Categorized | Oradea

Grădiniță și creșă în Parcul Industrial I

La sfârșitul anului trecut, pe 27 decembrie 2018, Municipiul Oradea a semnat contractul de lucrări privind serviciile de proiectare și execuție pentru construirea Creșei și Grădiniței din Parcul Industrial I, cu echiparea infrastructurii educaționale pentru educația timpurie antepreșcolară și preșcolară în Oradea.

Executantul a fost desemnat în urma derulării procedurii de achiziție publică, valoarea contractului fiind de puțin peste 5 milioane de lei (fără TVA). Prin intermediul acestei investiții se dorește edificarea unei clădiri noi, având ca destinație propusă servicii educaționale de tip creșă și grădiniță pe un amplasament aflat în proprietatea Municipiului Oradea, localizat pe o parcelă din Parcul Industrial I din str. General Gheorghe Mărdărescu.

În cadrul acestei noi clădiri, organizate pe 2 nivele (P+E), au fost propuse amplasarea a două clase de creșă și o clasă de grădiniță la parter, respectiv 3 clase de grădiniță la etaj, toate prevăzute cu dormitoarele aferente.

Sunt propuse totodată și funcțiuni conexe (spații de depozitare și grupuri sanitare aferente sălilor de clasă, holuri de acces, două cabinete medicale și psihopedagogice, două izolatoare, birouri pentru educatoare și un birou pentru director sau coordonator,

vestiare pentru personal, spații tehnice, oficiu, spații de depozitare rufe), dar și spații destinate utilizării în comun a claselor de creșă și grădiniță: sală de gimnastică precum și sală multifuncțională.

 

Suprafața terenului disponibil pentru investiție este de 4.116 mp, suprafața construită propusă este de 1.216 mp, suprafața utilă totală este de 1.881 mp, iar suprafața desfășurată de 2293 mp.

Numărul de locuri din fiecare clasă a fost stabilit la 20 de copii, atât pentru grupele antepreșcolare cât și pentru cele preșcolare, ținând cont de solicitările venite de la companiile și angajații din Parcul Industrial 1.

Finanțarea investiției este asigurată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Durata de realizare a investiției este de 25 de luni, din care o lună proiectarea și 24 de luni execuția lucrărilor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult