Categorized | Internaţional

Turcia, tot mai departe de democrație!

Autoritatea de radiodifuziune din Turcia, RTUK, a suspendat două programe de televiziune, în cadrul cărora președintele Recep Tayyip Erdogan a fost criticat.

Un talk-show critic la adresa guvernului difuzat de televiziunea Halk TV a fost suspendat de cinci ori, în timp ce un program de știri de la Fox TV nu va fi difuzat timp de trei zile, anunţă Hurriyet, care citează o decizie RTUK. Ambele posturi de televiziune au fost amendate. Pe 10 decembrie, prezentatorul Fox TV, Fatih Portakal, a criticat presiunea asupra opoziției, argumentând că oamenii nu îndrăznesc nici măcar să protesteze pașnic faţă de creșterea prețului gazelor naturale.

„Câți oameni ar îndrăzni să iasă în stradă, în ciuda fricii?”

s-a întrebat Portakal.

Erdogan l-a criticat dur pe prezentatorul Fox TV, al cărui nume de familie înseamnă portocală. Erdogan a vorbit despre „o portocală” sau „citrice” care îi îndeamnă pe oameni să iasă pe străzi. „Cunoaşte-ţi limitele”, a amenințat Erdogan.

Doi recunoscuţi actori de comedie, Metin Akpinar și Mujdat Gezen, au apărut la talk-showul de la Halk TV pe 21 decembrie, criticând lipsa democrației în Turcia. Cei doi sunt în curs de investigare pentru insultarea lui Erdogan, iar o instanță l-a impus luni celor doi o interdicție de călătorie.

În Turcia, zeci de jurnaliști au fost arestaţi, iar zeci de instituţii media au fost închise după încercarea de lovitură de stat eşuată din 2016.

This post was written by:

- who has written 4287 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult