Categorized | Eveniment

Weekend cu bunătăți. O nouă ediție Sărbătoarea Recoltei! (PROGRAM)

Și în acest weekend orădenii vor avea ce face. Ediția 2018 a Sărbătorii Recoltei propune trei zile dedicate belșugului toamnei, tradițiilor și obiceiurilor, dar și concerte cu artiști în vogă și un spectacol folcloric In Memoriam Florica Duma.

Producători autohtoni îi așteaptă pe vizitatori cu recolta din acest an, cu produse care mai de care mai gustoase și mai apetisante. De la fructe și legume, până la tradiționala zacuscă sau preparate din miere de albine. De vineri până duminică, între orele 11.00 și 20.00, fiecare producător participant va încerca să prezinte vizitatorilor valoarea produselor agroalimentare și tradiționale din zonă.

Mai mult, în toate cele 3 zile de eveniment vor fi concerte LIVE la scena mare din Cetate. Vineri, de la ora 20.00, pe scenă vor urca membrii trupei Ad Libitum Voices, unul dintre primele grupuri vocale din România ce adoptă stilul pop opera. Sâmbătă va urma Lidia Buble, una dintre cele mai în vogă soliste din România, care va urca pe scenă tot de la ora 20.00.

Ziua de duminică va fi una specială, care se va încheia în ton festiv cu un spectacol folcloric In Memoriam Florica Duma. Începând cu ora 19:00, pe scena din Cetate vor urca Grigore Leșe, Laura Lavric, Angela Buciu, Stana Stepănescu, Corina Szatmari, Otilia Haragoș, Felicia Costin, Cornelia Covaciu și Luminița Tomuța, acompaniați de Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist Crișana.

Cu mic și mare

Programul cuprinde și workshop-uri tematice. Scopul acestora este de a identifica posibilități de colaborare între producătorii agroalimentari locali și unități din industria ospitalității (restaurante, unități de alimentație publică), precum și cel de a susține comercializarea fructelor în regiunea Crișana.

Astfel, workshop-ul „Oportunități privind colaborarea dintre producătorii agroalimentari locali și industria ospitalității: prezent și perspective”, va avea lorc vineri, de la ora 18:00 în corpul I al Cetății Oradea, la etajul 1, iar workshop-ul „Livezi superintensive și arbuști fructiferi: oportunități pentru finanțarea și valorificarea fructelor”, va avea loc sâmbătă, 22 septembrie, în Corpul I, la etajul 1, începând cu ora 10:00. Locurile la aceste workshop-uri sunt limitate, fiind necesară o înscriere prealabilă.

Cei mici vor avea și ei parte de distracție pe parcursul celor 3 zile. Aceștia se vor putea bucura de tobogane și trambuline, și se vor distra construind un coș  de fructe virtual.

PROGRAM:

Vineri, 21 septembrie, 10.00-20.00 Atracții pentru copii; 11.00-20.00 Târg de produse agroalimentare; 17.00 Vernisajul expoziției personale de picture naivă, Artist plastic Mihai Dascălu (Corp B, etaj 1, Sala 12); 18:00 Workshop „Oportunități privind colaborarea dintre producătorii agroalimentari locali și industria ospitalității: prezent și perspective” (Corp I, etaj 1); 20:00 Concert Ad Libitum Voices;

Sâmbătă, 22 septembrie, 10.00-20.00 Atracții pentru copii; 11.00-20.00 Târg de produse agroalimentare; 10.00 Workshop „Oportunități privind colaborarea dintre producătorii agroalimentari locali și industria ospitalității: prezent și perspective” (Corp I, etaj 1); 20.00 Concert Lidia Buble;

Duminică, 23 septembrie, 10.00-20.00 Atracții pentru copii; 11.00-20.00 Târg de produse agroalimentare; 15.00 Premierea Fermierilor; 19.00 Spectacol folcloric In Memoriam Florica Duma, alături de Laura Lavric, Angela Buciu, Grigore Leșe, Stana Stepânescu, Corina Szatmari, Otilia Haragoș, Felicia Costin, Cornelia Covaciu și Luminița Tomuța, acompaniați de Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist Crișana.

Evenimentul este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Primăriei Oradea, al Asociației pentru cercetarea și promovarea produselor agroalimentare Crișana (ACPPA Crișana) și al Muzeului orașului Oradea – complex cultural (Cetatea Oradea).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4270 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult