Categorized | Politică

Nici măcar cei care au votat PSD nu vor corupți scăpați de pușcărie!

Nicio fractură în societate pe temele justiției. 9 din 10 români nu sunt de acord cu amnistia și grațierea în cazul faptelor de corupție. La fel gândesc și 87% dintre votanții PSD-ALDE.

91% dintre români se opun amnistiei și grațierii în cazul faptelor de corupție, arată un sondaj ISSPOL realizat la solicitarea Geeks for Democracy, în perioada 4-11 decembrie, și dat publicității miercuri, 12 decembrie.

Rezultatele sondajului arată că nu există nicio diviziune în societate pe temele fierbinți ale justiției. În jur de 90% dintre respondenți se declară anti amnistie și grațiere pentru fapte de corupție, concluzie consecventă pe toate grupurile demografice, preferințe electorale, regiuni istorice etc.

Astfel, 91% dintre români se opun grațierii celor condamnați pentru corupție, respectiv amnistiei faptelor de corupție, 87% dintre românii care au votat cu PSD/ALDE/UDMR la alegerile parlamentare din 2016 se opun grațierii și amnistiei pentru corupție, procentul celor care au votat PNL/USR/PMP care se opun este de 96%, 63% dintre români consideră că pedepsele pentru corupție sunt prea mici, 73% dintre români consideră că viața lor este afectată de corupție în proporție mare și foarte mare,

80% dintre români consideră că lupta anticorupție este importantă pentru ei, 91% dintre români doresc să continuăm să fim parte a Uniunii Europene.

Studiul a fost realizat în perioada 4-11 decembrie de ISSPOL, prin metoda CATI (cercetarea via telefon), pe un eșantion reprezentativ naţional de 1064 de persoane, având o marjă de eroare de +/-3%.

Studiul complet este disponibil pe site-ul g4d.ro.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult