Categorized | Internaţional

Comisar european, despre modificările legilor justiției: reconsiderați-le!

Vera Jourova, comisarul european pentru Justiţie, îndemână Guvernul României să reconsidere recentele modificări ale legislației din domeniul judiciar după ce acestea au provocat ample proteste în țară.

Legislația amenință independenţa judecătorilor, limitează autoritatea procurorilor şi subminează încrederea cetăţenilor în sistemul judiciar, a afirmat Jourova într-un interviu publicat în ediția de luni a cotidianului Die Welt.

Comisarul european a adăugat că ar fi „util” ca Guvernul României să refacă aceste planuri.

Potrivit agenției Dpa, coaliția guvernamentală a adoptat o serie de legi care limitează puterea DNA și au demis-o pe procurorul șef al acestei instituții, Laura Codruța Kovesi.

Kovesi și DNA joacă un rol cheie recunoscut internațional în privința combaterii corupției din România.

Schimbările făcute de coaliția guvernamentală au provocat ample proteste, iar organizatorii acestor acțiuni susţin că legile sunt făcute pentru a servi intereselor politicienilor corupţi.

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult