Categorized | Eveniment

Posticum Autumn Jazz Special

Iubitorii jazzului sunt așteptați vineri, 9 noiembrie, la Posticum la un concert inedit al Gyárfás Premecz Organ Trio. Evenimentul va începe la ora 19.30, prețul biletului fiind de 20 de lei.

Banii obținuți din prețul biletelor vor fi folosiți pentru sprijinirea programului Restaurant Egalitas și activităților tinerilor de la Asociația Down Oradea.

Trioul este format din Gyárfás István- chitară, Premecz Mátyás – organ Hammond, Jeszenszky Görgy – tobă.

„Cele zece teme ale operei muzicale se interconectează într-o manieră organică, menținând în centru cele două instrumente marcante.

Chitara și organul Hammond se complementează excelent, se află într-o armonie generală, conversează domol, ca mai apoi ocazional să intre chiar în controversă, să se întreacă, astfel controlul fiind preluat câteodată de unul sau celălalt.

Dar, până la urmă se reîntorc la punctul inițial, unde domnește armonia dintre ele. În tot acest timp swingul pulsează în fundal, ca un fluviu cu curgere lentă, dar ireversibilă, această tonalitate conferind un aer cu totul special materialului muzical, și o valoare artistică CD-ului”

susține István Gyárfás.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult