Categorized | Cultură

Expoziție inedită în Cetatea Oradea – „Frumusețea curajului”

Fotograful Remus Toderici îi invită pe toți iubitorii de artă, vineri, 16 noiembrie, de la ora 16.00, la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, Corp B, etaj II, la vernisajul expoziției „Frumusețea curajului”.

Expoziția este rezultatul a cinci luni de identificare și fotografiere a persoanelor diagnosticate cu cancer aflate în timpul tratamentului chimioterapeutic.

Proiectul şi-a propus, în primul rând, să readucă încredere în puterile lor doamnelor diagnosticate cu cancer și să le facă să se simtă frumoase în acest moment dificil al vieții lor. Aceste ședințe foto, au venit să ilustreze frumusețea fiecăreia dintre ele.

În al doilea rând, a urmărit să motiveze și alți pacienți oncologici și să le demonsteze că pot fi frumoși și optimiști, deoarece starea psihică are un factor determinant în lupta cu boala.

„Nu în ultimul rând, vrem să educăm societatea civică să nu le privească cu milă sau respingere deoarece această etapă e trecătoare”

susțin organizatorii.

Parteneri în proiect: Asociţia Luptătorii Pentru Viaţă; Muzeul Oraşului Oradea – Complex Cultural, Larisa Bejan (make-up) și DeFoto.

Proiectul este finanțat de către Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Bihor.

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult