Categorized | Cultură

Oana Lianu, concert de jazz-café la Toronto!

Artista Oana Lianu a cântat pentru prima dată, într-un concert inedit de jazz-café, la Toronto, la invitația Asociației culturale Tradicious. Luni, naista va deschide festivitatea de început de an universitar, care se va desfășura în sala mare a Teatrului Regina Maria.

Ultima lună de vară a debutat cu o premieră, un concert susținut în Canada, la Toronto, de către Oana Lianu, conferențiar la Facultatea de Arte, Departamentul Muzică, al Universității din Oradea. Alături de naistă au urcat pe scenă și fiul și soțul, Petrică Popa. Concertul care s-a desfășurat la Bathurst Centre for culture s-a bucurat de un mare succes.

Pe 1 octombrie, cu ocazia festivității de deschidere a anului universitar care va avea loc la Teatrul Regina Maria din Oradea, artista va susține un spectacol, cu participarea mai multor cadre universitare și a unora din foștii și actualii studenți de la diferite facultăți.

„Voi deschide chiar eu spectacolul cu celebra Thunder and Lightning Polka de Johann Strauss fiul, interpretată la nai, în primă audiție absolută, iar al doilea moment va fi unul de ethno-jazz”

susține Oana Lianu.

Pe 6 octombrie, Oana va susține un recital la finalul conferinței știintifice „Simbioza educator-manager în contextul paradigmelor educaționale educative”, organizată de Universitatea din Oradea în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, eveniment care se va desfășura în Aula Magna a instituției.

Fiul artistei, Ion Lianu Popa, va fi răsplătit, pe 19 octombrie, de clubul Kiwanis Art, pentru rezultatele excepționale obținute în anul școlar precedent, fiind, la 12 ani, olimpic național la clarinet – muzică clasică. Copilul a mai obținut alte două premii, I și II, la două din festivalurile naționale de interpretare muzică ușoară – voce, respectiv două Premii I acordate pentru Proiectul educațional internațional „Zâmbet de copil” și pentru Proiectul Național Promovarea imaginii școlii.

În luna noiembrie, va avea loc la Oradea, Conferința Națională a clubului Lions, la care artista a fost invitată să susțină un recital și, de asemenea, la Tg. Jiu, va participa la Festivalul Național de Folclor Maria Lătărețu, în calitate de membru al juriului și artist în recital. Fiind Centenarul Marii Uniri, naista va avea mai multe concerte, la Oradea, Alba Iulia și Iași.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4269 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult