Categorized | Cultură

Szilagyi Lorand și Remus Toderici au câștigat concursul fotoreporterilor bihoreni

Ajuns la ediția a treia concursul fotoreporterilor bihoreni, dotat cu „Cupa Fotoreporterilor Bihoreni” și Cupa UZP Bihor a fost câștigat de fotograful ziarului Bihoreanul, Szilagyi Lorand și cel al ziarului Crișana, Remus Toderici.

Asociația Internațională „Euro Foto Art” a organizat, în parteneriat cu Uniunea Ziariştilor Profesionişti (UZP), filiala Bihor și Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, în cadrul ediției a VII-a a Festivalului Fotografiei Internaționale „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, concursul fotoreporterilor bihoreni, dotat cu „Cupa Fotoreporterilor Bihoreni” și Cupa UZP Bihor.

La ediția a III-a a concursului s-au înscris 11 fotoreporteri de la mass media online și tipărită din cele două județe vecine, cu colecții de 10 imagini fotografiate anul trecut în județele Bihor și Hajdú-Bihar.

Fotografiile expuse au fost selecționate de un juriu format din criticul de artă Ramona Novicov,  artistul fotograf Ștefan Tóth, președintele Asociației „Euro Foto Art” și Dinicu Braghină președintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti (UZP), filiala Bihor în urma punctajelor acordate ca urmare a jurizării lucrărilor codificate.

Juriul a hotărât să acorde Cupa Fotoreporterilor Bihoreni fotoreporterului Szilagyi Lorand de la ziarul „Bihoreanul”, respectiv Cupa UZP Bihor fotoreporterului Remus Toderici de la ziarul „Crișana”.

Având în vedere valoarea profesională a lucrărilor acceptate pentru expoziție, juriul a acordat 6 plachete „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” după cum urmează: – Ovi D. Pop, săptămânalul „Zi de Zi”, Costel Demian, Bihor Online „bihon.ro”, Camelia Bușu, ziarul „Jurnalu Bihorean”, Iovan Ciprian, Ziarul „Crișana”, Kovács Péter, ziarul „Hajdú-Bihari Napló” și Matey István, ziarul „Hajdú-Bihari Napló”.

Vernisajul expoziției și înmânarea premiilor va avea loc joi, 17 ianuarie 2019, la ora 11:00, în sălile de expoziții temporare „Ștefan Tóth István” din cadrul secției de istorie ale Muzeului Orașului Oradea – Complex Cultural (Corpul B). Ttoți iubitorii fotografiei sunt invitați să participe.

Lucrările vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar premiile vor fi acordate de către artistul fotograf Ștefan Tóth, președintele Asociației „Euro Foto Art”, respectiv Dinicu Braghină președintele  Uniunii Ziariştilor Profesionişti (UZP), filiala Bihor. Momentele muzicale vor fi oferite de reprezentantului formației „Duo Varadiensis” artistul Lucian Malița.

Expoziția fotoreporterilor Bihoreni va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 13 februarie, de marți până duminică, între orele 09:00 – 17:00.

Expoziția va fi vernisată în cadrul Festivalului Florilor, în luna august 2019 și în orașul Debrecen (HU).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4287 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult