Categorized | Cultură

Primul în România. Salon Internațional cu fotografii realizate pe mobil!

Asociația Internațională „Euro Foto Art” a organizat primul concurs de artă fotografică internațională din România la care s-a putut participa numai cu colecții de fotografii formate din imagini realizate cu telefonul mobil. Salonul este organizat în preamubul ediției a VII-a a Festivalului Internațional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári”.

La primul salon Internațional intitulat „Smart Mobile 2018” s-au înscris 11 Organizanții  partenere din Arabia Saudită, Iran, Federația Rusă, Japonia, România, Serbia și Ungaria, respectiv din China și Ucraina (în afara concursului).

Expoziția de artă fotografică internațională numărul 564 cuprinde 105 fotografii acceptate și premiate de juriul format din criticul de artă dr. Ramona Novicov artiștii fotografi Georg Holzmann EFIAP (Germania) și Paul Bock (SUA).

Lucrările au fost transmise juriului codificate, fără ca juriu să cunoască numele autorilor. La Salonul internațional a fost invitat, în afara concursului, artistul fotograf Teodor Pantea din  Oradea și din organizațiile partenere: China Network Online din Zhuhai și Asociația Fotografilor din Transcarpathia.

În urma punctajelor acordate de juriul internațional, medalia de aur „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” (CPSz-SzPK) a fost acordată colecției FKVK Rada Krstić din Sombor (Serbia) care a obținut 8,80 puncte.

Medalia de argint CPSz-SzPK a revenit colecției Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, care a obținut în baza aceluiaș punctaj 8,00 puncte. Locul III, respectiv medalia de bronz CPSz-SzPK a fost acordat colecției WPG Jeddah (Arabia Saudită), care a obținut 7,63 puncte.

Conform regulamentului s-au acordat și 6 plachete în baza punctajelor obținute: Clubului Fotografic „Nufărul” Oradea (7,60 puncte), „Anginephoto” Club din Mashad – Iran (7,57 puncte), Atelierului „Márvány” din Békéscsaba (7,10 puncte) HU, Fotoclub „Danubiu” din Yokohama – Japonia (7,00 puncte), Fotoclubul „Mircea Faria” din Craiova (6,80 puncte) și Creative Union Photart din Penza – Federația Rusă (6,37 puncte).

„Fotografiile expuse în cadrul Salonul internațional demonstrează faptul că se pot realiza creații deosebite atât din punct de vedere tehnic cât și artistic, care pot concura sau chiar depăși nivelul fotografiilor realizate cu aparatul de fotografiat”

susține cunoscutul artist fotograf Ștefan Tóth, curatorul Salonului Internațional.

Vernisajul expoziției și înmânarea festivă a premiilor va avea joi, 20 decembrie 2018, la ora 17:00 în Galeria „Euro Foto Art”. Intrarea este gratuită iar publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth președintele Asociației „Euro Foto Art”.

Lucările vor fi prezentate de către poetul Ioan Moldovan, directorul revistei de cultură „Familia” (în limba română) și de redactorul Szűcs László, redactorul șef  al revistei de cultură „Várad” (în limba maghiară).

Momentele muzicale vor fi oferite de către dr. Carmen Vasile, violonistul Lucian Malița, Alexandrina Chelu (voce) și Florian Chelu (chitară).

Expoziția de artă fotografică „Smart Mobile” organizată de Asociația Internațională „Euro Foto Art” în parteneriat cu Bibioteca județeană „Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea, va rămâne la dispoziția publicului vizitator până pe 11 ianuarie 2019, zilnic între orele 08:00 – 19:00.

În cunoscuta Galerie Orădeană au fost vernisate în acest an 18 expoziții din Europa, Asia și Africa de Sud.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4287 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult