Categorized | Actualitate, Editorial

Grădiniță și creșă în Parcul Industrial I

La sfârșitul anului trecut, pe 27 decembrie 2018, Municipiul Oradea a semnat contractul de lucrări privind serviciile de proiectare și execuție pentru construirea Creșei și Grădiniței din Parcul Industrial I, cu echiparea infrastructurii educaționale pentru educația timpurie antepreșcolară și preșcolară în Oradea.

Executantul a fost desemnat în urma derulării procedurii de achiziție publică, valoarea contractului fiind de puțin peste 5 milioane de lei (fără TVA). Prin intermediul acestei investiții se dorește edificarea unei clădiri noi, având ca destinație propusă servicii educaționale de tip creșă și grădiniță pe un amplasament aflat în proprietatea Municipiului Oradea, localizat pe o parcelă din Parcul Industrial I din str. General Gheorghe Mărdărescu.

În cadrul acestei noi clădiri, organizate pe 2 nivele (P+E), au fost propuse amplasarea a două clase de creșă și o clasă de grădiniță la parter, respectiv 3 clase de grădiniță la etaj, toate prevăzute cu dormitoarele aferente.

Sunt propuse totodată și funcțiuni conexe (spații de depozitare și grupuri sanitare aferente sălilor de clasă, holuri de acces, două cabinete medicale și psihopedagogice, două izolatoare, birouri pentru educatoare și un birou pentru director sau coordonator,

vestiare pentru personal, spații tehnice, oficiu, spații de depozitare rufe), dar și spații destinate utilizării în comun a claselor de creșă și grădiniță: sală de gimnastică precum și sală multifuncțională.

 

Suprafața terenului disponibil pentru investiție este de 4.116 mp, suprafața construită propusă este de 1.216 mp, suprafața utilă totală este de 1.881 mp, iar suprafața desfășurată de 2293 mp.

Numărul de locuri din fiecare clasă a fost stabilit la 20 de copii, atât pentru grupele antepreșcolare cât și pentru cele preșcolare, ținând cont de solicitările venite de la companiile și angajații din Parcul Industrial 1.

Finanțarea investiției este asigurată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Durata de realizare a investiției este de 25 de luni, din care o lună proiectarea și 24 de luni execuția lucrărilor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4259 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult