Categorized | Sanatate

Ambulanțe noi pe străzile din Bihor!

Vești bune pentru bihoreni. Au sosit primele 10 ambulanțe din lotul de 31 care vor veni în Bihor. Acestea sunt echipate cu debrifilator, injectomat, aspirator, atele, tuburi de oxigen, încălzitor de perfuzie și comunică live cu Unitatea de Primire a Urgențelor.

Ambulanțele au fost achiziționate de Guvernul României prin Programul Operațional Regional.

„Sunt primele 10 dintr-un total de 31 care urmează să sosească. Următorul lot va veni în luna martie 2019. 9 sunt Renault și una Volkswagen, cu tracțiune 4×4. Toate sunt de tip B1 și B2, echipate cu debrifilator, injectomat, aspirator, atele, tuburi de oxigen, incălzitor de perfuzie, targă și dispozitive pentru a comunica în direct cu Unitatea de Primire a Urgențelor. Ambulanța Volkswagen, singura cu tracțiune 4×4, va fi prezentă la Arieșeni pe perioada sărbătorilor de iarnă”

a spus managerul Liciniu Venter care a vorbit și despre statisticile din primele 11 luni ale anului în curs. Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Bihor a avut nu mai puțin de 81.137 de intervenții, o creștere cu 4,3% față de anul 2017, s-a înregistrat de asemenea o creștere cu 10% a numărului de stopuri cardiovasculare.

Ambulanțele au intervenit la 302 accidente, o creștere cu 14,3% a numărului acestora, parcurgând peste 3,4 milioane de kilometri (cu 4% mai mult decât în anul 2017).

„Le recoamndăm bihorenilor să se îmbrace bine, să evite consumul excesiv de alcool iar pentru afecțiunile ușoare să se adreseze medicului de familie sau centrelor de permanență”

a mai spus Venter.

În prezent, parcul SAJ Bihor are 71 de ambulanțe operaționale, cele mai vechi din 2008. Unele au depășit deja borna de un milion de kilometri.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult