Categorized | Cultură

Artiști fotografi din Transcarpatia expun la Oradea. Lucrările pot fi admirate până pe 4 septembrie

Iubitorii de fotografie sunt invitați de miercuri, 08 august 2018, la ora 17:00, în sălile Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” din cadrul Muzeului Orașului Oradea, unde vor fi expuse creațiile artiștilor fotografi din Transcarpatia (UA). Lucrările vor fi diverse, de la peisaje, portrete, socio-fotografii și eseuri la fotografie experimentală, etnografie și reportaj.

Printre participanții la vernisaj s-au numărat și președintele Asociației Artiștilor Fotografi din Transcarpatia, Volodimir Norba. De asemenea, la eveniment a fost invitat să participe și Excelența Sa Oleksandr Bankov, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențial al Ucrainei în România.

Expoziția membrilor Asociației Artiștilor Fotografi din Trancarpatia, cu sediul în Ujhorod cuprinde 72 de fotografii de format standard cu diferite tematici, realizate de Serhiy Kanajlo, István Zemkó, Jaroslav Makar, Oleg Ilchin, Jaroslav Dulenko, Yurii Turiyanitsja, Lyuba Shtefan, Ivan Burkalo, Leonid Zakrevskyy, Vasyl Bodnar și Volodimir Norba.

Publicul vizitator va putea descoperi în sălile de expoziții mai multe genuri ale artei fotografice cum ar fi: peisaj, portrete, socio-fotografii, eseuri, experimentală, etnografie și de reportaj.

Asociația Artiștilor Fotografi din Trancarpatia cu sediul în Ujhorod are peste 30 de membrii, care participă cu regularitate la diferite Saloane Naționale și Internaționale de Artă Fotografică. în anul 2014 a devenit Organizația parteneră numărul 21 al Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.

În baza bunelor relații de parteneriat mai multe expoziții de artă fotografică organizate de Asociația Internațională cu sediul în Oradea au fost vernisaje în Cetatea Medievală Ujhorod, precum și în diferite galerii din Transcarpatia. De asemenea, mai mulți artiști fotografi din Oradea:  Ovi D. Pop și Ștefan Tóth au participat în juriile unor saloane internaționale organizate de Asociația Artiștilor Fotografi din Trancarpatia.

Lucrările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar artistul fotograf expozant de către Ștefan Tóth, președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, curatorul expoziției. Momentele muzicale au fost oferite de către artistiștii formației „Duo Varadiensis”: Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă). Expoziția membrilor Asociației Artiștilor Fotografi din Transcarpatia este la dispoziția publicului până pe 4 septembrie, de marți până joi, între orele 10:00 – 18:00.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult