Categorized | Cultură

Artiști fotografi din Transcarpatia expun la Oradea. Lucrările pot fi admirate până pe 4 septembrie

Iubitorii de fotografie sunt invitați de miercuri, 08 august 2018, la ora 17:00, în sălile Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” din cadrul Muzeului Orașului Oradea, unde vor fi expuse creațiile artiștilor fotografi din Transcarpatia (UA). Lucrările vor fi diverse, de la peisaje, portrete, socio-fotografii și eseuri la fotografie experimentală, etnografie și reportaj.

Printre participanții la vernisaj s-au numărat și președintele Asociației Artiștilor Fotografi din Transcarpatia, Volodimir Norba. De asemenea, la eveniment a fost invitat să participe și Excelența Sa Oleksandr Bankov, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențial al Ucrainei în România.

Expoziția membrilor Asociației Artiștilor Fotografi din Trancarpatia, cu sediul în Ujhorod cuprinde 72 de fotografii de format standard cu diferite tematici, realizate de Serhiy Kanajlo, István Zemkó, Jaroslav Makar, Oleg Ilchin, Jaroslav Dulenko, Yurii Turiyanitsja, Lyuba Shtefan, Ivan Burkalo, Leonid Zakrevskyy, Vasyl Bodnar și Volodimir Norba.

Publicul vizitator va putea descoperi în sălile de expoziții mai multe genuri ale artei fotografice cum ar fi: peisaj, portrete, socio-fotografii, eseuri, experimentală, etnografie și de reportaj.

Asociația Artiștilor Fotografi din Trancarpatia cu sediul în Ujhorod are peste 30 de membrii, care participă cu regularitate la diferite Saloane Naționale și Internaționale de Artă Fotografică. în anul 2014 a devenit Organizația parteneră numărul 21 al Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.

În baza bunelor relații de parteneriat mai multe expoziții de artă fotografică organizate de Asociația Internațională cu sediul în Oradea au fost vernisaje în Cetatea Medievală Ujhorod, precum și în diferite galerii din Transcarpatia. De asemenea, mai mulți artiști fotografi din Oradea:  Ovi D. Pop și Ștefan Tóth au participat în juriile unor saloane internaționale organizate de Asociația Artiștilor Fotografi din Trancarpatia.

Lucrările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar artistul fotograf expozant de către Ștefan Tóth, președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, curatorul expoziției. Momentele muzicale au fost oferite de către artistiștii formației „Duo Varadiensis”: Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă). Expoziția membrilor Asociației Artiștilor Fotografi din Transcarpatia este la dispoziția publicului până pe 4 septembrie, de marți până joi, între orele 10:00 – 18:00.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4286 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult