Categorized | Internaţional

Turcia, tot mai departe de democrație!

Autoritatea de radiodifuziune din Turcia, RTUK, a suspendat două programe de televiziune, în cadrul cărora președintele Recep Tayyip Erdogan a fost criticat.

Un talk-show critic la adresa guvernului difuzat de televiziunea Halk TV a fost suspendat de cinci ori, în timp ce un program de știri de la Fox TV nu va fi difuzat timp de trei zile, anunţă Hurriyet, care citează o decizie RTUK. Ambele posturi de televiziune au fost amendate. Pe 10 decembrie, prezentatorul Fox TV, Fatih Portakal, a criticat presiunea asupra opoziției, argumentând că oamenii nu îndrăznesc nici măcar să protesteze pașnic faţă de creșterea prețului gazelor naturale.

„Câți oameni ar îndrăzni să iasă în stradă, în ciuda fricii?”

s-a întrebat Portakal.

Erdogan l-a criticat dur pe prezentatorul Fox TV, al cărui nume de familie înseamnă portocală. Erdogan a vorbit despre „o portocală” sau „citrice” care îi îndeamnă pe oameni să iasă pe străzi. „Cunoaşte-ţi limitele”, a amenințat Erdogan.

Doi recunoscuţi actori de comedie, Metin Akpinar și Mujdat Gezen, au apărut la talk-showul de la Halk TV pe 21 decembrie, criticând lipsa democrației în Turcia. Cei doi sunt în curs de investigare pentru insultarea lui Erdogan, iar o instanță l-a impus luni celor doi o interdicție de călătorie.

În Turcia, zeci de jurnaliști au fost arestaţi, iar zeci de instituţii media au fost închise după încercarea de lovitură de stat eşuată din 2016.

This post was written by:

- who has written 4259 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult