Categorized | Eveniment

Posticum Autumn Jazz Special

Iubitorii jazzului sunt așteptați vineri, 9 noiembrie, la Posticum la un concert inedit al Gyárfás Premecz Organ Trio. Evenimentul va începe la ora 19.30, prețul biletului fiind de 20 de lei.

Banii obținuți din prețul biletelor vor fi folosiți pentru sprijinirea programului Restaurant Egalitas și activităților tinerilor de la Asociația Down Oradea.

Trioul este format din Gyárfás István- chitară, Premecz Mátyás – organ Hammond, Jeszenszky Görgy – tobă.

„Cele zece teme ale operei muzicale se interconectează într-o manieră organică, menținând în centru cele două instrumente marcante.

Chitara și organul Hammond se complementează excelent, se află într-o armonie generală, conversează domol, ca mai apoi ocazional să intre chiar în controversă, să se întreacă, astfel controlul fiind preluat câteodată de unul sau celălalt.

Dar, până la urmă se reîntorc la punctul inițial, unde domnește armonia dintre ele. În tot acest timp swingul pulsează în fundal, ca un fluviu cu curgere lentă, dar ireversibilă, această tonalitate conferind un aer cu totul special materialului muzical, și o valoare artistică CD-ului”

susține István Gyárfás.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4338 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult