Categorized | Internaţional

Dăncilă și Dragnea de râsul Europei, într-o emisiune pe Arte (VIDEO)!

Ce vedem peste tot în România se vede și se înțelege și la nivel European. Premierul Viorica Dăncilă și liderul PSD Liviu Dragnea „colombina” și „bufonul” au fost subiectele emisiunii de satiră „28Minutes” difuzată de postul TV francez Arte.

Realizatorul emisiunii, Thibaut Nolte, face de obicei, cu umor și ironie acidă, portretul unei personalități „rele” sau „bune”, iar, săptămâna trecută, a venit rândul premierului României. Despre acesta jurnalistul se întreabă dacă ar trebui să i se pună cătușe, în timpul emisiunii făcând și gestul mâinilor încătușate.

Nolte a vorbit despre faptul că Dăncilă vrea să pună capăt independenței justiției și luptei anticorupție și a făcut un scurt istoric al parcursului politic al acesteia, de la un „consilier municipal insignifiant” care nu vorbește engleza la eurodeputat și apoi premier, ascensiune care i-a fost facilitată de „fidelitatea” față de Liviu Dragnea.

Jurnalistul a spus că aceasta a fost impusă președintelui statului ca premier de „puternicul șef al social democraților, condamnat, la rândul lui, în 2015 pentru fraudă electorală”, întrebându-se dacă Dăncilă nu este un „fals” Dragnea.

Prezentarea lui Dăncilă este presărată de filmulețe satirice, în care apare susținând un discurs, în care repetă replicile pe care i le spune Dragnea.

„Sunt furioasă că țara mea este sub monitorizare. Sunt tratat ca un hoț. Sunt un tip cinstit. Dacă aș fi un mincinos, mi s-ar încreți mustața”

sunt replici pe care le repetă premierul.

Jurnalistul francez mai spune că „micile manevre ale Vioricăi și ale guvernului ei” au fost criticate de magistrați, de manifestanți în stradă, de Comisia Europeană și de Departamentul de stat american.

„O colombină în slujba bufonilor. Tragedia dell’arte”

încheie acesta prezentarea făcută premierului României.

This post was written by:

- who has written 4384 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult