Categorized | Sanatate

Ambulanțe noi pe străzile din Bihor!

Vești bune pentru bihoreni. Au sosit primele 10 ambulanțe din lotul de 31 care vor veni în Bihor. Acestea sunt echipate cu debrifilator, injectomat, aspirator, atele, tuburi de oxigen, încălzitor de perfuzie și comunică live cu Unitatea de Primire a Urgențelor.

Ambulanțele au fost achiziționate de Guvernul României prin Programul Operațional Regional.

„Sunt primele 10 dintr-un total de 31 care urmează să sosească. Următorul lot va veni în luna martie 2019. 9 sunt Renault și una Volkswagen, cu tracțiune 4×4. Toate sunt de tip B1 și B2, echipate cu debrifilator, injectomat, aspirator, atele, tuburi de oxigen, incălzitor de perfuzie, targă și dispozitive pentru a comunica în direct cu Unitatea de Primire a Urgențelor. Ambulanța Volkswagen, singura cu tracțiune 4×4, va fi prezentă la Arieșeni pe perioada sărbătorilor de iarnă”

a spus managerul Liciniu Venter care a vorbit și despre statisticile din primele 11 luni ale anului în curs. Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Bihor a avut nu mai puțin de 81.137 de intervenții, o creștere cu 4,3% față de anul 2017, s-a înregistrat de asemenea o creștere cu 10% a numărului de stopuri cardiovasculare.

Ambulanțele au intervenit la 302 accidente, o creștere cu 14,3% a numărului acestora, parcurgând peste 3,4 milioane de kilometri (cu 4% mai mult decât în anul 2017).

„Le recoamndăm bihorenilor să se îmbrace bine, să evite consumul excesiv de alcool iar pentru afecțiunile ușoare să se adreseze medicului de familie sau centrelor de permanență”

a mai spus Venter.

În prezent, parcul SAJ Bihor are 71 de ambulanțe operaționale, cele mai vechi din 2008. Unele au depășit deja borna de un milion de kilometri.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4287 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult