Categorized | Cultură

Expoziție inedită în Cetatea Oradea – „Frumusețea curajului”

Fotograful Remus Toderici îi invită pe toți iubitorii de artă, vineri, 16 noiembrie, de la ora 16.00, la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, Corp B, etaj II, la vernisajul expoziției „Frumusețea curajului”.

Expoziția este rezultatul a cinci luni de identificare și fotografiere a persoanelor diagnosticate cu cancer aflate în timpul tratamentului chimioterapeutic.

Proiectul şi-a propus, în primul rând, să readucă încredere în puterile lor doamnelor diagnosticate cu cancer și să le facă să se simtă frumoase în acest moment dificil al vieții lor. Aceste ședințe foto, au venit să ilustreze frumusețea fiecăreia dintre ele.

În al doilea rând, a urmărit să motiveze și alți pacienți oncologici și să le demonsteze că pot fi frumoși și optimiști, deoarece starea psihică are un factor determinant în lupta cu boala.

„Nu în ultimul rând, vrem să educăm societatea civică să nu le privească cu milă sau respingere deoarece această etapă e trecătoare”

susțin organizatorii.

Parteneri în proiect: Asociţia Luptătorii Pentru Viaţă; Muzeul Oraşului Oradea – Complex Cultural, Larisa Bejan (make-up) și DeFoto.

Proiectul este finanțat de către Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Bihor.

This post was written by:

- who has written 4337 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult