Categorized | Sanatate

Ambulanțe noi pe străzile din Bihor!

Vești bune pentru bihoreni. Au sosit primele 10 ambulanțe din lotul de 31 care vor veni în Bihor. Acestea sunt echipate cu debrifilator, injectomat, aspirator, atele, tuburi de oxigen, încălzitor de perfuzie și comunică live cu Unitatea de Primire a Urgențelor.

Ambulanțele au fost achiziționate de Guvernul României prin Programul Operațional Regional.

„Sunt primele 10 dintr-un total de 31 care urmează să sosească. Următorul lot va veni în luna martie 2019. 9 sunt Renault și una Volkswagen, cu tracțiune 4×4. Toate sunt de tip B1 și B2, echipate cu debrifilator, injectomat, aspirator, atele, tuburi de oxigen, incălzitor de perfuzie, targă și dispozitive pentru a comunica în direct cu Unitatea de Primire a Urgențelor. Ambulanța Volkswagen, singura cu tracțiune 4×4, va fi prezentă la Arieșeni pe perioada sărbătorilor de iarnă”

a spus managerul Liciniu Venter care a vorbit și despre statisticile din primele 11 luni ale anului în curs. Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Bihor a avut nu mai puțin de 81.137 de intervenții, o creștere cu 4,3% față de anul 2017, s-a înregistrat de asemenea o creștere cu 10% a numărului de stopuri cardiovasculare.

Ambulanțele au intervenit la 302 accidente, o creștere cu 14,3% a numărului acestora, parcurgând peste 3,4 milioane de kilometri (cu 4% mai mult decât în anul 2017).

„Le recoamndăm bihorenilor să se îmbrace bine, să evite consumul excesiv de alcool iar pentru afecțiunile ușoare să se adreseze medicului de familie sau centrelor de permanență”

a mai spus Venter.

În prezent, parcul SAJ Bihor are 71 de ambulanțe operaționale, cele mai vechi din 2008. Unele au depășit deja borna de un milion de kilometri.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4259 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult