Categorized | Internaţional

Dăncilă și Dragnea de râsul Europei, într-o emisiune pe Arte (VIDEO)!

Ce vedem peste tot în România se vede și se înțelege și la nivel European. Premierul Viorica Dăncilă și liderul PSD Liviu Dragnea „colombina” și „bufonul” au fost subiectele emisiunii de satiră „28Minutes” difuzată de postul TV francez Arte.

Realizatorul emisiunii, Thibaut Nolte, face de obicei, cu umor și ironie acidă, portretul unei personalități „rele” sau „bune”, iar, săptămâna trecută, a venit rândul premierului României. Despre acesta jurnalistul se întreabă dacă ar trebui să i se pună cătușe, în timpul emisiunii făcând și gestul mâinilor încătușate.

Nolte a vorbit despre faptul că Dăncilă vrea să pună capăt independenței justiției și luptei anticorupție și a făcut un scurt istoric al parcursului politic al acesteia, de la un „consilier municipal insignifiant” care nu vorbește engleza la eurodeputat și apoi premier, ascensiune care i-a fost facilitată de „fidelitatea” față de Liviu Dragnea.

Jurnalistul a spus că aceasta a fost impusă președintelui statului ca premier de „puternicul șef al social democraților, condamnat, la rândul lui, în 2015 pentru fraudă electorală”, întrebându-se dacă Dăncilă nu este un „fals” Dragnea.

Prezentarea lui Dăncilă este presărată de filmulețe satirice, în care apare susținând un discurs, în care repetă replicile pe care i le spune Dragnea.

„Sunt furioasă că țara mea este sub monitorizare. Sunt tratat ca un hoț. Sunt un tip cinstit. Dacă aș fi un mincinos, mi s-ar încreți mustața”

sunt replici pe care le repetă premierul.

Jurnalistul francez mai spune că „micile manevre ale Vioricăi și ale guvernului ei” au fost criticate de magistrați, de manifestanți în stradă, de Comisia Europeană și de Departamentul de stat american.

„O colombină în slujba bufonilor. Tragedia dell’arte”

încheie acesta prezentarea făcută premierului României.

This post was written by:

- who has written 4261 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult