Categorized | Internaţional

Dăncilă și Dragnea de râsul Europei, într-o emisiune pe Arte (VIDEO)!

Ce vedem peste tot în România se vede și se înțelege și la nivel European. Premierul Viorica Dăncilă și liderul PSD Liviu Dragnea „colombina” și „bufonul” au fost subiectele emisiunii de satiră „28Minutes” difuzată de postul TV francez Arte.

Realizatorul emisiunii, Thibaut Nolte, face de obicei, cu umor și ironie acidă, portretul unei personalități „rele” sau „bune”, iar, săptămâna trecută, a venit rândul premierului României. Despre acesta jurnalistul se întreabă dacă ar trebui să i se pună cătușe, în timpul emisiunii făcând și gestul mâinilor încătușate.

Nolte a vorbit despre faptul că Dăncilă vrea să pună capăt independenței justiției și luptei anticorupție și a făcut un scurt istoric al parcursului politic al acesteia, de la un „consilier municipal insignifiant” care nu vorbește engleza la eurodeputat și apoi premier, ascensiune care i-a fost facilitată de „fidelitatea” față de Liviu Dragnea.

Jurnalistul a spus că aceasta a fost impusă președintelui statului ca premier de „puternicul șef al social democraților, condamnat, la rândul lui, în 2015 pentru fraudă electorală”, întrebându-se dacă Dăncilă nu este un „fals” Dragnea.

Prezentarea lui Dăncilă este presărată de filmulețe satirice, în care apare susținând un discurs, în care repetă replicile pe care i le spune Dragnea.

„Sunt furioasă că țara mea este sub monitorizare. Sunt tratat ca un hoț. Sunt un tip cinstit. Dacă aș fi un mincinos, mi s-ar încreți mustața”

sunt replici pe care le repetă premierul.

Jurnalistul francez mai spune că „micile manevre ale Vioricăi și ale guvernului ei” au fost criticate de magistrați, de manifestanți în stradă, de Comisia Europeană și de Departamentul de stat american.

„O colombină în slujba bufonilor. Tragedia dell’arte”

încheie acesta prezentarea făcută premierului României.

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult