Categorized | Internaţional

Turcia, tot mai departe de democrație!

Autoritatea de radiodifuziune din Turcia, RTUK, a suspendat două programe de televiziune, în cadrul cărora președintele Recep Tayyip Erdogan a fost criticat.

Un talk-show critic la adresa guvernului difuzat de televiziunea Halk TV a fost suspendat de cinci ori, în timp ce un program de știri de la Fox TV nu va fi difuzat timp de trei zile, anunţă Hurriyet, care citează o decizie RTUK. Ambele posturi de televiziune au fost amendate. Pe 10 decembrie, prezentatorul Fox TV, Fatih Portakal, a criticat presiunea asupra opoziției, argumentând că oamenii nu îndrăznesc nici măcar să protesteze pașnic faţă de creșterea prețului gazelor naturale.

„Câți oameni ar îndrăzni să iasă în stradă, în ciuda fricii?”

s-a întrebat Portakal.

Erdogan l-a criticat dur pe prezentatorul Fox TV, al cărui nume de familie înseamnă portocală. Erdogan a vorbit despre „o portocală” sau „citrice” care îi îndeamnă pe oameni să iasă pe străzi. „Cunoaşte-ţi limitele”, a amenințat Erdogan.

Doi recunoscuţi actori de comedie, Metin Akpinar și Mujdat Gezen, au apărut la talk-showul de la Halk TV pe 21 decembrie, criticând lipsa democrației în Turcia. Cei doi sunt în curs de investigare pentru insultarea lui Erdogan, iar o instanță l-a impus luni celor doi o interdicție de călătorie.

În Turcia, zeci de jurnaliști au fost arestaţi, iar zeci de instituţii media au fost închise după încercarea de lovitură de stat eşuată din 2016.

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult