Categorized | Sanatate

Ambulanțe noi pe străzile din Bihor!

Vești bune pentru bihoreni. Au sosit primele 10 ambulanțe din lotul de 31 care vor veni în Bihor. Acestea sunt echipate cu debrifilator, injectomat, aspirator, atele, tuburi de oxigen, încălzitor de perfuzie și comunică live cu Unitatea de Primire a Urgențelor.

Ambulanțele au fost achiziționate de Guvernul României prin Programul Operațional Regional.

„Sunt primele 10 dintr-un total de 31 care urmează să sosească. Următorul lot va veni în luna martie 2019. 9 sunt Renault și una Volkswagen, cu tracțiune 4×4. Toate sunt de tip B1 și B2, echipate cu debrifilator, injectomat, aspirator, atele, tuburi de oxigen, incălzitor de perfuzie, targă și dispozitive pentru a comunica în direct cu Unitatea de Primire a Urgențelor. Ambulanța Volkswagen, singura cu tracțiune 4×4, va fi prezentă la Arieșeni pe perioada sărbătorilor de iarnă”

a spus managerul Liciniu Venter care a vorbit și despre statisticile din primele 11 luni ale anului în curs. Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Bihor a avut nu mai puțin de 81.137 de intervenții, o creștere cu 4,3% față de anul 2017, s-a înregistrat de asemenea o creștere cu 10% a numărului de stopuri cardiovasculare.

Ambulanțele au intervenit la 302 accidente, o creștere cu 14,3% a numărului acestora, parcurgând peste 3,4 milioane de kilometri (cu 4% mai mult decât în anul 2017).

„Le recoamndăm bihorenilor să se îmbrace bine, să evite consumul excesiv de alcool iar pentru afecțiunile ușoare să se adreseze medicului de familie sau centrelor de permanență”

a mai spus Venter.

În prezent, parcul SAJ Bihor are 71 de ambulanțe operaționale, cele mai vechi din 2008. Unele au depășit deja borna de un milion de kilometri.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4337 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult