Categorized | Cultură

Artiști fotografi din Transcarpatia expun la Oradea. Lucrările pot fi admirate până pe 4 septembrie

Iubitorii de fotografie sunt invitați de miercuri, 08 august 2018, la ora 17:00, în sălile Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” din cadrul Muzeului Orașului Oradea, unde vor fi expuse creațiile artiștilor fotografi din Transcarpatia (UA). Lucrările vor fi diverse, de la peisaje, portrete, socio-fotografii și eseuri la fotografie experimentală, etnografie și reportaj.

Printre participanții la vernisaj s-au numărat și președintele Asociației Artiștilor Fotografi din Transcarpatia, Volodimir Norba. De asemenea, la eveniment a fost invitat să participe și Excelența Sa Oleksandr Bankov, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențial al Ucrainei în România.

Expoziția membrilor Asociației Artiștilor Fotografi din Trancarpatia, cu sediul în Ujhorod cuprinde 72 de fotografii de format standard cu diferite tematici, realizate de Serhiy Kanajlo, István Zemkó, Jaroslav Makar, Oleg Ilchin, Jaroslav Dulenko, Yurii Turiyanitsja, Lyuba Shtefan, Ivan Burkalo, Leonid Zakrevskyy, Vasyl Bodnar și Volodimir Norba.

Publicul vizitator va putea descoperi în sălile de expoziții mai multe genuri ale artei fotografice cum ar fi: peisaj, portrete, socio-fotografii, eseuri, experimentală, etnografie și de reportaj.

Asociația Artiștilor Fotografi din Trancarpatia cu sediul în Ujhorod are peste 30 de membrii, care participă cu regularitate la diferite Saloane Naționale și Internaționale de Artă Fotografică. în anul 2014 a devenit Organizația parteneră numărul 21 al Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.

În baza bunelor relații de parteneriat mai multe expoziții de artă fotografică organizate de Asociația Internațională cu sediul în Oradea au fost vernisaje în Cetatea Medievală Ujhorod, precum și în diferite galerii din Transcarpatia. De asemenea, mai mulți artiști fotografi din Oradea:  Ovi D. Pop și Ștefan Tóth au participat în juriile unor saloane internaționale organizate de Asociația Artiștilor Fotografi din Trancarpatia.

Lucrările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar artistul fotograf expozant de către Ștefan Tóth, președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, curatorul expoziției. Momentele muzicale au fost oferite de către artistiștii formației „Duo Varadiensis”: Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă). Expoziția membrilor Asociației Artiștilor Fotografi din Transcarpatia este la dispoziția publicului până pe 4 septembrie, de marți până joi, între orele 10:00 – 18:00.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4202 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult