Categorized | Internaţional

Financial Times: Lumina reflectoarelor UE va expune corupția din România!

Se înmulțesc criticile și articolele negative la adresa României după preluarea președinției Consiliului UE. Conform Financial Times, în loc să se folosească de ocazia rară de a-și arăta realizările și ambițiile în cadrul Uniunii, preluarea puterii va aduce în lumina reflectoarelor structura opacă de putere și corupția omniprezentă din țara noastră.

Ideea, total depășită în Europa comună în care trăim astăzi, cum că „rufele se spală în familie” se spulberă din ce în ce mai mult. Preluarea președinției Consiliului UE înseamnă și că probemele României devin ale Europei iar cele ale Europei își caută rezolvarea aici. Tocmai de aceea, tot mai mulți ziariști de la publicații prestigioase fac analize cu privire la puterea de la București.

PSD, partidul aflat la Guvernare, rămâne însă opac la solicitările presei internaționale.

„Oricine crede că România riscă să devină un fief al lui Liviu Dragnea, cel mai puternic politician local, poate găsi destule semne care să confirme acestă părere în orașul său de baștină, Alexandria”

afirmă jurnalista Valerie Hopkins într-un material pentru publicația menționată.

„Vila uriașă a lui Dragnea, cu un teren de tenis și piscină, se află în apropierea centrului orașului, capitala uneia din cele mai sărace regiuni din România. În condițiile sărăciei din România provincială, reședința lui Dragnea este un monument al culturii impunității.

Dragnea, liderul formațiunii de guvernare PSD, nu poate fi prim-ministru din cauza unei condamnări penale pentru fraudă electorală, însă criticii săi spun că acesta controlează Guvernul și își folosește influența imensă pentru a încerca să se protejeze pe el, dar și membri ai clasei politice, de cruciada procurorilor anticorupție.

România a preluat săptămâna aceasta președinția Consiliului UE pentru șase luni – un punct de referință pentru perioada de tranziție post-comunistă a țării și o oportunitate rară să-și arate realizările și ambițiile în cadrul UE.

Însă, de asemenea, lumina reflectoarelor UE va expune structura opacă de putere din România, clasa conducătoare măcinată de conflicte și corupția omniprezentă cele mai atente analize de când țara a aderat la Blocul comunitar, în urmă cu 12 ani”

afirmă jurnalista.

Purtătorul de cuvânt al lui Liviu Dragnea nu a răspuns solicitărilor pentru un interviu, însă susținătorii lui Dragnea afirmă că acuzațiile la adresa liderului PSD și a altor membri reprezintă persecuție politică, se mai precizează în materialul publicat de FT.

„Parcă inspirat de Viktor Orban, prim-ministrul naționalist al Ungariei, Dragnea și aliații săi au răspuns criticilor prin atacarea UE, deși cele mai recente sondaje de opinie au arătat că 91% din români doresc să rămână parte din Blocul comunitar”

se mai arată în material.

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult