Categorized | Cultură

Oana Lianu, concert de jazz-café la Toronto!

Artista Oana Lianu a cântat pentru prima dată, într-un concert inedit de jazz-café, la Toronto, la invitația Asociației culturale Tradicious. Luni, naista va deschide festivitatea de început de an universitar, care se va desfășura în sala mare a Teatrului Regina Maria.

Ultima lună de vară a debutat cu o premieră, un concert susținut în Canada, la Toronto, de către Oana Lianu, conferențiar la Facultatea de Arte, Departamentul Muzică, al Universității din Oradea. Alături de naistă au urcat pe scenă și fiul și soțul, Petrică Popa. Concertul care s-a desfășurat la Bathurst Centre for culture s-a bucurat de un mare succes.

Pe 1 octombrie, cu ocazia festivității de deschidere a anului universitar care va avea loc la Teatrul Regina Maria din Oradea, artista va susține un spectacol, cu participarea mai multor cadre universitare și a unora din foștii și actualii studenți de la diferite facultăți.

„Voi deschide chiar eu spectacolul cu celebra Thunder and Lightning Polka de Johann Strauss fiul, interpretată la nai, în primă audiție absolută, iar al doilea moment va fi unul de ethno-jazz”

susține Oana Lianu.

Pe 6 octombrie, Oana va susține un recital la finalul conferinței știintifice „Simbioza educator-manager în contextul paradigmelor educaționale educative”, organizată de Universitatea din Oradea în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, eveniment care se va desfășura în Aula Magna a instituției.

Fiul artistei, Ion Lianu Popa, va fi răsplătit, pe 19 octombrie, de clubul Kiwanis Art, pentru rezultatele excepționale obținute în anul școlar precedent, fiind, la 12 ani, olimpic național la clarinet – muzică clasică. Copilul a mai obținut alte două premii, I și II, la două din festivalurile naționale de interpretare muzică ușoară – voce, respectiv două Premii I acordate pentru Proiectul educațional internațional „Zâmbet de copil” și pentru Proiectul Național Promovarea imaginii școlii.

În luna noiembrie, va avea loc la Oradea, Conferința Națională a clubului Lions, la care artista a fost invitată să susțină un recital și, de asemenea, la Tg. Jiu, va participa la Festivalul Național de Folclor Maria Lătărețu, în calitate de membru al juriului și artist în recital. Fiind Centenarul Marii Uniri, naista va avea mai multe concerte, la Oradea, Alba Iulia și Iași.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult