Categorized | Eveniment

Posticum Autumn Jazz Special

Iubitorii jazzului sunt așteptați vineri, 9 noiembrie, la Posticum la un concert inedit al Gyárfás Premecz Organ Trio. Evenimentul va începe la ora 19.30, prețul biletului fiind de 20 de lei.

Banii obținuți din prețul biletelor vor fi folosiți pentru sprijinirea programului Restaurant Egalitas și activităților tinerilor de la Asociația Down Oradea.

Trioul este format din Gyárfás István- chitară, Premecz Mátyás – organ Hammond, Jeszenszky Görgy – tobă.

„Cele zece teme ale operei muzicale se interconectează într-o manieră organică, menținând în centru cele două instrumente marcante.

Chitara și organul Hammond se complementează excelent, se află într-o armonie generală, conversează domol, ca mai apoi ocazional să intre chiar în controversă, să se întreacă, astfel controlul fiind preluat câteodată de unul sau celălalt.

Dar, până la urmă se reîntorc la punctul inițial, unde domnește armonia dintre ele. În tot acest timp swingul pulsează în fundal, ca un fluviu cu curgere lentă, dar ireversibilă, această tonalitate conferind un aer cu totul special materialului muzical, și o valoare artistică CD-ului”

susține István Gyárfás.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4260 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult