Categorized | Eveniment

Weekend cu bunătăți. O nouă ediție Sărbătoarea Recoltei! (PROGRAM)

Și în acest weekend orădenii vor avea ce face. Ediția 2018 a Sărbătorii Recoltei propune trei zile dedicate belșugului toamnei, tradițiilor și obiceiurilor, dar și concerte cu artiști în vogă și un spectacol folcloric In Memoriam Florica Duma.

Producători autohtoni îi așteaptă pe vizitatori cu recolta din acest an, cu produse care mai de care mai gustoase și mai apetisante. De la fructe și legume, până la tradiționala zacuscă sau preparate din miere de albine. De vineri până duminică, între orele 11.00 și 20.00, fiecare producător participant va încerca să prezinte vizitatorilor valoarea produselor agroalimentare și tradiționale din zonă.

Mai mult, în toate cele 3 zile de eveniment vor fi concerte LIVE la scena mare din Cetate. Vineri, de la ora 20.00, pe scenă vor urca membrii trupei Ad Libitum Voices, unul dintre primele grupuri vocale din România ce adoptă stilul pop opera. Sâmbătă va urma Lidia Buble, una dintre cele mai în vogă soliste din România, care va urca pe scenă tot de la ora 20.00.

Ziua de duminică va fi una specială, care se va încheia în ton festiv cu un spectacol folcloric In Memoriam Florica Duma. Începând cu ora 19:00, pe scena din Cetate vor urca Grigore Leșe, Laura Lavric, Angela Buciu, Stana Stepănescu, Corina Szatmari, Otilia Haragoș, Felicia Costin, Cornelia Covaciu și Luminița Tomuța, acompaniați de Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist Crișana.

Cu mic și mare

Programul cuprinde și workshop-uri tematice. Scopul acestora este de a identifica posibilități de colaborare între producătorii agroalimentari locali și unități din industria ospitalității (restaurante, unități de alimentație publică), precum și cel de a susține comercializarea fructelor în regiunea Crișana.

Astfel, workshop-ul „Oportunități privind colaborarea dintre producătorii agroalimentari locali și industria ospitalității: prezent și perspective”, va avea lorc vineri, de la ora 18:00 în corpul I al Cetății Oradea, la etajul 1, iar workshop-ul „Livezi superintensive și arbuști fructiferi: oportunități pentru finanțarea și valorificarea fructelor”, va avea loc sâmbătă, 22 septembrie, în Corpul I, la etajul 1, începând cu ora 10:00. Locurile la aceste workshop-uri sunt limitate, fiind necesară o înscriere prealabilă.

Cei mici vor avea și ei parte de distracție pe parcursul celor 3 zile. Aceștia se vor putea bucura de tobogane și trambuline, și se vor distra construind un coș  de fructe virtual.

PROGRAM:

Vineri, 21 septembrie, 10.00-20.00 Atracții pentru copii; 11.00-20.00 Târg de produse agroalimentare; 17.00 Vernisajul expoziției personale de picture naivă, Artist plastic Mihai Dascălu (Corp B, etaj 1, Sala 12); 18:00 Workshop „Oportunități privind colaborarea dintre producătorii agroalimentari locali și industria ospitalității: prezent și perspective” (Corp I, etaj 1); 20:00 Concert Ad Libitum Voices;

Sâmbătă, 22 septembrie, 10.00-20.00 Atracții pentru copii; 11.00-20.00 Târg de produse agroalimentare; 10.00 Workshop „Oportunități privind colaborarea dintre producătorii agroalimentari locali și industria ospitalității: prezent și perspective” (Corp I, etaj 1); 20.00 Concert Lidia Buble;

Duminică, 23 septembrie, 10.00-20.00 Atracții pentru copii; 11.00-20.00 Târg de produse agroalimentare; 15.00 Premierea Fermierilor; 19.00 Spectacol folcloric In Memoriam Florica Duma, alături de Laura Lavric, Angela Buciu, Grigore Leșe, Stana Stepânescu, Corina Szatmari, Otilia Haragoș, Felicia Costin, Cornelia Covaciu și Luminița Tomuța, acompaniați de Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist Crișana.

Evenimentul este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Primăriei Oradea, al Asociației pentru cercetarea și promovarea produselor agroalimentare Crișana (ACPPA Crișana) și al Muzeului orașului Oradea – complex cultural (Cetatea Oradea).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult