Categorized | Internaţional

Financial Times: Lumina reflectoarelor UE va expune corupția din România!

Se înmulțesc criticile și articolele negative la adresa României după preluarea președinției Consiliului UE. Conform Financial Times, în loc să se folosească de ocazia rară de a-și arăta realizările și ambițiile în cadrul Uniunii, preluarea puterii va aduce în lumina reflectoarelor structura opacă de putere și corupția omniprezentă din țara noastră.

Ideea, total depășită în Europa comună în care trăim astăzi, cum că „rufele se spală în familie” se spulberă din ce în ce mai mult. Preluarea președinției Consiliului UE înseamnă și că probemele României devin ale Europei iar cele ale Europei își caută rezolvarea aici. Tocmai de aceea, tot mai mulți ziariști de la publicații prestigioase fac analize cu privire la puterea de la București.

PSD, partidul aflat la Guvernare, rămâne însă opac la solicitările presei internaționale.

„Oricine crede că România riscă să devină un fief al lui Liviu Dragnea, cel mai puternic politician local, poate găsi destule semne care să confirme acestă părere în orașul său de baștină, Alexandria”

afirmă jurnalista Valerie Hopkins într-un material pentru publicația menționată.

„Vila uriașă a lui Dragnea, cu un teren de tenis și piscină, se află în apropierea centrului orașului, capitala uneia din cele mai sărace regiuni din România. În condițiile sărăciei din România provincială, reședința lui Dragnea este un monument al culturii impunității.

Dragnea, liderul formațiunii de guvernare PSD, nu poate fi prim-ministru din cauza unei condamnări penale pentru fraudă electorală, însă criticii săi spun că acesta controlează Guvernul și își folosește influența imensă pentru a încerca să se protejeze pe el, dar și membri ai clasei politice, de cruciada procurorilor anticorupție.

România a preluat săptămâna aceasta președinția Consiliului UE pentru șase luni – un punct de referință pentru perioada de tranziție post-comunistă a țării și o oportunitate rară să-și arate realizările și ambițiile în cadrul UE.

Însă, de asemenea, lumina reflectoarelor UE va expune structura opacă de putere din România, clasa conducătoare măcinată de conflicte și corupția omniprezentă cele mai atente analize de când țara a aderat la Blocul comunitar, în urmă cu 12 ani”

afirmă jurnalista.

Purtătorul de cuvânt al lui Liviu Dragnea nu a răspuns solicitărilor pentru un interviu, însă susținătorii lui Dragnea afirmă că acuzațiile la adresa liderului PSD și a altor membri reprezintă persecuție politică, se mai precizează în materialul publicat de FT.

„Parcă inspirat de Viktor Orban, prim-ministrul naționalist al Ungariei, Dragnea și aliații săi au răspuns criticilor prin atacarea UE, deși cele mai recente sondaje de opinie au arătat că 91% din români doresc să rămână parte din Blocul comunitar”

se mai arată în material.

This post was written by:

- who has written 4337 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult