Categorized | Cultură

Primul în România. Salon Internațional cu fotografii realizate pe mobil!

Asociația Internațională „Euro Foto Art” a organizat primul concurs de artă fotografică internațională din România la care s-a putut participa numai cu colecții de fotografii formate din imagini realizate cu telefonul mobil. Salonul este organizat în preamubul ediției a VII-a a Festivalului Internațional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári”.

La primul salon Internațional intitulat „Smart Mobile 2018” s-au înscris 11 Organizanții  partenere din Arabia Saudită, Iran, Federația Rusă, Japonia, România, Serbia și Ungaria, respectiv din China și Ucraina (în afara concursului).

Expoziția de artă fotografică internațională numărul 564 cuprinde 105 fotografii acceptate și premiate de juriul format din criticul de artă dr. Ramona Novicov artiștii fotografi Georg Holzmann EFIAP (Germania) și Paul Bock (SUA).

Lucrările au fost transmise juriului codificate, fără ca juriu să cunoască numele autorilor. La Salonul internațional a fost invitat, în afara concursului, artistul fotograf Teodor Pantea din  Oradea și din organizațiile partenere: China Network Online din Zhuhai și Asociația Fotografilor din Transcarpathia.

În urma punctajelor acordate de juriul internațional, medalia de aur „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” (CPSz-SzPK) a fost acordată colecției FKVK Rada Krstić din Sombor (Serbia) care a obținut 8,80 puncte.

Medalia de argint CPSz-SzPK a revenit colecției Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, care a obținut în baza aceluiaș punctaj 8,00 puncte. Locul III, respectiv medalia de bronz CPSz-SzPK a fost acordat colecției WPG Jeddah (Arabia Saudită), care a obținut 7,63 puncte.

Conform regulamentului s-au acordat și 6 plachete în baza punctajelor obținute: Clubului Fotografic „Nufărul” Oradea (7,60 puncte), „Anginephoto” Club din Mashad – Iran (7,57 puncte), Atelierului „Márvány” din Békéscsaba (7,10 puncte) HU, Fotoclub „Danubiu” din Yokohama – Japonia (7,00 puncte), Fotoclubul „Mircea Faria” din Craiova (6,80 puncte) și Creative Union Photart din Penza – Federația Rusă (6,37 puncte).

„Fotografiile expuse în cadrul Salonul internațional demonstrează faptul că se pot realiza creații deosebite atât din punct de vedere tehnic cât și artistic, care pot concura sau chiar depăși nivelul fotografiilor realizate cu aparatul de fotografiat”

susține cunoscutul artist fotograf Ștefan Tóth, curatorul Salonului Internațional.

Vernisajul expoziției și înmânarea festivă a premiilor va avea joi, 20 decembrie 2018, la ora 17:00 în Galeria „Euro Foto Art”. Intrarea este gratuită iar publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth președintele Asociației „Euro Foto Art”.

Lucările vor fi prezentate de către poetul Ioan Moldovan, directorul revistei de cultură „Familia” (în limba română) și de redactorul Szűcs László, redactorul șef  al revistei de cultură „Várad” (în limba maghiară).

Momentele muzicale vor fi oferite de către dr. Carmen Vasile, violonistul Lucian Malița, Alexandrina Chelu (voce) și Florian Chelu (chitară).

Expoziția de artă fotografică „Smart Mobile” organizată de Asociația Internațională „Euro Foto Art” în parteneriat cu Bibioteca județeană „Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea, va rămâne la dispoziția publicului vizitator până pe 11 ianuarie 2019, zilnic între orele 08:00 – 19:00.

În cunoscuta Galerie Orădeană au fost vernisate în acest an 18 expoziții din Europa, Asia și Africa de Sud.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4327 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult