expoziția membrilor Asociației Artiștilor Fotografi din Transcarpatia este la dispoziția publicului până pe 4 septembrie, de marți până joi, între orele 10:00 – 18:00.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult