Categorized | Actualitate, Cultură

Szilagyi Lorand și Remus Toderici au câștigat concursul fotoreporterilor bihoreni

Ajuns la ediția a treia concursul fotoreporterilor bihoreni, dotat cu „Cupa Fotoreporterilor Bihoreni” și Cupa UZP Bihor a fost câștigat de fotograful ziarului Bihoreanul, Szilagyi Lorand și cel al ziarului Crișana, Remus Toderici.

Asociația Internațională „Euro Foto Art” a organizat, în parteneriat cu Uniunea Ziariştilor Profesionişti (UZP), filiala Bihor și Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, în cadrul ediției a VII-a a Festivalului Fotografiei Internaționale „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, concursul fotoreporterilor bihoreni, dotat cu „Cupa Fotoreporterilor Bihoreni” și Cupa UZP Bihor.

La ediția a III-a a concursului s-au înscris 11 fotoreporteri de la mass media online și tipărită din cele două județe vecine, cu colecții de 10 imagini fotografiate anul trecut în județele Bihor și Hajdú-Bihar.

Fotografiile expuse au fost selecționate de un juriu format din criticul de artă Ramona Novicov,  artistul fotograf Ștefan Tóth, președintele Asociației „Euro Foto Art” și Dinicu Braghină președintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti (UZP), filiala Bihor în urma punctajelor acordate ca urmare a jurizării lucrărilor codificate.

Juriul a hotărât să acorde Cupa Fotoreporterilor Bihoreni fotoreporterului Szilagyi Lorand de la ziarul „Bihoreanul”, respectiv Cupa UZP Bihor fotoreporterului Remus Toderici de la ziarul „Crișana”.

Având în vedere valoarea profesională a lucrărilor acceptate pentru expoziție, juriul a acordat 6 plachete „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” după cum urmează: – Ovi D. Pop, săptămânalul „Zi de Zi”, Costel Demian, Bihor Online „bihon.ro”, Camelia Bușu, ziarul „Jurnalu Bihorean”, Iovan Ciprian, Ziarul „Crișana”, Kovács Péter, ziarul „Hajdú-Bihari Napló” și Matey István, ziarul „Hajdú-Bihari Napló”.

Vernisajul expoziției și înmânarea premiilor va avea loc joi, 17 ianuarie 2019, la ora 11:00, în sălile de expoziții temporare „Ștefan Tóth István” din cadrul secției de istorie ale Muzeului Orașului Oradea – Complex Cultural (Corpul B). Ttoți iubitorii fotografiei sunt invitați să participe.

Lucrările vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar premiile vor fi acordate de către artistul fotograf Ștefan Tóth, președintele Asociației „Euro Foto Art”, respectiv Dinicu Braghină președintele  Uniunii Ziariştilor Profesionişti (UZP), filiala Bihor. Momentele muzicale vor fi oferite de reprezentantului formației „Duo Varadiensis” artistul Lucian Malița.

Expoziția fotoreporterilor Bihoreni va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 13 februarie, de marți până duminică, între orele 09:00 – 17:00.

Expoziția va fi vernisată în cadrul Festivalului Florilor, în luna august 2019 și în orașul Debrecen (HU).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4259 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult