Categorized | Cultură

Szilagyi Lorand și Remus Toderici au câștigat concursul fotoreporterilor bihoreni

Ajuns la ediția a treia concursul fotoreporterilor bihoreni, dotat cu „Cupa Fotoreporterilor Bihoreni” și Cupa UZP Bihor a fost câștigat de fotograful ziarului Bihoreanul, Szilagyi Lorand și cel al ziarului Crișana, Remus Toderici.

Asociația Internațională „Euro Foto Art” a organizat, în parteneriat cu Uniunea Ziariştilor Profesionişti (UZP), filiala Bihor și Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, în cadrul ediției a VII-a a Festivalului Fotografiei Internaționale „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, concursul fotoreporterilor bihoreni, dotat cu „Cupa Fotoreporterilor Bihoreni” și Cupa UZP Bihor.

La ediția a III-a a concursului s-au înscris 11 fotoreporteri de la mass media online și tipărită din cele două județe vecine, cu colecții de 10 imagini fotografiate anul trecut în județele Bihor și Hajdú-Bihar.

Fotografiile expuse au fost selecționate de un juriu format din criticul de artă Ramona Novicov,  artistul fotograf Ștefan Tóth, președintele Asociației „Euro Foto Art” și Dinicu Braghină președintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti (UZP), filiala Bihor în urma punctajelor acordate ca urmare a jurizării lucrărilor codificate.

Juriul a hotărât să acorde Cupa Fotoreporterilor Bihoreni fotoreporterului Szilagyi Lorand de la ziarul „Bihoreanul”, respectiv Cupa UZP Bihor fotoreporterului Remus Toderici de la ziarul „Crișana”.

Având în vedere valoarea profesională a lucrărilor acceptate pentru expoziție, juriul a acordat 6 plachete „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” după cum urmează: – Ovi D. Pop, săptămânalul „Zi de Zi”, Costel Demian, Bihor Online „bihon.ro”, Camelia Bușu, ziarul „Jurnalu Bihorean”, Iovan Ciprian, Ziarul „Crișana”, Kovács Péter, ziarul „Hajdú-Bihari Napló” și Matey István, ziarul „Hajdú-Bihari Napló”.

Vernisajul expoziției și înmânarea premiilor va avea loc joi, 17 ianuarie 2019, la ora 11:00, în sălile de expoziții temporare „Ștefan Tóth István” din cadrul secției de istorie ale Muzeului Orașului Oradea – Complex Cultural (Corpul B). Ttoți iubitorii fotografiei sunt invitați să participe.

Lucrările vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar premiile vor fi acordate de către artistul fotograf Ștefan Tóth, președintele Asociației „Euro Foto Art”, respectiv Dinicu Braghină președintele  Uniunii Ziariştilor Profesionişti (UZP), filiala Bihor. Momentele muzicale vor fi oferite de reprezentantului formației „Duo Varadiensis” artistul Lucian Malița.

Expoziția fotoreporterilor Bihoreni va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 13 februarie, de marți până duminică, între orele 09:00 – 17:00.

Expoziția va fi vernisată în cadrul Festivalului Florilor, în luna august 2019 și în orașul Debrecen (HU).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4336 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult