Categorized | Internaţional

Dăncilă și Dragnea de râsul Europei, într-o emisiune pe Arte (VIDEO)!

Ce vedem peste tot în România se vede și se înțelege și la nivel European. Premierul Viorica Dăncilă și liderul PSD Liviu Dragnea „colombina” și „bufonul” au fost subiectele emisiunii de satiră „28Minutes” difuzată de postul TV francez Arte.

Realizatorul emisiunii, Thibaut Nolte, face de obicei, cu umor și ironie acidă, portretul unei personalități „rele” sau „bune”, iar, săptămâna trecută, a venit rândul premierului României. Despre acesta jurnalistul se întreabă dacă ar trebui să i se pună cătușe, în timpul emisiunii făcând și gestul mâinilor încătușate.

Nolte a vorbit despre faptul că Dăncilă vrea să pună capăt independenței justiției și luptei anticorupție și a făcut un scurt istoric al parcursului politic al acesteia, de la un „consilier municipal insignifiant” care nu vorbește engleza la eurodeputat și apoi premier, ascensiune care i-a fost facilitată de „fidelitatea” față de Liviu Dragnea.

Jurnalistul a spus că aceasta a fost impusă președintelui statului ca premier de „puternicul șef al social democraților, condamnat, la rândul lui, în 2015 pentru fraudă electorală”, întrebându-se dacă Dăncilă nu este un „fals” Dragnea.

Prezentarea lui Dăncilă este presărată de filmulețe satirice, în care apare susținând un discurs, în care repetă replicile pe care i le spune Dragnea.

„Sunt furioasă că țara mea este sub monitorizare. Sunt tratat ca un hoț. Sunt un tip cinstit. Dacă aș fi un mincinos, mi s-ar încreți mustața”

sunt replici pe care le repetă premierul.

Jurnalistul francez mai spune că „micile manevre ale Vioricăi și ale guvernului ei” au fost criticate de magistrați, de manifestanți în stradă, de Comisia Europeană și de Departamentul de stat american.

„O colombină în slujba bufonilor. Tragedia dell’arte”

încheie acesta prezentarea făcută premierului României.

This post was written by:

- who has written 4286 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult