Categorized | Oradea

Grădiniță și creșă în Parcul Industrial I

La sfârșitul anului trecut, pe 27 decembrie 2018, Municipiul Oradea a semnat contractul de lucrări privind serviciile de proiectare și execuție pentru construirea Creșei și Grădiniței din Parcul Industrial I, cu echiparea infrastructurii educaționale pentru educația timpurie antepreșcolară și preșcolară în Oradea.

Executantul a fost desemnat în urma derulării procedurii de achiziție publică, valoarea contractului fiind de puțin peste 5 milioane de lei (fără TVA). Prin intermediul acestei investiții se dorește edificarea unei clădiri noi, având ca destinație propusă servicii educaționale de tip creșă și grădiniță pe un amplasament aflat în proprietatea Municipiului Oradea, localizat pe o parcelă din Parcul Industrial I din str. General Gheorghe Mărdărescu.

În cadrul acestei noi clădiri, organizate pe 2 nivele (P+E), au fost propuse amplasarea a două clase de creșă și o clasă de grădiniță la parter, respectiv 3 clase de grădiniță la etaj, toate prevăzute cu dormitoarele aferente.

Sunt propuse totodată și funcțiuni conexe (spații de depozitare și grupuri sanitare aferente sălilor de clasă, holuri de acces, două cabinete medicale și psihopedagogice, două izolatoare, birouri pentru educatoare și un birou pentru director sau coordonator,

vestiare pentru personal, spații tehnice, oficiu, spații de depozitare rufe), dar și spații destinate utilizării în comun a claselor de creșă și grădiniță: sală de gimnastică precum și sală multifuncțională.

 

Suprafața terenului disponibil pentru investiție este de 4.116 mp, suprafața construită propusă este de 1.216 mp, suprafața utilă totală este de 1.881 mp, iar suprafața desfășurată de 2293 mp.

Numărul de locuri din fiecare clasă a fost stabilit la 20 de copii, atât pentru grupele antepreșcolare cât și pentru cele preșcolare, ținând cont de solicitările venite de la companiile și angajații din Parcul Industrial 1.

Finanțarea investiției este asigurată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Durata de realizare a investiției este de 25 de luni, din care o lună proiectarea și 24 de luni execuția lucrărilor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult